Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 48 259
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 675
Флорче, аз също нямам машина, а и не смятам, че съм голям специалист в месенето. Нямам и везна и малко на око слагах продуктите и пак се получиха. И стават много бързо, за около два часа моите бяха готови.

Викаш да се пробвам. Сега въпросът е мързелът ли ще надделее или лакомията  newsm78

Яна, имаме бг магазин, но ми е далеч и няма място за паркиране, та не обичам да ходя.

Много голям мързел ме е налегнал тия дни, да не говорим, че никакъв Велик ден не усещам тук. В неделя бях именичка, ако не ми бяха призвънили няколко души, хич нямаше и да се сетя. Липсва ми духът на нашите си празници.

# 676
Валери , това за хоровото пеене важи за всяка тема почти и то особено да такива дето са от години има си определен кръг от тартори на темата и другите пишат като по устав ,и ако ли някой заграчи в разрез вижте кво става  Joy

# 677
Бриоша е козуначено тесто...не е за пита.
В БГ пита слагам ч.л. сол и с.л. захар. Ако се наблъска толкова захар като в рецептата за бриош, ще стане сладко.

Боядисах яйцата....оставих 5бр. да ги рисувам. Хаха, естествено че не е лесно като да го видиш вече готово нарисувано...голям майтап, все едно дъщерята ги е рисувала. Има си техника явно, ама кой да прочете и за нея.
Тестото втасва и после подхващам козунаците. За вечеря май ще караме на козунак. Simple Smile

Не сте прави, госпожи. Потърсете в нета на френски brioche - слагат се 1-2 лъжици захар. Ако аз съм в грешка, ще се поправя, но мисля, че не съм.

# 678
Софи , просто сравни рецепта за козунак с тази за бриош ми и покажи голяма разлика.
 http://stirianowa.blogspot.com/2012/02/blog-post_07.html
Цитат
Бриош е едно от емблематичните френски изделия. По своята същност това е козуначено хлебче, но с по-малко захар, от колкото сме свикнали ние да слагаме в козунака.

# 679
И аз имам опит от безславно наритване от една отчетна, щото не гледам детето си по общоустановеният ред , съответно не пасвам на модела и досаждам  Laughing Laughing ама съм упорита де, махам се от едното място отивам да досаждам на другото  wavey wavey

От теста не разбирам , меся точно по рецепта и винаги се кръстя преди да го правя с молитва да не похабя продуктите  Joy ама ми се получава де  Rolling Eyes може би именно заради това, че ме е страх да импровизирам  Wink

# 680
Софи , просто сравни рецепта за козунак с тази за бриош ми и покажи голяма разлика.
 http://stirianowa.blogspot.com/2012/02/blog-post_07.html
Цитат
Бриош е едно от емблематичните френски изделия. По своята същност това е козуначено хлебче, но с по-малко захар, от колкото сме свикнали ние да слагаме в козунака.

Точно така, слага се много малко захар. За мен вкусът на бриош е като на хубава пита с масло, яйца и мляко. Оказва се, че говорим за същото нещо, но с различни думи. за мен козуначеното тесто е сладко, а бриошът не е сладък; има леко сладникав вкус. Затова го оприличих на пита.

# 681
В първата отчетна не си спомням добре, но няколко дами бяхме почти отлъчени. Simple Smile
Във втората направих революция по въпроса с римуваните, идиотски, инфантилни и т.н. имена на темите. Simple Smile Понеже настана истинска война, накрая гласувахме и се реши....1тема римувана, 1тема "Март 2013г".

Козунаците ми се пекат, яйцата боядисани. Simple Smile
Скрит текст:
Нарисувах няколко яйца, естествено без да знам нищо за техники и т.н. Simple Smile
Първото е за малки, последното е за каката (Калина)

http://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11102661_ … 8&oe=55B58D90

# 682
Sesylle, много са готини. С темперни бои ли ги рисува?

# 683
Laughing
Оф, аз ги виждам само като заглавия, винаги съм си мислела, че някакви шегички измисля  някой със нестандартно чувство за хумор. Не съм чела или писала в никакви отчетни.

# 684
само мен ли ме мързи днес  newsm78 от както се прибрах от пазар и разходка с детето извадих едно масло и едно яйце за маслени сладки и се увещавам от час и половина да стана от дивана поне да замеся тестото пък кога ще го опека........хем съм си набелязала и имам желание да направя неща за празника, хем ме мързи- много  Blush Blush чак ме хваща срам като гледам как са се развихрили всички .  ooooh!

Мирама, яйцата приличат наистина на рисувани не боядисани , красиви с

# 685
С темперни бои ги рисувах, да. Рисувани са си наистина, не са боядисвани.
Само основата всъщност, за секунда потапях яйцето в боя и вадех.
Естествено са лаишка работа....нито за техники четох, нито нищо...а и не съм художник, но ми беше кеф да се позанимавам. Simple Smile

# 686
  • Варна
Чек, мислиш ли, че е практично да си нося препарат против насекоми, за края на април, в Малта?

А иначе който го е страх от буболечки у дома, да си вземе котка.  Grinning
Моите пазят стръвно и пиле не може да прехвръкне. Веднъж даже едната упорито беше зяпнала рамката на вратата. Гледам-нищо. Часове по-късно се сетих, махнах едната рамка, а отдолу, между пяната застанала една хлебарка. Моят мъж успя да я утрепе.
Лятото нали сме на квартира, в малък град-пълно е с всякакви твари, вкл. едни стоножки, които приличат на червеи. Но там няма как да си взема котките.

# 687
А като ги пипаш не се ли размазва боята newsm78

# 688
  • София
Сесил все едно банда деца са творили твоите яйца Grinning

# 689
Децата са като отвързани. Такова беснеене  навън тези дни му удрят, че направо ме е страх да не се пребият.

Kaто една бабичка да кажа "така е то с момчета!". На мен ми беше екстра само с малкия тези дни, ама днес баткото се върна от зелено училище, въоръжен с меч, лък и стрели. Още на връщане в градския транспорт едва го удържах да не избива орки, но у дома кръстосаха мечове с малкия, нарисуваха мишена, залепиха я на стената и настъпи военно учение.
Моите яйца са най-грозни от на всички ви, това е 100 % сигурно, Акаша, твоите са супер. Не ми се пукна нито едно, сварих ги по метода на Онна и Софи, но за сметка на това боите бяха некачествени и с изключение на червените, всички други имат сивкав цвят със съответен оттенък на зелено, лилаво или зелено, все едно съм си събрала камъни и съм ги наредила в тарелки.

Общи условия

Активация на акаунт