Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 48 276
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 660
Екстра са. Сложи тревичка, пиленца или някаква украса по твой вкус и си готова Peace

# 661
  • В Космоса
Екстра са. Сложи тревичка, пиленца или някаква украса по твой вкус и си готова Peace

Хахах. Готови за фейса! Grinning

# 662
[
Скрит текст:
quote author=Жармен link=topic=837551.msg30575619#msg30575619 date=1428583251]
Има хора по-гадни от сите хлебарки взети заедно.
 Не съм съгласна,че лоши хора може да разкараш лесно . От собствен опит го знам.
 Открито лошите хора -да ,ама има едни прикрити дето.......
 Тези бриоши не са ли вид малки козуначета http://rummy.rummylicious.com/2010/10/brioche.html
 Аз пък си замесих моето солено любимо тесто и ще си правя солени кифлички или тутманик - каквото реша в последният момент.
  Питки и солени печива ми се получават идеално и то с импровизирани теста. След два опита и козунако печене ми писна и не мога да гледам козунаци  Joy
Бриош е българска питка с яйца, мляко, краве масло. Когато си купих машината за хляб, реших да правя първата рецепта - а тя за бриош. Направих бриоша, стана много успешен, но тъй като тогава нямах специални форми го опекох в кръгла тава. Говоря с приятелка по телефона и и обяснявам, как съм направила "бриош". Показвам и "бриоша" - тя ми казва, "амиии, то това си е българска пита!" Тогава ми просветна, че точно пита съм омесила в машината. И как изобщо не се усетих докато слагах съставките, гледах като се меси, после втасвах допълнително! Пълна загадка. Едва когато тя ми каза се усетих!
[/quote][/spoiler] Готова съм да споря . Българска пита / не погача или питка / се меси вода ,брашно,мая и сол . по моя край е така и миналата година като си ходих така си и месят - просто тесто за хляб е.
  Бриоша всичките му съставки са като на козунака .
Цитат
1 ч.ч прясно мляко със стайна температура (250 мл)
25 гр пресна мая (1 и 1/4 с.л. суха мая)
530 гр меко брашно
2 яйца разбити с вилица
80 гр захар (около 1/2 ч.ч.)
75 гр меко краве масло нарязано на кубчета
1/4 ч.л. сол
настъргана кора от половин лимон (по желание)
Бриош
  козунак
Цитат
Необходими продукти:

3 яйца ( от тях отделяме единия белтък за намазване)
150 грама кристална захар
200 мл прясно мляко
80 мл олио
20 грама прясна мая( което е половин кубче или 1 пак суха от 7 грама)
550-600 грама брашно (зависи от големината на яйцата)
В питки и погачи не слагам  толкова захар.
 За мен бриоша е тесто за кифли .

# 663
  • Пловдив
Бриоша си е козуначено тесто. Аз правя редовно "козуначени питчици", да взема да им викам бриоши вече.

Tired Tired Tired Tired Tired Форума не престава да ме изненадва. Попаднах на тема " Обичаме се като птички и пчелички и се радваме на две чертички!".

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 17:35 от Янтра

# 664
Бриоша е козуначено тесто...не е за пита.
В БГ пита слагам ч.л. сол и с.л. захар. Ако се наблъска толкова захар като в рецептата за бриош, ще стане сладко.

Боядисах яйцата....оставих 5бр. да ги рисувам. Хаха, естествено че не е лесно като да го видиш вече готово нарисувано...голям майтап, все едно дъщерята ги е рисувала. Има си техника явно, ама кой да прочете и за нея.
Тестото втасва и после подхващам козунаците. За вечеря май ще караме на козунак. Simple Smile

# 665
На мен ми харесват яйца шарени с памук . Днес няма да боядисвам. На село бабата или децата са боядисали.
  Мислех за татко и да раздам , но тук във входа хората са странни и ще пропусна.
   По моя край са едни традициите ,тук на една задушница направо ме нахокаха ,че еди какво си не било така и ми стана криво.
  Хептен си ограничавам социалните контакти и толкоз.

# 666
  • Ямбол
...
 Tired Tired Tired Tired Tired Форума не престава да ме изненадва. Попаднах на тема " Обичаме се като птички и пчелички и се радваме на две чертички!".
А тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=838415.0;topicrefid=6 видяла ли си я? какво има да му се подготвя на един бъдещ първокласник?

# 667
  • Пловдив
 newsm78 #Crazy #Crazy
...
А тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=838415.0;topicrefid=6 видяла ли си я? какво има да му се подготвя на един бъдещ първокласник?
Не знам, аз на моя първокласник ще му купя чанта и тетрадки. И ще го смятам за подготвен.

# 668
Аз пък се изумявам редовно от заглавията на отчетните теми  Grinning На моменти направо съм се чудила как им ги раждат главите тези поезии Thinking

# 669
Аз пък се изумявам редовно от заглавията на отчетните теми  Grinning На моменти направо съм се чудила как им ги раждат главите тези поезии Thinking

На мен повечето са ми забавни  Simple Smile.

# 670

На мен повечето са ми забавни  Simple Smile.
Някои са ми забавни ,но други ми звучат нелепо.Мое мнение  Peace

# 671
# 672
Повечето от отчетните звучат нелепо. Казвам го като човек списващ в такава  Laughing даже си спомням случай с някакви "минки под мишница", четох в първите Смешки. Априлките бяха много обидени  Joy

# 673
  • Euskal Herria
Вчера направих курабиите, днес боядисах яйцата и сега козунаците се печат. Да видим крайния резултат.
Флорче, аз се запасявам с панетоне по Коледа. Сега нищо няма по магазините. Ако имате при вас български магазин, те ще имат и козунак, и бои за яйца. При нас няма, единствено руски магазини. Разбрах, че и някакъв румънски имало, но още не съм го разучила къде е.

# 674
Флорче, аз също нямам машина, а и не смятам, че съм голям специалист в месенето. Нямам и везна и малко на око слагах продуктите и пак се получиха. И стават много бързо, за около два часа моите бяха готови.
Акаша, много са си добре яйцата.
Децата са като отвързани. Такова беснеене  навън тези дни му удрят, че направо ме е страх да не се пребият.
Аз не мога да вирея в отчетни теми. На два пъти съм пробвала и не стана. Там трябва да владееш хорово пеене. Иначе са полезни в някои отношения.

Общи условия

Активация на акаунт