Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 48 287
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 645
И аз днес бях намислила да боядисам нашите яйца, но ще го оставя за събота. Преди малко се прибрах. Цял ден  бях по задачи и съм много изморена. Ще се отдам на кафе и пълен релакс.

Фобии и аз нямам но хлебарките ги ненавиждам. Вкъщи не оставям да пропълзи такава гад. Или поне се опитвам. И паяци не обичам.

# 646
И аз мразя хлебарки

Сега като казахте комари, се сетих че лято иде, ние сме в нов апартамент, нямаме комарници и ще се чудя лятото какво да правя . Кой вариан с таблетките или с ултразвука е по-добре , че сме с малко бебе, тея таблетки не са ли отровнички  newsm78 newsm78 При нас има от тигровите комари покрай морето  Banghead

# 647
Искам да кажа, че направих на Нино бретцелите, но в някакъв супер мързелив вариант - не ги точих изобщо, само ги накъсах на парчета питкообразни и ги наредих да се пекат. Нямах стафиди и сложих червени боровинки. Децата много ги одобряват. Благодаря за рецептата.
Подозирам даже, че и не изчаках да втаса много тестото, но пак станаха ок Grinning
Яйца ще боядисваме събота , защото рискувам иначе да не оцелеят до Великден. Може би само няколко червени. Ама нещо не съм на кеф.
От паяци, буболечки не ме е страх. Но и тук няма почти никакви отровни видове.

# 648
Има хора по-гадни от сите хлебарки взети заедно.
 Не съм съгласна,че лоши хора може да разкараш лесно . От собствен опит го знам.
 Открито лошите хора -да ,ама има едни прикрити дето.......
 Тези бриоши не са ли вид малки козуначета http://rummy.rummylicious.com/2010/10/brioche.html
 Аз пък си замесих моето солено любимо тесто и ще си правя солени кифлички или тутманик - каквото реша в последният момент.
  Питки и солени печива ми се получават идеално и то с импровизирани теста. След два опита и козунако печене ми писна и не мога да гледам козунаци  Joy

# 649

Сега като казахте комари, се сетих че лято иде, ние сме в нов апартамент, нямаме комарници и ще се чудя лятото какво да правя . Кой вариан с таблетките или с ултразвука е по-добре , че сме с малко бебе, тея таблетки не са ли отровнички  newsm78 newsm78 При нас има от тигровите комари покрай морето  Banghead

Не знам дали са отровни, сигурно не са съвсем безвредни, но друг вариант няма. Комарници добре, но гадините влизат за нула време дори като отвориш входната врата за нещо, после се спотайват в тъмното и ако нямаш таблетки или течност в контактите става лошо. Като сме на двора палим спирали. Във Варна не помня такова чудо, а съвсем до морето живеехме.

# 650
И аз фобия нямам, ама си е неприятно Sad. Имаме и нашествие от millipets безобидни са, но е напаст направо. Намирам ги на всякъде.

# 651
Проблема е, че май на самите таблетки пишеше , че не стават за деца под 3  newsm78 такъв спомен ми се върти, ще взема аз да пусна някоя тема в мамата или да изровя ако има стара, да видя какво се прави с бебе и комари . Миналата година ни изяядоха, а уж пръскаха, предполагам и тази година ще е така, с тая влага и дъждове се въдят много , а тея тигровите май не им действат и разтворите много много  Tired

# 652
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Искам да кажа за боите за яйца - превъзходни са тези на с. Огняново - 6 цвята, потредени в "патрондашче" на лентичка, в желатинови капсулки. Всяка готина ги ползвам - много красиви са цветовете. Освен основните: перфектно червено, портокалово оранжево, лимонено жълто, синьо, зелено и лилаво, аз си правя и розови яйца, бледолилави и светлосини, а също и тревистозелени - като ги държа по-малко време в боята. Слагам двойна доза боя и задължително по 2 лъжици оцет. Изключително чисти и красиви цветове се получават. Напуканите яйца ги боядисвам по технологията с памука - напръсквам разни съчетания от цветове капки боя по памука. Любими са ми синьо-зелено и оранжево-зелено.
През годините съм ползвала какви ли не начини - с цветенца, с дантелки, с конци, с хартийки, с лучени люспи, с кристали, с перлени и златни бои и т. С кристалите въобще не ми харесаха - яйцата стоят грапави и бодливи, неприятни на пипане, цветовете "повехват" и нямат  блясък. С перленото ми харесват много, ама тази година забравих да купя.
Но най-много си ги харесвам едноцветни, чисти и ярки цветове.

Успех и на вас с вашите яйца!

Искам да кажа и друго - преди купувах всевъзможни бои - от всички възможни видове - гръцки, немски, на прах, на листчета, на хапчета, на моливчета, по един цвят в опаковка, по три, по пет и въобще се засипвах с купища бои, щото не се знае кои ще се окажат печелившите. Като почнех да боядисвам, изсипвам торбата с боите - нови, от минали години и  откакто сват светува едва ли не и се започваше голямо мазане и цапане. Откакто открих тези "антибиотичните", купувам си две лентички по 39 ст. от Т-маркета до нас, изваждам си и си нареждам 6 дълбоки купички и 6 лъжици, изсипвам по две боички в купичка и по две лъжици оцет, топла вода от чешмата, слагам по три сварени яйца в купичка, след пет-десет минути ги изваждам и слагам по още три - държа ги по-малко, да станат по-нежен цвят - и вече имам 36 яйца. Готово. Изсипвам боите, измивам, прибирам и точка. Работа за половин час. И не мога да разбера защо на хората им се струва голяма мацаница боядисването на яйца. При мен нищо не се цапа, даже и ръцете, щото си слагам от сините ръкавички. Лъснах яйцата с парцалче с олио и ги подредих в една кошничка с "тревичка" отдолу, бучнах туктам един много хубави кокошчици и петленца, които имам и стана много красиво. В неделя ще ги позакича със здравец и нещо цъфналко и готово.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 16:00 от svetal4o27

# 653
Проблема е, че май на самите таблетки пишеше , че не стават за деца под 3  newsm78 такъв спомен ми се върти,

Сега изчетох опаковката, на тези които в момента ползвам, не пише такова нещо само да не се пипе докато работи устройството, а самата таблетка като се докосне с пръсти да не се пипат очи после.

Скрит текст:

# 654
Аз търся билети за Годсмак. Разменям ги за билети за Малта - България.  Flutter
Едни от любимците ми! Кога им е концерта?

На 16 юни.

Даун, идвай, но козунак ще правя пак догодина, евентуално.  Laughing

Едната ми котка се забавлява с гущерче, което някак си е влязло в къщи. Спасих го.

Чек, ще взема верно да се домъкна, а и съм специалист по вадене на гущери:-). Лошото е, че вчера имаше огромен паяк и докато се настроя да го спася той се скри.
Тази нощ не знам как ще спя Simple Smile. Нямам фобия, но не ми е приятна мисълта да се събудя с https://www.google.com.au/search?q=wolf+spider&biw=1366& … jpg%3B1600%3B1067 до мен Sad.

Ох, зълва ми има фобия от паяци, а през 2000 година (тогава ли беше Сидни Олимпиадата?) прекараха няколко месеца в Австралия, backpacking в "outback-a" (съжалявам за българо-английския). Не зная как е преживяла тези няколко месеца. Твърди, че имало паяци, колкото главата и, но на мен ми се струва преувеличено. На страха очите са големи.  Laughing Но зная, че имала няколко срещи с паяци, които са я потресли. И досега си страда, като види паяк, но английските не са толкова големи.

# 655
Има хора по-гадни от сите хлебарки взети заедно.
 Не съм съгласна,че лоши хора може да разкараш лесно . От собствен опит го знам.
 Открито лошите хора -да ,ама има едни прикрити дето.......
 Тези бриоши не са ли вид малки козуначета http://rummy.rummylicious.com/2010/10/brioche.html
 Аз пък си замесих моето солено любимо тесто и ще си правя солени кифлички или тутманик - каквото реша в последният момент.
  Питки и солени печива ми се получават идеално и то с импровизирани теста. След два опита и козунако печене ми писна и не мога да гледам козунаци  Joy

Бриош е българска питка с яйца, мляко, краве масло. Когато си купих машината за хляб, реших да правя първата рецепта - а тя за бриош. Направих бриоша, стана много успешен, но тъй като тогава нямах специални форми го опекох в кръгла тава. Говоря с приятелка по телефона и и обяснявам, как съм направила "бриош". Показвам и "бриоша" - тя ми казва, "амиии, то това си е българска пита!" Тогава ми просветна, че точно пита съм омесила в машината. И как изобщо не се усетих докато слагах съставките, гледах като се меси, после втасвах допълнително! Пълна загадка. Едва когато тя ми каза се усетих!

# 656
Намерих паяка Simple Smile. беше изпълзял и с една кутия го пренесах на вън. Малко ме беше страх, че ще скочи, но той се държа прилично. Сега отивам с милипетс да се боря.

Има големи паяци тук, но те не са опасни. Отровните са сравнително дребни.
Паяците са ни най-малката драма. От 15те най отровни змии 10 ги има тук, но и те не са проблем. Май акулите са най-смъртоносни, макар че в океана ни се въдят и други опасни животинки.

# 657
Аз все още се чудя дали да боядисвам яйца или дори да не кажа на сина ми, че е Велик ден (той си изпразнува католическия с баща му). Все забравям да проверя имам ли останала боя от миналата година в нас или не, ако нямам, дилемата ми ще се реши от само себе си  Laughing.

Много ми се доядоха козуначените бретцели на Нино, но нямам хлебопекарна, а по месенето хич не ме бива. Търсих панетоне оня ден, като най-близко по вкус до козунака, няма. Май ще си спретна едно ходене до българския магазин.

Миналата седмица се тръшнах болна, само Т, нищо друго. Все още не мога да се съвзема като хората. Страшно ми е отпаднало и все ми се иска да си полегна, а почивните дни свършиха. Така и не отидох на лекар тогава, понеже Т мина за два дни, но взех да се чудя дали не е било нещо по-сериозно.

Много, много ми харесва подписът на Акаша, обичам балет.

# 658
Искам да ви пожелая Светли празници!

# 659
  • В Космоса
Флорче, благодаря! Hug

Да ви покажа какво се получи от злощастното боядисване. Не съм доволна, но здраве да е!

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт