На пазар в Лозенград и Одрин -7

• 319 820
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Някой от вас купувал ли си е от Турция фаянсови плочки? Харесала съм си серия на турска фирма, която по принцип се продава тук, но точно тази серия не се внася. Имат представителство в Одрин, ще ги намеря, хипотетично ще се разберем  Laughing, евентуално ще купя. Ами после как ще мина граница, дали ще имам някакъв проблем?

# 376
Аз съм купувала шкаф и нямаше никакъв проблем на границата.  Laughing
Според мен, не би трябвало да има проблем за плочки.

# 377
  • Бургас
Нас никога не са ни проверявали. Само сме отваряли багажника, но като го видят натъпкан до горе с торби от Кипа, хич не им се рови, защото знаят, че хората ходят да си пазарят. Ако сложиш плочките на дъното и отгоре ги затрупаш с торби не би трябвало да имаш проблем.

# 378
  • Варна
Добре е да се поинтересувате от теглото на нужните ви плочки.  Една претоварена кола трудно ще поеме и замаскиране с пазарски торби.  А и пътуването няма да е лесно.

# 379
Благодаря на всички момичета за отговорите! Плочките ще бъдат около 30 квадрата, мисля че замаскирането ще ми дойде малко трудно. Ако се заядат, какво би могло да стане? Да плащаме мито или...? Много сглупих, че първо реших да гледам плочки в интернет, вместо да видя какво точно се предлага по магазините Confused Сега, естествено, нищо друго не мога да харесам. Реших, че щом внасят на тази фирма, ще внасят целия каталог, но се изненадах неприятно  Crazy Ако все пак успея да се снабдя с плочките, ще информирам в темата, може да има и други лудички като мен, поне на тях да им е по- лесно  Laughing

# 380
  • София
Aз пък не виждам защо трябва да има проблем да се внесе нещо, което не е специално забранено и то в количество за лично ползване.  newsm78 Защо не се обадиш на горещата линия на компетентните органи и да попиташ?

# 381
И аз не разбирам защо ще криете плочките?!  newsm78 Това не са наркотици, цигари, алкохол, оръжие или нещо от сорта... Не е крадена стока, ще си ги купите с Ваши пари. Освен ако има ограничение за теглото на пренасяната стока.

# 382
Aз пък не виждам защо трябва да има проблем да се внесе нещо, което не е специално забранено и то в количество за лично ползване.  newsm78 Защо не се обадиш на горещата линия на компетентните органи и да попиташ?
А къде да видя номер за връзка?

# 383
  • Бургас
И аз не разбирам защо ще криете плочките?!  newsm78 Това не са наркотици, цигари, алкохол, оръжие или нещо от сорта... Не е крадена стока, ще си ги купите с Ваши пари. Освен ако има ограничение за теглото на пренасяната стока.
Крие ги, за да не плаща мито.

Благодаря на всички момичета за отговорите! Плочките ще бъдат около 30 квадрата, мисля че замаскирането ще ми дойде малко трудно. Ако се заядат, какво би могло да стане? Да плащаме мито или...? Много сглупих, че първо реших да гледам плочки в интернет, вместо да видя какво точно се предлага по магазините Confused Сега, естествено, нищо друго не мога да харесам. Реших, че щом внасят на тази фирма, ще внасят целия каталог, но се изненадах неприятно  Crazy Ако все пак успея да се снабдя с плочките, ще информирам в темата, може да има и други лудички като мен, поне на тях да им е по- лесно  Laughing
По-добре наистина провери дали не ги предлагат в някой магазин тук. Дори и да ги нямат в магазина може да ти ги поръчат. Друг е въпросът, че плочки, гледани в интернет, може на живо да не изглеждат по същия начин. Имай го и това предвид.

# 384
  • София
А къде да видя номер за връзка?

Честно казано, не се сещам коя държавна служба е най-подходяща.  newsm78 Може би Митницата? Ако е така, влизаш в сайта им и там със сигурност има гореща линия и като телефон, и като имейл за задаване на въпроси. Ако не си за тях, ще те препратят на подходящото място. Възможно е и от Външно министерство да могат да отговорят. Там има разделяне по държави и разните им изисквания - до каква стойност не се обмитява, какви стоки за забранени за внасяне и т.н. Ето за Турция и долу има имейл - http://www.mfa.bg/120/findanembassy/0/153/  По средата на страницата има митнически изисквания, които можеш да изтеглиш и прочетеш.

# 385
  • Варна
Няма как да ги скрие, това е сериозен обем и тегло (средно 7-8 кг на квадрат). Една така натоварена кола се забелязва,  все пак минава митница,  а там не пасат трева. По-добре е да е наясно,  ако подлежат на мито.

# 386
Забравих, че Турция не е член на ЕС и стоките се облагат с мито.

# 387
Здравейте, ще ходя в Одрин с приятели и трябва да купя някои лекарства-те са за главоболие и мигрена-Солпадеин, Хедан, Фламексин.Имат ли аналогични?Свекърва ми поръча за запек нещо, тъй като има проблеми с WC.Ще съм благодарна ,ако някои помогне с насоки.

# 388
Искам да си купя каймак, но когато разглеждам каталозите намирам само "KAYMAKLI YOĞURT". Това ли е каймак?
И още нещо. Някой купувал ли си е Мантъ. Навсякъде из Одрин го продават. Какво е това и как да го сготвя след това?

# 389
Мантъ е от типа на тортелини. Малки късчета тесто с пълнеж от кайма. Варят се в подсолена вода, вадят се и се поднасят с кисело мляко и чесън+олио с червен пипер. Като яйцата по панагюрски, ако се сещаш.

"KAYMAKLI YOĞURT" е кисело мляко с каймак.

Общи условия

Активация на акаунт