На пазар в Лозенград и Одрин -7

• 319 073
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
Прочетете обяснението на Макак как да търсим лекарство по активна съставка и код първо на бг, после и на тр - прекрасно е обяснено  bouquet

За лекарствата-досега на мен не ми е трябвала рецепта, а си ги записвам прегледно или разпечатвам и  Naughty много важно - напишете си цената отстрани, защото има нечестни аптекари, които се опитват да лъжат и ако мине номерът им, мине.  Аз съм писала за такъв случай с мен. Казаха ми двойна цена почти, а като изкарах листа с цената и изведнъж друга песен запяха. Много неприятно  Confused Разчитат, че не знаем езика и не можем да се караме с тях.

# 676
Искате да кажете, че цените са регулирани и не подлежат на импровизации?

# 677
Да, дори излизат с дати-явно усреднените цени в ТР на сайта за лекарствата. Примерно едното лекарство пишеше, че е 8.66 ТL и толкова взеха и в аптеката.

# 678
Благодаря, Кливия! Явно им е регулиран пазарът за лекарства и няма да е лошо и у нас да се помисли за нещо подобно  Confused

# 679
Kато казахте, че ще има избори на 1.11, се притесних. Ще ходя на 31.10 и не знам дали ще работят магазините. Има ли практика да затварят заради избори?

# 680
  • Бургас
Ето лекарствата, които купих
http://prikachi.com/images/251/8414251C.jpg
1. KLOROBEN 30ml - спрей за възпалено гърло, цена 5 лири.
2. TANTUM VERDE 30 ml - спрей за възпалено гърло, цена 9 лири.
3. KAMFOLIN 50 гр - мазило за болки в кръста и ставите, цена 5 лири.
4. A-FERIN - съдържа 650мг. парацетамол, цена 3 лири.
5. SUPRAFEN - съдържа 400гр. ибупрофен, цена 4 лири.
6. NOVALGIN - съдържа митамизол, цена 3 лири.
7. LOPERMID - съдържа лоперамидов хидрохлорид, цена 2 лири.
8. PANADOL - съдържа парацетамол+кафеин, цена 3 лири.
9. LAMISIL - съдържа тербинафин, цена 5 лири.
Цените са +/- няколко цента. Не пазя касовите бележки.
Направи ми впечатление, че Стрепсилс-а беше по 13-14 лири, което е доста повече от колкото в България.
Забравих да питам в аптеките за капки за очи. В момента ползвам Систин, който тук е 17 лв. Купували ли сте капки за очи от Турция? Трябва ми нещо за зачервени, сухи и раздразнени очи.

# 681
  • Варна
Благодаря, Кливия! Явно им е регулиран пазарът за лекарства и няма да е лошо и у нас да се помисли за нещо подобно  Confused

Да регулиран е,по време на почивката ни през септември-октомври се наложи да купуваме антибиотик и други ,стана на въпрос и човека,който беше с нас от посрещащата агенция каза,че преди години е имало ужасни спекулации с лекарствата и са регулирали цените навсякъде,да,хубаво е и при нас да се получи,ама те имат съзнание за разлика от нас.

# 682
  • Бургас
Здравейте,виждам ,че обсъждате лекарствата и ми предстой да пътувам в  края на седмицата до Турция та да ви питам хомеопатични купували ли сте?
Ако някой е взимал и може да помогне да ми напише ,от рода на ИНФЛУЦИД,КОРИЗАЛИЯ,ХОМЕОВОКС,ТОНЗИЛОТРЕН И т.н.
Благодаря предварително.

# 683
Джули, благодаря за труда bouquet

# 684
  • Бургас
Моля, радвам се, че съм била полезна  Simple Smile

# 685
  • Пловдив
Моята последна фактура с лекарства от 10.10.15 г., ако може да ви бъде полезна
LAМIZIL 15 GR KREM- 5.53- крем за гъбички
ZOVIRAX  2GR KREM – 10.18 – крем за херпеси
CIPRO 500 MG 14 TABLET- 8,87 – широкоспектърен антибиотик (ципрофлоксацин)
LOPERMID 2 MG 20 TABLET – 1,83-  против разтройство (лопедиум)
NUROFEN COLD FLU 24 TABLET- 8,49
SUPRAFEN 400 MG 20 FILM TABLET- 3,16- ибупрофен
TYLOL HOT POSET 500 MG 12 POSET GRANUL –11,33 тайлол хот
ILIADIN %0,05 10 ML SPREY-5,29 назален спрей
ASIST PLUS 600 MG TOZ ICEREN 30 SASE-17,20 АСС прахчета
MINOSET 500 MG 20 TABLET-1,63- парацетамол
MAJEZIK %0,25 ORAL SPREY 30 ML-6,00-спрей за гърло
BUSCOPAN 10 MG 20 DRAJE – 3,31- бусколизин
TALCID FORTE 1 GR 24 CIG.TABLETI-4,70- за киселини
ESTER-VIT 50 TABLET-9,40 витамини
VITAKOBAL 1000 MCG/1 ML 5 AMPUL-8,38- витамин В12
MAGVITAL 365 MG 30 SASE-18,50 магнезий
следващите са лекарства за диабетици, но ги слагам, защото сме много
GLUKOFEN 1000 MG 100 FILM TABLET-13,49 метформин
GLUCOTROL-XL 10 MG 20 TABLET-14,05
ACCU-CHEK PERF NANO 50 STRIP-34,00 -лентички
цените са в турски лири

# 686
Айде, стига бе, дори и лентичките за измерване на кръвна захар са 2 пъти по-евтини отколкото в БГ  Simple Smile  Това не го знаех ...

# 687
  • Пловдив
Здравейте, малко сложен въпрос и много относителен , НО все пак - колко пари горе-долу е добре да се носят , като за първо посещение? До сега нe съм била в Турция и смятам първото ми ходене да е организирано с фирма до Одрин, но си нямам идея колко пари да нося със себе си. Ясно ми е , че зависи от това колко ще пазарувам и какво , но .........

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 17:21 от deer

# 688
Здравейте, малко сложен въпрос и много относителен , НО все пак - колко пари горе-долу е добре да се носят , като за първо посещение? До сега нe съм била в Турция и смятам първото ми ходене да е организирано с фирма до Одрин, но си нямам идея колко пари да нося със себе си. Ясно ми е , че зависи от това колко ще пазарувам и какво , но .........
Колкото и да носиш със сигурност ще бъдат похарчени.Носели сме по малко и след това се ядосвам че си харесвам доста повече неща от предвиденото.Затова сега вземам около 500-600 /ако не съм набелязала естествено нещо по голямо като сума/ За мен е по добре да ми останат отколкото да не стигнат  Wink В складовете а и на пазарите може и в лв да платиш но определено не ти е изгодно като има предвид курса на лирата

# 689
  • Бургас
И аз нося към 500 лири, но имам карта, с която обикновено плащам в големите супермаркети

Общи условия

Активация на акаунт