"Песен за огън и лед" - 18 Новата Санса

• 38 119
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
но какво ще кажеш за целта на писмото ако е от Манс?
Труден ми е за разгадаване, не знам какво му се върти в главата. Има си някаква негова игра, ама каква... Просто другите заподозрени повече не ми се връзват.

# 571
Не знам, просто ми хрумна. Криптите са идеално скривалище, както знаем.
Качулатият мъж? newsm78

А защо трябва да крие качулатия мъж?  Той, както видяхме си се разхожда спокойно.

Все пак трябва да спи някъде на спокойствие:-)
Не знам просто и аз се чудя...

# 572
Чудехме се какво е станало с Манс след бягството на Теон и Джейни.Аз залагам,че не е хванат от Болтън и най-вероятно се  е скрил някъде твърде добре (в криптите?).
Манс писмо не е писал и не му трябват гарвани,мастило,розов восък.
Лейди Дъстин много натърти омразата си към Старките - чак подозрително много  Thinking Може наистина да е игра.

# 573
# 574
И аз се съмнявам Манс да е заловен. Той е умен и съм сигурен, че познава ЗХ по-добре от това, което каза на Джон.
Идеята Станис да е автор на писмото е много добра, признавам го. НО единственото написано име в писмото е Манс Райдър и заради това, а и още няколко причини за мен автора продължава да бъде именно Манс.  Peace Peace

# 575
  • Варна
Аз вярвам в омразата на лейди Дастин. Grinning
Ако Манс не е писал писмото и се е скатал след бягството на Теон (макар да не ми се вярва да е в криптите, колко пъти Мартин ще ги използва за скривалище Rolling Eyes) то излиза, че Станис е единственият възможен автор на писмото.
Единствения вариант да е той обаче според мен е, ако не знае за Манс, а се е досетил от разказите на Теон, а целта му е Джон да наруши клетвите си, да бъде низвергнат от Стража и да приеме предложението на Станис.  bowuu

И аз се съмнявам Манс да е заловен. Той е умен и съм сигурен, че познава ЗХ по-добре от това, което каза на Джон.
Идеята Станис да е автор на писмото е много добра, признавам го. НО единственото написано име в писмото е Манс Райдър и заради това, а и още няколко причини за мен автора продължава да бъде именно Манс.  Peace Peace

А какви са мотивите му може ли да предположиш?

# 576
Аз вярвам в омразата на лейди Дастин. Grinning
Недей, нали знаеш, че совите не са това което са, особено, когато чичо го е натъртил толкова пъти  Joy

# 577
Дори лейди Барбри да мрази Нед, тя мрази Рамзи в пъти повече, защото е убил любимия и племенник, а Руус едва ли и е любимец. Защо да им помага?

И тя какво всъщност каза на Теон? "Покажи ми криптите, за да знам къде да не погреба Нед." А първата и забележка беше, че мечовете липсват.
Според мен е искала да се убеди, че това което някой и е казал тайно, т.е. че децата са избягали, че са се крили в криптите и са взели мечовете, а може би конкретно чии мечове.....

На Манс не му трябват мастило и гарвани, трябва му мейстер. И понеже лейди Барбри ни обърна внимание към мейстерите....вижте ги на кои родове служат.

И ето пак анализа на Bran Vras, на който му се чете:

http://branvras.free.fr/HuisClos/Epilogue.html

# 578
  • Варна
А кой знае в ЗХ, че Манс е Манс? Едва ли е казал на перачките си "Аз съм Манс Райдър, треперете и се подчинявайте!". Единствените, които са наясно със самоличността му са Мелисандра и Джон, а те са на Вала.
За мен един доста вероятен изпащач на писмото е Мелисандра - за да отдалечи Джон от Вала и да го предпази и/или да го натири след Станис да превзема ЗХ. В момента няма кой да се грижи за гарваните - майстер Емон и Сам са далеч, а тези които останаха, забравих им имената, единия май беше неграмотен, а другия полусляп? Нещо такова.
Мел може да е видяла Рийк в огньовете. Всичко останало си го знае. Освен това не изключвам кореспонденция между някой в ЗХ и нея.

# 579
  • Варна

И тя какво всъщност каза на Теон? "Покажи ми криптите, за да знам къде да не погреба Нед." А първата и забележка беше, че мечовете липсват.
Според мен е искала да се убеди, че това което някой и е казал тайно, т.е. че децата са избягали, че са се крили в криптите и са взели мечовете, а може би конкретно чии мечове.....

Хммм... мисля, че искаше да види гроба на Брандън, а не къде да не погребе Нед.
 Мечът на Брандън липсваше.

# 580
  • Варна
А кой знае в ЗХ, че Манс е Манс? Едва ли е казал на перачките си "Аз съм Манс Райдър, треперете и се подчинявайте!". Единствените, които са наясно със самоличността му са Мелисандра и Джон, а те са на Вала.
За мен един доста вероятен изпащач на писмото е Мелисандра - за да отдалечи Джон от Вала и да го предпази и/или да го натири след Станис да превзема ЗХ. В момента няма кой да се грижи за гарваните - майстер Емон и Сам са далеч, а тези които останаха, забравих им имената, единия май беше неграмотен, а другия полусляп? Нещо такова.
Мел може да е видяла Рийк в огньовете. Всичко останало си го знае. Освен това не изключвам кореспонденция между някой в ЗХ и нея.

Перачките знаят.
Мелисандра дори да е видяла Смрад в огньовете си, не може да знае толкова много и в подробности. Не знае и че невестата на Рамзи е избягала.
Не виждам кой ще и пише от ЗХ, освен Манс. Но едва ли биха допуснали някакъв случаен певец да праща гарвани до Вала, атмосферата в ЗХ и без това е доста параноична.

# 581
  • Варна
Ъм, връзката между Мел и Манс може да не се нуждае от гарвани. Тоя рубин може да играе и друга роля, освен на преобразител. Пфу, съвсем се оплетох в теории  Mr. Green

# 582
Клидас донесе писмото. Предполагаме, че гарван го е донесъл. Защо обаче е така ужасен? Заплашил ли го е някой?
Знае ли за заговора срещу Джон?
Мъли освен това май му подсили виното на Джон, затова реакциите му бяха забавени, ръката му се схвана. Точно към Мъли Дух се държеше агресивно, усетил е заплахата надвиснала над Джон.

Имаме северняк, който умее да борави с гарвани- Хотър Хорсбейн Ъмбър- drop-out от Цитаделата, който се прави на неграмотен и се подписва с пиктограми. И също може би е приютил Рикон и Оша в Последно Огнище.

# 583
  • Варна
Клидас може да е ужасен от розовия восък, знае че това значи Болтън.

# 584
Клидас защо ще се ужасява от Болтън?

Аз мислех, че е прочел писмото, но сега осъзнах, че то е било запечатано. Вероятно е знаел за заговора.
На мен ми се стори, че писмото беше някакъв сигнал да нападнат Джон. Един вид, Станис е мъртъв, нападайте.
Във филма Болтънови си пратиха човек на Вала, за да убие Джон, но в книгата този момент не го видях  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт