На пазар в Лозенград и Одрин -7

• 319 512
  • 773
  •   2
Отговори
# 435
  • Варна
Това не е съвсем така. Бензин А-95 вчера беше 4.40 TL, което си е 2.60 лв. Същата бе цената на дизела, а газта беше над 2 лири. Може и аз да греша...

Барелина, именно този линк от първа страница използвах и занапред смятам да купувам от там лекарствата, чиито аналози (или същите) ползваме без лекарско предписание. Не ми дойде на ума за някои неща, но нищо, по-нататък. Разликата в цената е различна. Примерно аналгин табл. е малко под 2 лири, а тук - малко под 2 лв., т.е. не е колосална. Но Лопермид 2 мг, примерно, е 1.78 за 20 таблетки, а тук Имодиум и Лопедиум (пак 2 мг) са около 6 лв., съответно за 6 и 10 таблетки. Това си е 10 пъти по-евтино, че и повече. Днес сравних Ламизил 15 г... тук е 13-14 лв, а там - 5.32 лири (малко над 3 лв.). За 30 грамова опаковка съответно 15-16лв. срещу 9.93 лири (под 6 лв.). Удобството е, че в която и аптека да влезеш, цените са такива, до куруш.

# 436
  • Бургас
Бях влизала веднъж в аптека в Одрин и тези аптекари грам английски не говореха /общо взето като навсякъде/.  Как им обяснявате какви лекарства търсите? По активното вещество вдяват ли?

# 437
  • Димитровград
Аз си ги записвам на листче с латинските имена и само показвам от кое искам. Наименованията от форума и от тук:
Ето линк, където могат да се търсят лекарства по активната съставка http://www.ilacabak.com/.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 22:57 от papaone

# 438
  • Стара Загора
Това не е съвсем така. Бензин А-95 вчера беше 4.40 TL, което си е 2.60 лв. Същата бе цената на дизела, а газта беше над 2 лири. Може и аз да греша...

Барелина, именно този линк от първа страница използвах и занапред смятам да купувам от там лекарствата, чиито аналози (или същите) ползваме без лекарско предписание. Не ми дойде на ума за някои неща, но нищо, по-нататък. Разликата в цената е различна. Примерно аналгин табл. е малко под 2 лири, а тук - малко под 2 лв., т.е. не е колосална. Но Лопермид 2 мг, примерно, е 1.78 за 20 таблетки, а тук Имодиум и Лопедиум (пак 2 мг) са около 6 лв., съответно за 6 и 10 таблетки. Това си е 10 пъти по-евтино, че и повече. Днес сравних Ламизил 15 г... тук е 13-14 лв, а там - 5.32 лири (малко над 3 лв.). За 30 грамова опаковка съответно 15-16лв. срещу 9.93 лири (под 6 лв.). Удобството е, че в която и аптека да влезеш, цените са такива, до куруш.

Днес колежки купуваха Нурофен и ми казаха 11 и нещо, че дали, а аз от Истанбул есента взех Супрафен (казах Нурофен и това ми дадоха) - беше 2 лири. Shocked

# 439
  • Бургас
Днес колежки купуваха Нурофен и ми казаха 11 и нещо, че дали, а аз от Истанбул есента взех Супрафен (казах Нурофен и това ми дадоха) - беше 2 лири. Shocked
Миналата година купувах Нурофен стоп колд от аптека в Одрин и не ми направи впечатление да е особено по-евтин от България. Затова и се учудих, като прочетох колко евтино купувате лекарствата от там.

# 440
  • Стара Загора
Явно е друг вид това Suprafen. Някакво болкоуспокояващо, но подобно на аналгин. И на мен ми се стори фрапантна разликата. newsm78

# 441
Вчера купих SUPRAFEN 400 MG 20 таблетки за 3 лири=1.8лв. /дражета са по 2лири./
Тук купувам МИГ 400 10 таблетки за 4.5-5лв. Тоест 20 таблетки са 9-10лв.
Супрафен, както и Миг 400 са 400мг ибупрофен.
Също така в Турция има лекарства, които ги няма в Бг.
В Дубай също лекарствата са по-евтини. В Гърция също. Нямам идея защо тук са толкова скъпи. Confused

Според мен, най-лесно ще е тук да си избереш кое лекарство искаш, записваш си името и цената и показваш на аптекаря.

# 442
  • Пловдив
Привет! Peace
Да ви следя с идеята да разбера кога зареждат с есенни дрехи,та да идем да се облечем  Wink

# 443
  • Люлин
Скрит текст:
И ние се канехме утре да ходим, но днес пътувах по пътя Пловдив - Хасково и гастарбайтерите са хиляди. Отказваме се. Ако минавате през Капитан -Андреево вижте за какво става въпрос:

и от онлайн камерата:

https://cdn.bg-mamma.com/jMfA/31473914_4b3c908c

И още нещо - при влизане в Турция по магистрала Марица преди границата няма бензиностанция, заредете някъде около Свиленград.

papaone, благодаря за ценната информация. Тъкмо утре се канехме да ходим до Одрин. Дали имаш информация от ГКПП от гръцко или от Лесово е по спокойно преминаването.
Ако обичаш дай линк на камерата за Кап. андреево за да виждаме всички актуална инфо.
Или пък другата събота 6 септ. ще свърши  или намали потока от гастарбайтери?
Ако някой има инфо, моля да сподели.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 09:35 от milentr

# 444
  • Варна
Нурофен стопколд тук е към 8 лв. за 12 таблетки. Нурофен Колд Флу, което е с абсолютно същия състав е с цена 8.18 лири (под 5 лв.) за 24 таблетки. При това производителят е един и същ. Не е много по-евтино... само към 3 пъти...

Току-що в сутрешния блок коментираха струпването на автомобили и бавното преминаване през ГКПП Лесово. Очевидно засега е спокойно само на Малко Търново... или ние сме имали късмет.

# 445
    Лелеее, ужас! Добре, че отворих темата да видя камерите и ние утре щяхме да ходим от Пловдив Sad  До кога трае този ужас, исках да обзаведа малкия за училище ooooh! Хубаво си мислих миналата събота да отидем, ама пусто да чакам да пуснат есенните дрехи Blush

# 446
  • Пловдив
   Лелеее, ужас! Добре, че отворих темата да видя камерите и ние утре щяхме да ходим от Пловдив Sad  До кога трае този ужас, исках да обзаведа малкия за училище ooooh! Хубаво си мислих миналата събота да отидем, ама пусто да чакам да пуснат есенните дрехи Blush
За събота къде може да се иде...само по мол-овете ли?Че нали пазара е в петък Thinking

# 447
  • На юг от тук
До 1 септември ще преключат струпванията.Тогава започва учебната година в Западна Европа и за това бързат.

# 448
За събота къде може да се иде...само по мол-овете ли?Че нали пазара е в петък Thinking
Всичко си работи защо само молове.Пазаря в събота е зад Маргит

# 449
  • Пловдив
Всичко си работи защо само молове.Пазаря в събота е зад Маргит
Peace щото съм запомнила,че ако искаш да отидеш за дрехи трябва да е в петъчния пазар...в събота са повече битови и хранителни стоки Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт