Кражби на паркинга на магазин JUMBO, бул. Ботевградско шосе 525

• 2 866
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
искам да ви споделя една супер неприятна случка от вчера и дано да успея да предпазя някого от кошмара който изживяхме ние. Вчера след обяд на тръгване от София за Габрово решихме да спрем на паркинга на JUMBO на Ботевградско шосе, точно 20 минути бяхме извън колата си. Връщайки се в колата, я намираме заключена точно както я бяхме оставили само че с празен багажник - абсолютно всичките ни вещи бяха откраднати! Всички чанти, лаптоп, дамската ми чанта, торбичките с покупки, абсолютно всичко! След около час дойде полиция, която просто констатира че сме поредните ограбени по този начин и ни "успокоиха" да се радваме, че са ни оставили колата. Това бил най-често обираният паркинг тъй като се знае от крадците, че там няма нито камери, нито охрана. Супер често имало такива случай. И това се случи посред бял ден, в 16.30, почти пред входа на JUMBO. От магазина вдигнаха рамене, че нищо не могат да направят, не носят отговорност за паркинга. И въпросът който ми изниква веднага е, ако тези хора уважават клиентите си и са наясно, че паркинга пред магазина им е най-желаната цел от крадците, защо не си направят труда да монтират няколко камери...Сетих се и за съобщението което непрекъснато звучи из магазина " Уважаеми клиенти пазете личните си вещи, защото някой може да не гледа ниските ни цени, а нещо ваше"...Добре де, хубаво, ама колата как да си я гледам докато съм в магазина....За мен тези магазини не съществуват вече, защото твърде скъпо ни излязоха "ниските цени" на JUMBO
Така че уважаеми приятели, замислете се следващият път когато решите да отскочите до JUMBO с колата си, дали искате да оставите няколко хиляди на паркинга им. Крадците ви очакват, защото аз нямам друго обяснение как за няма и 20 минути, отваряш, ограбваш и изчезваш, освен ако не си предварително там и дебнеш из паркинга....

# 1
Това не е първият сигнал за бруталните обири от паркинзите на магазини Джъмбо.Вече почвам да си мисля,че е някаква схема това #Crazy newsm78.Толкова много оплаквания и да не се вземат мерки,друг е въпроса,че полицията си ги знае почти всички кои са , но си мълчи.Това е положението Sick

# 2
Много неприятно. Пуснете същия пост и във ФБ. Предупредете колкото се може повече хора. Колкото повече антиреклама, толкова по-добре. Току-виж, взели че сложили охрана и камери на паркинга. Идиоти.

# 3
  • София
Боже какъв ужас, как е възможно да се изнесе цял багажник???????? посред бял ден. Дори и да няма камери, все пак минават хора и т.н., толкова ли на никой не му е направило впечатление.

# 4
Аз пък да попитам с кой акъл си оставяте дамската чанта и лаптопа в колата?!

# 5
Аз пък да попитам с кой акъл си оставяте дамската чанта и лаптопа в колата?!
Не мога да се съглася, че в багажника на колата си не мога да оставя дамската си чанта и лаптопа, предвид че се приготвихме за няколко часов път. Останалият ми багаж съдържаше не по-малко важни неща и не си представям как влизам в магазина, знаейки че не повече от 15 минути ще съм вътре, и понасям всичките си вещи. По тази логика следва в багажника на колата да оставям само вещи за които няма да ми е жал ако ги откраднат.  Все пак колата ни не е комби, никой не може да предположи какво има в багажника, нито пък съм го отваряла на паркинга пред JUMBO специално да си оставя дамската чанта вътре. Всичките багажи бяха натоварени като тръгвахме от жилището си в центъра на София. На паркинга просто спряхме и излязохме от колата си.

# 6
Много неприятно. Пуснете същия пост и във ФБ. Предупредете колкото се може повече хора. Колкото повече антиреклама, толкова по-добре. Току-виж, взели че сложили охрана и камери на паркинга. Идиоти.
Пуснах и във facebook, да, защото почти всичките ми познати ходят в JUMBO, както и ние ходехме редовно до сега. Изпратих писмо и до ръководството на магазина и ми е много любопитно дали и какъв отговор ще получа. Забравих да спомена какво още ни казаха от полицията, че тъй като колата ни е по-луксозна / BMW по-нов модел / и това е привлякло вниманието на крадците... така че извода е ако имате по-нова кола, не ходете с нея в JUMBO. Също така ни описаха как според тях е станала кражбата - някой е ходил в близост до мъжа ми, за да прихваща сигнала от дистанционното в джоба му, и друг покрай колата използвайки сигнала я е отворил, тоест в този момент тя е била изцяло отключена, не само багажника и, и после са я заключили по същият начин, пак използвайки сигнала от оригиналното дистанционно. Тоест някой се е движил из магазина с нас, за да ползват сигнала. И в тази връзка ни казаха да се благодарим, че са ни оставили колата. Не знам какво да кажа от възмущение. По какъв начин човек може да си защити собствеността, как да си подсигури някакво спокойствие, просто не знам...

# 7
Здравейте, миналата седмица 08.12 на паркинга на Дружбенското Джъмбо  по подобен начин от колата ни беше откраднато якето на мъжа ми, пазар от метро (храна и др неща), пари, музика (туба), резервна гума и други дребни работи. Колата е с аларма! От РПУ-то ни казаха, че са всекидневни тези обири крадците имат някакви джаджи с който прихващат код на алармата и спокойно си разтоварват багажи. Ако няма аларма имали всякакви ключове и не било проблем да отварят всякакви коли.
Няма камери, защото на собственика на магазина не му се занимава и не иска да изплаща обезщетения и т.н. А това дали някой е видял, да но на хората не им прави впечатление тъй като не знаят кой е реалният собственик, може всеки да си мести неща от една в друга кола.

Общи условия

Активация на акаунт