"Песен за огън и лед" - 18 Новата Санса

• 38 119
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Р'Хлор не го разбирам; Торос Мирски не му прави никакви приношения и т.н., а има силата да възкресява мъртъвци, докато Мелисандра изгори толкова хора и Дървета, а получава само неясни видения.   Thinking  ooooh! Crossing Arms

Торос даде на Берик целувка.  Mr. Green Може да са направили някоя сянка. В "Пир-а" Лим казва за лейди КС - "по-мрачна сянка ни води сега."
Радвам се , че си оптимист за Шайрийн, аз не съм. За Сладкия Робин обаче съм. Crazy
Мартин е казал, че в Песента един род ще остане без продължение... но засега доста родове са останали почти без наследници  - Арин, Баратеон, Таргариен, Тъли..  

# 631
Ако е само един род съм изненадана. Дано е Болтън. И Фрей.

# 632
  • Варна
Ако е само един род съм изненадана. Дано е Болтън. И Фрей.

Мисля, че е имал предвид от грандлордовете..

П.П. Макар сега Болтън да се броят за грандлордове.. хм..както и Белиш.  Thinking

# 633
"— Рууз Болтън има дъщерята на лорд Едард. За да му попречи, Бял пристан трябва да разполага със сина на Нед… и вълчището. Вълкът ще докаже, че момчето е този, който твърди, че е, ако Дредфорт се опитат да го отрекат. Това е цената ми, лорд Давос. Доведете ми момчето на лорда, комуто съм васал, и ще приема Станис Баратеон за свой крал. "
Смятам,че дебелият лорд е верен.Няма амбиции да ръководи Севера,а иска да го освободи от омразните Болтън и Фрей.Може и да разсъждавам наивно,защото ми се иска подбудите му да са чисти  Embarassed .

Лордът на Бял пристан отхапа половин наденица.
— Признавам… — избърса с ръкав мазното от устните си, — признавам, че малко знам за горкото момче. Скуайър на лорд Рамзи беше, нали така? На колко години беше младокът?
— На девет. Само на девет.
— Толкова млад — рече Виман Мандърли. — Но пък може да е било за добро. Ако не беше умрял, щеше да порасне и да стане Фрей.
  Joy Joy Joy

# 634
  • Варна
"— Рууз Болтън има дъщерята на лорд Едард. За да му попречи, Бял пристан трябва да разполага със сина на Нед… и вълчището. Вълкът ще докаже, че момчето е този, който твърди, че е, ако Дредфорт се опитат да го отрекат. Това е цената ми, лорд Давос. Доведете ми момчето на лорда, комуто съм васал, и ще приема Станис Баратеон за свой крал. "
Смятам,че дебелият лорд е верен.Няма амбиции да ръководи Севера,а иска да го освободи от омразните Болтън и Фрей.Може и да разсъждавам наивно,защото ми се иска подбудите му да са чисти  Embarassed .

Чисти са дотолкова, че не би навредил на Рикон, напротив, би се грижил за него, би го оженил за някоя внучка, би стоял зад гърба му да го съветва.. Grinning

# 635
"Чисти са дотолкова, че не би навредил на Рикон, напротив, би се грижил за него, би го оженил за някоя внучка, би стоял зад гърба му да го съветва." Very Happy

Съгласна съм - давам Рикон на Вила (която носи старобългарско езическо име  Wink Wink )
 Grinning

# 636
Вила е Уила/Wylla в оригиналния текст. И аз се научих да ги побългарявам.

# 637
Рикон що да не си го наричаме Росен.Екстра си е според мен Wink)

# 638
  • Варна
Вила е Уила/Wylla в оригиналния текст. И аз се научих да ги побългарявам.

Няма гаранция как се изговаря. Чичо не държи на английското звучене. Mr. Green

# 639
Някак лигаво звучи,едно такова славянско - "росна китка"  Joy  Joy Joy

# 640
  • Варна
Някак лигаво звучи,едно такова славянско - "росна китка"  Joy  Joy Joy
Абсолютно, няма нищо северняшко в Росен. Mr. Green
Виж за Джайм и Хайме е готино.
Джора и без това вече си е Жоро. Joy

# 641
W никога не е В. Останалата част от името може да се чете както си искате. Не е съвсем концерт по желание, иначе защо не казваме Красимир на Джон. Елементарна логика остава все пак при четене на имената.

# 642
  • Варна
W никога не е В. Останалата част от името може да се чете както си искате. Не е съвсем концерт по желание, иначе защо не казваме Красимир на Джон. Елементарна логика остава все пак при четене на имената.

"W никога не е В" на английски. В останалите езици не е така.
 Ако германец отиде да живее в англоезична страна, не си променя името (макар да се налага да обяснява как се изговаря Rolling Eyes)
Примерно ако се казва Валтер може да не му е приятно да го наричат Уолтър.
Чичо пише на английски, но при имената не винаги е сигурно как се изговарят.
Във Вестерос  английски не говорят. Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 17:55 от Хексе

# 643
давам Рикон на Вила (която носи старобългарско езическо име  Wink Wink )
 Grinning
Напомнихте ми за това:
http://whitebarde.blog.bg/history/2011/04/28/stark-sa-pra-bylgari.737715
Старо е, пускано е във форума, ако не се лъжа и вероятно повечето от вас са го чели, но пък някой може да е пропуснал. А не бива! Laughing

# 644
В ненужни спорове не влизам. Произнасяйте и пишете както си искате.

Общи условия

Активация на акаунт