Приятен уикенд!
Добро утро, лек и безгрижен съботен ден!
Джейн, Зарани, a b,

BREAKING NEWS OF "Maral En Güzel Hikayem"
Sadly that 11 episode of #Maral was the second last episode of #Maral. Yes! This is 100% confirmed that on this week's #Thursday (21 May,2015) #Last #Episode 12 of #Season 1 will be held at 20:00 on Tv8.
This Series first season will finish on 21 May 2015, because in June The holy month of Islam "Ramadan" will start and according to Turkey's policy in this holy month #Ramadan they do not show their #series for the whole month so this will be only break of 3 and Half a months. So in September from #Episode 13 will #continue.
Информация полностью подтвердилась!
12 серия станет последней в первом сезоне
Друг Араса - Феяз Демир добавил в инсту эту запись: "Друзья, ничего не поделаешь. Из-за такой политики канала наш сериал идет на финал сезона. Новый сезон будет в первую неделю сентября."
А сам написал: "Эта новость меня очень расстроила. Когда только поднялись рейтинги, как можно делать финал так рано.. Совсем не понял эту политику канала. Да, это правда, по информации, которую я получил финал на следующей неделе. Новый сезон будет в сентябре. Посмотрим, каким будет результат, не знаю.. Но знаю одно. Я долгое время знаю брата Араса и во всех своих проектах он делает прекрасную работу. Как хорошо, что вы работаете вместе (о Хазал). Я всегда буду вас смотреть. Я уверен, что есть много людей, согласных со мной."
Джейн, интересни новини си ни донесла, и a b, превод и коментар към инфото за финала на сезона-
благодаря много!

За рейтинга- ами време беше да получи заслужена оценка сериала.

За мен лично всеки един епизод от всичките 11-сет следваше да е с такива резултати,
но важното е, че дори и по-късно не закъсняха цифрите, които да ни усмихнат и от тоз пусти рейтинг.

А за втората новина- малко рано ми се струва за ваканция и септември е далеч,
ще почакам до на есен. Предполагам са го обмислили от екипа, и щом са решили така- ОК!
За еп. 11-ти...изгледах го и съм доволна като зрител отново.

Беше ми интересно и вълнуващо с всичко което видях. Историята се развива напред
и навътре в същината си. Следват се най-важните параметри- има логика и последователност,
а от там и усещане за това, че гледаш нещо нормално и възможно.
В смисъл- цялата худож. история макар и измислена, не е и пълна измишльотина.

Щото сериал, сериал...ама все пак...понякога се изгубва съвсем мярката, а тук, в "Марал" -
за мен тя е много добре и стриктно спазвана до момента с всичко случващо се.
Добре бяха намерени връзките между това което вече ни бе показано и казано и всичко ново.
Героите ни и те прибавиха нови характеристики за себе си- за това какви са и най-вече- защо?
Финалната сцена- много интригуваща, и даде заявка за интересно продължение този път на отношенията
между- Дениз и Марал.

За пореден път се убеждавам, че трейлърите са много подвеждащи и не може са се предполага
точно от показаното в тях. Целта им е само да поддържат интереса и вниманието на зрителя.
И нашите в случая го правят на 100 процента успешно.
Та в този смисъл- имаше изненади за мен- и като случки и като поведение на героите-
изненади, които ми харесаха особено много.

Играта на всички- и тя си следва линията от началото на сериала- добра, убедителна, и основно-
силно въздействаща.

Поне за мен като зрител- това, заедно и със самата история са едни от най-важните елементи-
за гледаемост, а и удовлетвореност при срещата ми с който и да е сериал.
За времетраенето на еп. вече споделих, но пак ще се повторя, че независимо, че ми се иска още и още-
да гледам....ми допада, че е сравнително малко. По-кратка среща, но така се запазва усещането
за удоволствие от нея, и не се стига до отегчение и пренасищане- и на възприятия и на емоции.
Без точен превод ми е малко повече в полето на подразбраното основно, но все пак, и аз като Джейн -
май схванах главните неща.

Почивните дни са ми доста заети, когато мога ще споделя по-конкретни впечатления и мнение за еп. 11-ти.
Хубав ден!
Само си окепазяват хубавите сериали, заради скапаната си рейтингова система.
Много ми е гадно, така свикнах с Марал и Сарп и хайде край на 12 епизод и чааак септември.
Уф, ядосах се.

но като няма какво и да направя...приемем и предпочитам
та поне да е с усмивка.