Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 48 403
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 465
Ядките са полезни за кърмата, но фъстъците са алергизиращи!  Naughty
Има се предвид сурови бадеми, лешници, кашу.

Шоколадът и цитрусовите плодове /най-вече портокали/ също са силно алергизиращи и не се препоръчват по време на кърмене.
Пак с цел превенция на алергии не е добре майката да прекалява с млечни продукти - мляко, сирене, кашкавал, извара.

Друг е въпросът относно газообразуващите храни.

Бела, внимавай какво консумираш!  Naughty

И то какво остана за ядене. На фотосинтеза ли я караме? Сега остава и да ми кажете, че не мога да ям салати с оцет и ще се гръмна. Не знаех, че има толкова ограничения в яденето, докато кърмиш.

# 466
Личното ми мнение за храненето при кърмене е, че се вменява вина на майките ако на бебето му избие обрив или получи зверски колики и на нито един педиатър не му хрумва, че може такова състояние да се дължи на ваксина, да кажем, все казват на майката да ограничи нещо си и да следи.
Кърмила съм година и седем месеца и си ядях, каквото ми се яде, само кафе не пиех.

# 467
  • София
Оф, това сигурно означава, че към Грешка 500 ще се прибавят Грешка 600, 700,... и така до безконечност. Чакам с нетърпение новите, поредни, промени в сайта.  Heart Eyes

# 468
В отчетната ми имаше 1-2деца с атопичен дерматит....горките им майки....можеха да ядат около 10-15неща....иначе веднага зверски обриви при децата.

Аз не съм за чак толкова драстично ограничаване на дадени храни. Просто не е нужно да се консумират в големи количества и постоянно.

# 469
Аз си признавам, че безотговорно прекалих с фъстъците.  Embarassed пак хубаво , че мен ме изби.

# 470
Аз ядях цитрусови и млечени, нямахме реакции нито аз , нито бебето, ОБАЧЕ ядях много зелена салата и бебето се раздрискваше и се чудех , чудех защо.....после ми каза един от консултантите по кърмене, че зелената салата разхлабвало. Та то е на системата проба- грешка цялата работа, пробваш и следиш за реакция, ако няма, няма проблем и не се ограничаваш и толкова.

След лецитина и алергичната реакция, подобно изпълнение имах и с кедровите ядки  ooooh! Бях се нагълтала с едно пакетче, уж добре за кърмата, накрая като почна всичко да ми горчи, че и на бебето и сучеше и мрънкаше, оказа се че имало някакъв сорт китайски кедрови ядки на пазара, които давали подобна алергична реакция, 1 седмица и вода да сложех в устата ми горчеше , кофтито беше, че и на бебето....питайте ме как сме се кърмили... ooooh!

# 471
Яжте обикновени слънчогледови семки - хем са с доста добри хранителни качества, хем са евтини, хем не водят до алергии. Не осолени, разбира се.

# 472
Яжте обикновени слънчогледови семки - хем са с доста добри хранителни качества, хем са евтини, хем не водят до алергии. Не осолени, разбира се.
Виж, за това не бях се сетила  newsm78

# 473
  • Бургас
Искам да кажа,че днес стават 10 години от регистрацията ми в сайта. Grinning
Кога минаха???

# 474
  • София
Жаки, д- р Райчева работи тук: http://zdraveto.com/zdraveto/. Дъщеря ми й е пациентка.
Има доктори, които биха могли да установят астма със слушалка, но от личен опит мога да кажа, че диагнозата астма се поставя на огромна част от децата във възраст 2-7 години. Кортикостероиди и инхалации с Пулмикорт и Вентолин се изписват на килограм  ooooh!. Моето дете също от всяка хрема стигаше до АБ, обиколихме един куп алерголози и пулмолози - грозна картинка. Казваха, че детето в момента няма астма, но ще развие..., ама пък има някаква алергия...изписваха се въпросните лекарства и като питах дали те действат превантивно обидено ми отговаряха, че не действат, ама аз нали искам да спрем кашлицата, какво се опъвам като не разбирам  Crossing Arms
Мое мнение е, че децата алергизират от прекомерната употреба на АБ, след което им изписват кортикостероидите и инхалациите и кръга се затваря до следващия антибиотик.
Она, още успехи на умното детенце, браво.

# 475
Ванини, синът ми се роди в сезона на ягоди, кайсии, праскови. От плодовете хванах малко от черешите и след това само джанки ядях, че нямат мъх и не са алергени, ябълките не ми бяха любим плод. От леща, зелен фасул, боб, зеле - имаше страшни колики, а от ориза се запичаше и на клетата му майка й останаха само едни картофи. Цялото кърмене с тия безумни картофи под какъв ли не вариант приготвени. Доста като приключихме, не исках да видя картофи, просто ми бяха писнали.

# 476
Ужас, blackcat6! Като каза ягоди, аз сега мога да ям ягоди, нали. Щото много ги ям.  Crazy

И един виц, който доста ме разсмя:
Скрит текст:
Лято. Жега. По улицата върви една много сочна, красива и напращяла блондинка. Всичко си е наред, само един малък проблем имало. Едната и гърда и се била подала извън деколтето на потника. Всички мъже се заглеждат. Зяпат и се дървят, но никой не смее да я заговори. Накрая един полицай решил да изпълни задължението си. Приближил блондинката и и казал:
-Добър ден, госпожо!
-Добър ден – отговорила блондинката.
-Има един малък проблем при Вас.
-Така ли?! Какъв?
-Едната ви гърда се е подала отвън. Приберете я моля, защото народа много се разсейва.
Блондинката погледнала деколтето си и изкрещяла:
-Олеле, Боже! Забравила съм бебето в мола!

# 477
Ха-ха, той даже тематичен в унисон с кърменето от последните 1-2 седмици  Joy
Не знам по време на бременност дали може... Аз помня, че мама ми носеше, може и да съм яла, може и да не съм, не помня с точност. Моите ограничения дойдоха от това, че бузките на бебето започнаха да се обриват, затова ми забраниха мъхести плодове, цитруси също не трябваше. В крайна сметка, без особени проблеми минахме, със захранването не ми е правил алергии към нищо.

# 478
Ванини, и аз много обичам ягоди  Heart Eyes  вчера се засилих към тях ама се отказах в последния момент  Laughing

# 479
Абсолютно подкрепям Янечек, твърде много ограничения и за бременни и за кърмачки.
Ванини, няма доказана теория, че диетата на бременната се отразява на алергиите на детето.
Забраняват се пресни сирена, суши и какво ли не, но в Япония не им забраняват да ядат суши, както и във Франция пресни сирена.
Има риск, но не е голям, а има и какви ли не други рискове, така че.
При кърменето е по-лесно, защото реакцията на детето може да се забележи и да се ограничи някоя храна, но е индивидуално. Моят не е имал проблен с никоя храна по време на кърмене, а през бременността си ядях каквото поискам.
Както казах обаче, това си е индивидуално и съвети се приемат само от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт