За мъжете и брака

• 26 410
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Е, може ли тема без спор. То няма тръпка.
Аз като се омъжих след 14 години, та какво. Все тая.
Признай си, че се прецака  Mr. Green

Имам малки съмнения, че част от жените, които не признават брака или са необвързани или имат дългогодишен партньор, който разсъждава така. Ако партньора им предложи най - вероятно биха приели с радост, но иначе се утешават, че брака няма смисъл и е излишен харч.
Естествено, че има много такива. Както има мъже, които предлагат брак на жени, които всъщност не обичат. Както има жени, за които бракът е най-голямото постижение в живота им. И такива, които се женят, защото "им е дошло времето", за да може "детето да е законно", за да "вържат" някого и пр.

# 181
Е, може ли тема без спор. То няма тръпка.
Аз като се омъжих след 14 години, та какво. Все тая.
Признай си, че се прецака  Mr. Green

Имам малки съмнения, че част от жените, които не признават брака или са необвързани или имат дългогодишен партньор, който разсъждава така. Ако партньора им предложи най - вероятно биха приели с радост, но иначе се утешават, че брака няма смисъл и е излишен харч.
Естествено, че има много такива. Както има мъже, които предлагат брак на жени, които всъщност не обичат. Както има жени, за които бракът е най-голямото постижение в живота им. И такива, които се женят, защото "им е дошло времето", за да може "детето да е законно", за да "вържат" някого и пр.

newsm10

# 182
  • София
Защото парите не са да се чудим какво да ги правим или за тапети вкъщи да ги лепим и се вадят с работа и труд, съответно се мислят за какво се харчат .......и всеки лев дори и спестен или останал се държи за детето или за общото бъдеще и удоволствия не за аху иху и да покажа на хората, че се обичам с мъжът ми?!За това казвам, че едно време можеше и да се оженя,  обаче с напредване на живота приоритетите се менят.....и сега погледнато ако не ги дам за детето или не ги спестя за детето ми за сватба за хвърлени за глупости пари.

Ясно. Наистина хората сме мноооооого различни. За пореден път го разбирам. Всеки живее според своите виждания. Peace
При добра организация на семейния бюджет може да има и за деца, и за сватба, и за диван и за Италия. Стига само здраве да е!  Peace

И аз съм се чудила винаги, защо някои хора не искат да са женени.  Wink

Може би защото не виждат реален смисъл от брака. Има случаи, в които бракът е наистина необходим, но в повечето случаи си е чисто и просто следване на традиции и на някаква вътрешна психологическа нужда и пр. Важното е и двамата партньори да искат еднакви неща, да се обичат и уважават. Тези неща не са ли налице никаква сила на света не може да им помогне.

Както аз не виждам смисъл да се обвързвам с някого и да му раждам деца, а да се дърпам да се омъжа за него.  Peace Въпрос на гледна точка.

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 17:48 от missence

# 183
Познавам няколко мъже, които или изчакват с брака, или категорично не желаят да се женят, въпреки наличието на дългогодишна партньорка, а в някои случаи и дете. Общото между тях е една особена гордост, че са "ергени". До някъде разбирам жена да не иска да се омъжи. Но категоричното нежелание на мъж за мен дава силен червен сигнал.

# 184
Това иху-аху и разни спестовнически аргументи против брака са ми много смешни. Все едно е много скъпо да идеш да сключиш граждански брак в общината. Сигурно по-евтино от едно излизане на кръчма идва.

# 185
66 лв за ритуала, 35 лв за две медицински, 7 лв пръстенчета, ако искате питка, малко мед,  две чашки, и шампанско от два лева.
Скромно и вълнуващо.
 Joy
Важното е след подписването, нищо да не се промени!!!!!!!!!!!

# 186
За 'найсти път:
Сключването на граждански брак и изготвянето на акт за гражданско състояние (брачно свидетелство) е безплатно.
Така както е безплатно издаването на акт за раждане и акт за смърт.
Общините си измислят такси покрай сключването на брака - тържествена зала, хор, озвучаване и т.н., които съвсем не са задължителни. Както халки, шампанско и бяла рокля. (За пример, аз сключих брак в черна рокля. И проверено, беше безплатно.)

# 187
За 'найсти път:
Сключването на граждански брак и изготвянето на акт за гражданско състояние (брачно свидетелство) е безплатно.
Така както е безплатно издаването на акт за раждане и акт за смърт.
Общините си измислят такси покрай сключването на брака - тържествена зала, хор, озвучаване и т.н., които съвсем не са задължителни. Както халки, шампанско и бяла рокля. (За пример, аз сключих брак в черна рокля. И проверено, беше безплатно.)

Не съм чела цялата тема. Още по-добре - не виждам как ще ти натежи на бюджета да сключиш брак. Никой не е казал, че като циганите 3-дневна сватба с 500 души гости трябва да вдигаш. Просто за мен това не е основателна причина за липсата на брак.
Аз не съм омъжена, но ако реша да се омъжвам и да имам деца, а отсрещната страна не иска брак, ще си взема шапката и чао.

# 188
Е голяма работа като е безплатно, безплатно е само сиренцето в капана!

# 189
Безплатно е през седмицата, събота и неделя се плаща.  Mr. Green

# 190
Брат ми се ожени в една стая в общината два дена преди да се роди синът му. Една приятелка също там се ожени, плюс, че била мъртво пияна със мъжът си, а и имат две деца... Mr. Green Joy

# 191
И за какво да сключвам брак  newsm78  Никаква разлика, ако не сключа, щом и сватба няма да има, само един договор, егати романтиката, няма що

# 192
Церемония и тържество  с веселба винаги може да се направи

# 193
Церемония и тържество  с веселба винаги може да се направи

Е , нали трябва повод...

# 194
Като сме безДелници, да не сме без празници  Joy hahaha аху иху , да има  Wink

Общи условия

Активация на акаунт