Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 35

• 65 252
  • 812
  •   1
Отговори
# 525
Да, явно е ново, преди две години имах отново опит по фонда, но в друга клиника, там доктора се изсили доста със стимулацията и бях на 225-300 единици гонал дневно и не съм доплащала (в резултат пунктира около 40 фоликула, а аз не можеш да дишам от хиперстимулацията). Но сега като подписах документа и се замислих, за това питам, пък и да мога да си направя сметка.
А замразяване на ембриони поема ли се от фонда?

# 526
Винаги съм доплащала стимулацията.с голями дози съм била винаги

# 527
  • София
На мен никога не са ми стигали отпуснатите 5000 лв. от фонда заради високите дози лекарства.
На последната стимулация надвишихме с 1500 лв. и толкова доплатихме.

# 528
  • Варна
Момичета, това с доплащането НЕ Е новост...  Naughty Просто Силвия беше толкова крива, че трябваше с ченгел да й се вадят думите, пък камо ли да се обяснява за някакви си доплащания. И сигласието сте подписвали, просто не сте обърнали внимание. По принцип гледат да не надвишават лимита, така че споко... Е, има момичета, които реагират слабо и при тях за съжаление е по-скоро сигурно, че ще доплащат. Но при един нормален отговор не се налага доплащане.
Фонда поема част от замръзяването, но не помня точните цифри...

# 529
  • СОФИЯ
На мен никога не са ми стигали отпуснатите 5000 лв. от фонда заради високите дози лекарства.
На последната стимулация надвишихме с 1500 лв. и толкова доплатихме.

Никога не съм доплащала, като и за трите си опита съм била на дози около средните.
Фонда поема половината сума. Аз от 400лв за замразяване по Фонда платих 200лв, но то беше доста назад във времето/преди година и повече/
Сага не знам как е, може и промяна да има.

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 17:25 от mierin

# 530
Момичета, мисля че ще е по-полезно за всички, ако опишете и приблизително дозите и лекарствата, които сте използвали. Ясно е че едни са по-ниски дози и им стигат парите, други - не. Важното е да се увенчае с успех всеки опит, пък парите се намират.

# 531
  • София
преди казваха цените в манипулационната, така човек може да си сметне докъде е със сумата за лекарства  Rolling Eyes

# 532
Здарвейте  Simple Smileще кандидатствам за отпускане на пари в общината където живиея..от там обаче ми искат банковата сметка на болницата тъй като не ги дават на ръка а ги превеждат директно на клиниката.Някой занимавал ли се е с този казус,на кой телефон да се обадя да поискам банковата сметка newsm78

Звънни на 0882 19 39 87 - това е финансовия им мениджър, казва се Надя Милкова.

Момичета, привет!  Wink

Сори, че се отклонявам от темите ви, но имам един бърз въпрос - имам слабо НЕменструално кафеникаво зацапване, след края на последния МЦ, което се появява и изчезва, но го има, вкл. и днес. Преди няколко дни ме събуди силна режеща болка ниско долу в корема, която отшумя след прием на Спазмалгон. Нямам съпътстващи други проблеми, освен лека болка като преди цикъл понякога, нямам тръби. На какво може да се дължи това течение? В началото на май по принцип щях да записвам час за започване на стимулация, не знам какво да предприема... не ми се е случвало преди...  Thinking
Възможно е да е полип в матката. Просто иди да те видят - вижда се добре около средата на цикъла, когато лигавицата е голяма. В първите дни не се вижда.

# 533
Имам въпрос към момичетата, които са правили стимулация по фонда. Наложи ли се да доплащате за лекарствата? Притесняваме, че до момента съм използвала около 1150 единици Гонал + 900 менопур, стимулацията ми върви към края, но като видях цените в интернет и се стресирах, че сигурно ще доплащам около 1300 лева, ако фонда покрива 2700.  Embarassed

Миналата година за 3325 гонал и 150 фостимон + 5 цетротид доплатих над 800 лв  ooooh! .

# 534
Да, явно е ново, преди две години имах отново опит по фонда, но в друга клиника, там доктора се изсили доста със стимулацията и бях на 225-300 единици гонал дневно и не съм доплащала (в резултат пунктира около 40 фоликула, а аз не можеш да дишам от хиперстимулацията). Но сега като подписах документа и се замислих, за това питам, пък и да мога да си направя сметка.
А замразяване на ембриони поема ли се от фонда?
Фондът отпуска 200 лева за замразяване на ембрион.

# 535
Здравейте, включвам се и аз по темата за доплащането. Аз доплатих 680 лв. за лекарства. Изразходвах 2550 ед. Пурегон . От Менопура за съжаление така и не разбрах колко изразходих.За замразяване на 3 ембриона доплатих 200 лв за 6 мес. От 1 март тази год. за толкова време замразяват. wavey

# 536
  • Burgas, Bulgaria
Момичета правих трите биопсии и резултатите са готови поне от преди 10-тина дни. От регистратурата ми казаха да чакам обаждане от кабинета на доктора, ама досега никой не ме е потърсил. Притеснявам се, че скоро ще ми идва, а може би ще започнем стимулация, а хич не ми се иска да пропусна и следващия месец. Имало ли е и при други от вас такова забавяне?

# 537
Момичета правих трите биопсии и резултатите са готови поне от преди 10-тина дни. От регистратурата ми казаха да чакам обаждане от кабинета на доктора, ама досега никой не ме е потърсил. Притеснявам се, че скоро ще ми идва, а може би ще започнем стимулация, а хич не ми се иска да пропусна и следващия месец. Имало ли е и при други от вас такова забавяне?

Пиши смс на док, едва ли ще се сетят сами да те известят.  Peace

# 538
  • Burgas, Bulgaria
За съжаление му нямам телефона на д-р Стаменов. Момичета, някой може ли да ми го прати на лични?
Благодаря!

# 539
SAB, сигурно хремата вече ти е минала аз докато успея да прочета. Пиша това, което е изпитано - за воднист бистър секрет, който прилича на хремата, когато режем лук се взима Allium cepa 9ch, три пъти поне на ден по 5 гранулки. Ако обаче освен бистрия секрет са ти зачервени и очите може да вземеш или само Euphrasia officinalis 9 ch, или това и Алиум цепа. Ако бистрия секрет е съчетан с кихавици на серии, то тогава може да вземеш Nux vomica 9ch - пак три пъти на ден по 5 гранулки. Има ли вероятност хремата да ти е алергична?

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 09:08 от bimbaaa

Общи условия

Активация на акаунт