Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 48 376
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 480
Ако много ти се ядат- хапвай , не е случайно, ягодите са с високо съдържание на фолиева киселина и може инстинктивно да се дояждат много по време на бременност, същото е с тестеното и картофите. Първите няколко месеца можех само това  да ям и само това ми се и ядеше....после разбрах, че може и да не е случайно  Whistling

# 481
  • София

Кърмила съм година и седем месеца и си ядях, каквото ми се яде, само кафе не пиех.

Аз и кафе пиех. И по една чаша вино понякога вечер след последното кърмене (когато поразреди нощните хранения). И шоколад ядях и всичко.

# 482
Да, може да има нещо такова. Аз по принцип не ям плодове. Много рядко ми се прияждат, но сега ми се ядат постоянно. Вечер си правим плодови салати със сладолед, сутрин задължително фреш и т.н. Може наистина да не е случайно това.

Даун и аз мисля така, като теб и Янечек, но все пак знам ли. Примерно, онзи ден направих на мъжа ми рапани в масло, че много му се ядяха. Е, ми кусах си няколко. Ако много ми се прияде луканка, си взимам едно или две парчета и т.н.
Но тъй като ми е първа бременност, не съм сигурна, дали постъпвам правилно.

# 483
Бърди Simple Smile, и аз. Ама аз го гледах по френски книги, а те са супер либерални  Joy
Ванини, и трета да ти е пак няма да знаеш, защото една с една няма еднакви.
Следи развитието на бременността и слушай тялото си и лекарите.

# 484
  • София
За бременноста и какво да се и да не се яде, имаше хубава статия в блога на Бу навремето, ще се опитам да я намеря.

# 485
  • София
По време на бременността си ядях от всичко и по много. Това второто се оказа жестока грешка!

# 486
# 487
  • София
А аз си похапвах доволно сирене Бри.  Mr. Green Ми отде да знам, че не трябва.

# 488
Бърди Simple Smile, и аз. Ама аз го гледах по френски книги, а те са супер либерални  Joy

На франсетата не може да им се отрече, че разбират доста от някои работи и е хубаво да вземем пример Simple Smile

# 489
# 490
Какво ни очаква в юбилейното издание на Евровизия?
https://plus.google.com/u/0/101353247320727239128/posts/4BD4nC3Vv6M

# 491

На франсетата не може да им се отрече, че разбират доста от някои работи и е хубаво да вземем пример Simple Smile

Абе не знам колко разбират, но тяхната теория най-ми допадна Simple Smile.

# 492
Помагайте: с какво се мажеше тестото, за да полепне захарата? С жълтък или белтък, все забравям?

# 493
Помагайте: с какво се мажеше тестото, за да полепне захарата? С жълтък или белтък, все забравям?

И с двете става.

# 494
Ядките са полезни за кърмата, но фъстъците са алергизиращи!  Naughty
Има се предвид сурови бадеми, лешници, кашу.

Шоколадът и цитрусовите плодове /най-вече портокали/ също са силно алергизиращи и не се препоръчват по време на кърмене.
Пак с цел превенция на алергии не е добре майката да прекалява с млечни продукти - мляко, сирене, кашкавал, извара.

Друг е въпросът относно газообразуващите храни.

Бела, внимавай какво консумираш!  Naughty

И то какво остана за ядене. На фотосинтеза ли я караме? Сега остава и да ми кажете, че не мога да ям салати с оцет и ще се гръмна. Не знаех, че има толкова ограничения в яденето, докато кърмиш.

vanini*, спокойно!
Ограниченията се отнасят за първите месеци откъм алергии. А относно газообразуващите храни - те се ограничават в периода на коликите, за да не го боли повечко корема бебето и по-лесно да премине през коликите.  Peace

Янечек, не са за вменяване на вина тия ограничения.  Naughty Те са превантивна мярка за някоя беля. Превенция.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт