Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 786
  • 722
  •   1
Отговори
# 465
При ползване на сапунени ядки за измиване има ли проблем след  това с боядисването?

# 466
  • В полите на Пирин планина
При ползване на сапунени ядки за измиване има ли проблем след  това с боядисването?

Не.

# 467
А кой е най -лесния начин за нанасяне на билките за измиване  на косата?При мен непрекъснато се разтичат върху лицето.

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 17:04 от didabs

# 468
А кой е най -лесния начин за нанасяне на билките за измиване  на косата?При мен непрекъснато се разтичат върху лицето.

Направи си по-гъста каша, за да не се разтичат. Може и просто да нанесеш, да разтъркаш за няколко минути и да отмиеш.

# 469
А какъв ефект да очаквам от ползването на тези индийски билки?

# 470
  • София
Боя, а и къна се свалят с шампоан+витС - дражетата витамин се смачкват и разбъркват с шампоана. Стои се половин - един час.
Послушах те и наистина косата ми вече не лилавее По-скоро е кафява, като към върховете е по-тъмна, разбира се. Но този метод наистина работи. Сега искам отново да ми е черна косата, но се чудя дали с къната, продавана по магазините или с боя  е по-щадящо. Не знам защо, но имам  усещане, че къната е само така наречена.
По повод боята на хенафокс, освен хубав блясък и миризма на люцерна  Mr. Green друго не постигнах с нея. Странното е, че не ми е променила цвета, но сега поне 5 измивания след това, косата ми продължава да мирише на треволяк когато се намокри.

# 471
А какъв ефект да очаквам от ползването на тези индийски билки?

Те са алтернатива за измиване с не-химични средства. Аз съм ползвала билки като маска - кондиционират, правят косата по-плътна, лъскава ...

Микс , къните в обикновените магазини съдържат ППД, т.е. са пак оцветител на химическа основа. Не знам защо не ти се е получило с билковите бои на Хена фокс.  newsm78 Може би трябва натрупване. С миризмата на къната се свиква,а  може да се ползва някакво етерично масло за притъпяване на миризмата.

# 472
Здравейте, хубавици Simple Smile Потърсих с търсачката, но така и не открих кой знае какво, затова направо питам: похвалете маска, която се преборва с пресушаването от къната. Пробвала съм на Биофреш или както там беше - става, но искам друга. За разресване, мекота, блясък. Кажете си любимите маски и не се сърдете, ако питам нещо дъвкано в старите теми - просто нищо не излиза като хората с тази търсачка...

# 473
Здравейте и от мен Simple Smile
Вече 15 години се боядисвам руса, с боя, като основата ми е кестенява, светло кестенява.
В резултат се сдобих с ужасно изтощена, капеща коса и твърдо съм решила да приключа с този вид боядисване. 😄 Харесвам медни и рижи цветове.
Може ли да ми дадете рецепта за меден цвят с къна. Забравих да кажа, че нямам бели коси, но краищата ми са руси ( не съм се изсветлявала от 5 месеца).
Предварително благодаря за предложенията! 💐

# 474
Здравейте, хубавици Simple Smile Потърсих с търсачката, но така и не открих кой знае какво, затова направо питам: похвалете маска, която се преборва с пресушаването от къната. Пробвала съм на Биофреш или както там беше - става, но искам друга. За разресване, мекота, блясък. Кажете си любимите маски и не се сърдете, ако питам нещо дъвкано в старите теми - просто нищо не излиза като хората с тази търсачка...
Ето тези двете маски ползвам като слагам доста щедро количество, но забелязвам след вече 3тото къносване, че направо започва да стърже косата.
Скрит текст:

# 475
Нещо на мен не ми излизат линковете ти. А искаш да кажеш, че с маски или без маски, косата ти прекомерно се пресушава от къната, така ли?

# 476
Аз съм доволна от балсама и шампоана на John Frieda - Brilliant Brunette, овлажнява перфектно, дори прекалено много. Може и само балсама да ползваш, аз така правя.
Има ги в Лили по 13-15лв са.
Скрит текст:

# 477
Аз си правя маслени маски. Понякога слагам малко кокосово масло на ръцете и разнасям по дължината на чиста коса-оформя ми къдрици и овлажнява.

# 478
Едната маска е на Garnier ultra doux с мед и на Gliss Kur за боядисана коса.
За момента е добре - не е прекалено суха.

# 479
Аз искам да се обърна към боядисалите се с амонячна боя след боята на Хенафокс. Боядисвам само дължини, за да изравня с израстнали корени, но с тази билкова боя след две седмици макс съм отново рижава, а и доста ми пресушават и без това сухата коса. Сега ми влезе мухата да си потъмня веднъж завинаги дължините с нещо шоколадово на Велатон. Та..кажете покри ли ви добре боята?
Това беше положението преди няколко месеца, сега след две-три боядисвания с Хенафокс е подобно, но малко по-червеникаво.

Общи условия

Активация на акаунт