Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 705
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Благодаря Лейди  Hug

Дано има уплътняване с времето, че косъма ми е станал като паяжина, толкова е тънък. Косата седи лека и пухкава така, няма тежест и е много неприятно. Ще мина и на къна за боядисване. Сега съм си поръчала готова смес на Кхади, а за следващо боядисване, мисля да направя двустъпковия вариант с къна и индиго. Важно ми е да удебеля и уплътня косъма, не толкова цвета на косата. Къната си е протеин, трябва да промени таз паяжина  Grinning

От утре започвам ежеседмичен курс с всички билки, заредила съм се, ще докладвам с времето дали постигам целта си.
Масла слагам, но за уплътняване нямат ефект до момента. А и химическите бои са основното нещо, което изтънява косъма, а аз до вчера, както се казва, все с такива се боядисвам  Whistling

# 646
КЪНОСАХ СЕ! МИСЛЯ, ЧЕ СТАНА  ЦВЕТА, КОЙТО ИСКАХ.

# 647
  • София
КЪНОСАХ СЕ! МИСЛЯ, ЧЕ СТАНА  ЦВЕТА, КОЙТО ИСКАХ.
щом се къносваш за първи път, чети внимателно какво съдържа къната- трябва да е 100 % Lawsonia inermis без никакви хим. добавки. Пиша това, понеже не знам с какво си се къносала, а по магазините предлагат и уж  само "къна", която обаче е с доста добавена химия Peace

# 648
Ами предполагам, че има химия, щом е с цветова палитра. Ако е естествена, цветът ще е оранжево-червен. Евтина е-1 лв. пакетчето. Не знам какво съдържа, защото  не пише на български. Това прочетох :Natural Cultivated Henna. Внос от Индия. Картинката е подобие на индийка с точка на челото и коса на небрежен  кок. На цвят е зелен прах. Като я забърках с гореща вода и докато се мажех, стана тъмно кафява. Препоръча ми я собственикът на магазин за козметични продукти, който ми е познат. Нямам представа какви други марки къна  продават, но ще проуча. Но Не искам  червен или оранжев цвят, какъвто има естествената къна. Белите ми косми ще станат оранжеви, а не искам това.
Въпрос: Кое е за предпочитане-къна или шампоан оцветител?

Последна редакция: нд, 27 дек 2015, 22:45 от K.A.G.

# 649
  • София
ако искаш да избягаш от химията и да е нещо безвредно- къната. Шампоаните оцветители неизбежно съдържат химия. Щом се стремиш към кафяв цвят може да сложиш индиго към къната, или направо да си вземеш от готовите смеси на Хенафокс

# 650
Благодаря!!!

# 651
Здравейте момичета  bouquet
Минавам да споделя опита си с крем къната на Herbal Time, пише, че е био, без PPD и т.н. Взех си цвят вишна. Ама много странна тая къна, да стои само 30 мин, след измиване пускаше червена боя по кърпата (с другите къни не ми се случва, мие се идеално), взех две тубички и двете пуснаха различна по цвят и консистенция къна, не знамм... Иначе цвета хвана, но пак ми е по-тъмно отколкото исках, та проблема ми в тази насока продължава Sad
Аз имам лош спомен от тази къна, ако изобщо може да се нарече така. Лятото, понеже ме домързя да изтрая процедурата с натурална къна, си купих тази. И, о, ужас, косата ми вместо цвят шоколад, стана черна със син - зелен отенък. Какво ли не правих после да го махна, само ножицата ме отърва. Така, че това е голяма химия, нищо общо с къна. Да не казвам пък как цапаше всичко.

# 652
  • В полите на Пирин планина
Вив, щом искаш тъмен кестеняв цвят ще го постигнеш сравнително лесно, а щом и цветът не е приоритет - действай смело. Ще има ефект от къносването за дебелината на косъма, още повече, че самата къна обвива косъма отвън, а не прониква в него, както химическата боя. На първо време, ако не ти държи цвета на увредената коса можеш и през десетина дена да се мажеш или да си правиш глос с къна и/или индиго.

От маслата за уплътняване - рициново масло и зехтин. Но си трябва упорито, дълго мазане  Peace

K.A.G.
, къната с жената с точката е с вредни примеси - съдържа PPD, както безамонячните бои.

# 653
  • София
О, дано се уплътни  Praynig  Hug
Иначе косата ми не е увредена никак, дължините са ми здрави и лъскави, поддържам ги с проф. продукти и нямам проблем с тях вече, само тъничкият косъм не мога да оправя, защото не съм спирала боите. Нямам търпение вече да се боядисам, макар че като чета старите теми, май готовите смеси не са така добри, както собствените, но нищо де, ще си употребя Кхади-то. Беше ме страх да се доверя на себе си и аз да си забъркам сместа, но сега съм прочела вече почни две теми и се чувствам по-уверена  Heart Eyes 
Благодаря ти  Hug

А маската с касия на чиста, измита с шампоан коса ли да направя или преди миене (не ми е много замърсена, мия я през ден)?
И колко време да стоя, по упътване е 1 час, но искам да сложа и други билки - брингараж, брахми, алое вера на прах, масла ... та май ще е по-добре да постоя повече време. Какво ще ме посъветваш?

# 654
  • В полите на Пирин планина
Аз също се мия често и никога не съм се мила преди маска или боядисване с къна или билкова смес. Ако имаш стилизиращи продукти би могла да ги отмиеш с малко вода и леко да изсушиш косата и тогава да нанесеш. За стоенето - поне 1 час, но повече от 2 - за маска, няма смисъл  newsm78

# 655
Честита и светла Коледа!
Пожелавам ви много вълшебства, сбъднати желания и винаги постигане на желания цвят и заздравяване на гривите ви, по един природен начин  bouquet
vuv,
за цапането си напълно права. Мен ме привлече изричният надпис - БИО, БЕЗ PPD. Явно наистина не е така и ако е така са си направо за Комисия за защита на потребителя.
Вив,
аз също имам тънка коса, но по принцип, боядисването няколко години утежни ситуацията. След като започнах да ползвам къна забелязвам, че има резултат, определено. Не съм ползвала маски с тази цел обаче и ако мога да помоля за рецептата на маската, която си правиш, колко време стоиш и т.н.
Благодаря!

# 656
  • София
Лейди, благодаря  Hug

Блу бътерфлай,
ами по-добре момичетата да те посъветват, аз съм съвсем начинаеща  Embarassed
Правила съм си няколко пъти маски с индийските билки, но не съм била редовна в употребата.
Най-често се съчетават с масла (базови и етерични), мед, жълтък, кисело мляко, алкохол някакъв.
Аз лично слагам билките, които съм решила и масла. Правя и само с масла също.
Днес съм планирала касия, брахми, брингараж, алое вера прах, бадемово, рициново, авокадово масло и ЕМ розмарин, лъжица мед.
Благодаря ти, че сподели за ефекта от къносването при теб  Hug Друго си е да чуеш от някого с твоят проблем, че е имало резултат  Heart Eyes  Hug

# 657
  • Пловдив
По празниците забравих да си купя къна и се наложи да се къносвам с каквото има в супермаркета - Афродита , отдавна не бях ползвала много съм доволна от цвета блясък и изобщо резултата
http://befit.bg/eshop/%D0%90%D0%A4%D0%A0%D0%9E%D0%94%D0%98%D0%A2 … 0%A3%D0%A1.251715

# 658
 Hug С тази цел сме се събрали тук всички  bouquet
Та отправям молба към всички за насоки, мнения и съвети относно маските с билки и масла, които биха дали донър резултата на оплътняване и заздравяване! Много съм боса в тази тема, никога не съм ползвала индийските билки, освен къна, надявам се да ме извините за глупавите въпроси, които могат да възникнат  Embarassed

# 659
Хммм имам спомен, че съм ползвала българска къна когато бях осми клас  Laughing Бях доволна от цвета, друго тогава не ме интересуваше  Laughing Не знам, малко съм скептично настроена към афродита, не съм много сигурна в състава й, но ще се радвам да чуя повече мнения ако някой е пробвал.

Общи условия

Активация на акаунт