В момента чета... 38

• 51 230
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Записвам се с " Тайният живот на пчелите". Като че ли не е моят тип книга. Не че е лоша, просто нищо особено.

# 92
  • Ямбол
Искам да кажа, че не съжалявам, че дадох шанс на Стръв на Самоса.
Ако не беше препоръката на Кали, щях да съм я зарязала и нямаше да разбера, че втората половина е по-добра и си заслужава четенето.
Дочитам я, струва си, кара ме да се замисля за много неща по отношение на психологията на държанието на хората. Идеята за удоволствието е добре застъпена. Напомня ми на Вербер и  неговата "Върховната тайна". А тази я препоръчвам на любителите на психо трилъри.
И другите му книги на Самоса ли са такива объркани?

# 93
Аз съм чела само Клара и сянката. Хареса ми макар, че е психария. Искрено се надявам, че живите картини са измислица, а не реалност.
Хем не разбирах света на изкуството, хем ми беше интересно да го опознавам.
И Стръв ще я прочета, но по-натам.

# 94
  • София
Лиляна, много се радвам, че ти е харесала "Стръв".
Друга негова, която съм прочела е "Ключът към бездната" и ето моето ревю за нея в ГР:
Скрит текст:
4 звездички

Много тегава книга. Почти през цялото време поддържа чувството за обреченост и безнадежност.
Но заради финала, където става ясно всичко, си заслужава.
Има една игра на думи, която няма как да бъде усетена
до последното изречение на книгата и която наистина обяснява всичко прочетено.
Повествованието е подчинено почти изцяло на
творчеството на Лъвкрафт и създадената от него митология;
не всички препратки съм уловила и разбрала, тъй като не съм
чела много от Лъвкрафт, но и това, което схванах, ми стига
да направя за пореден път заключението, че Сомоса е гениален.
Луд и гениален!
Не бих препоръчала книгата, не е за всеки.
Но тези, които харесват и оценяват книгите на Лъвкрафт,
трябва да прочетат и тази.
Предстоят ми "Клара и сянката" и "Зиг-Заг". Сомоса ще е автор, който ще чета и занапред, това е сигурно  Peace
Отбелязвам си "Върховната тайна" на Вербер да я "преслушам", защото запали интереса ми.

От снощи потънах в историята на "Под сянката на свещеното дърво". Има магнетизъм тази книга, въпреки тежката тематика. Още не съм установила на какво се дължи това, но съм само на първите 100-тина страници. Завладя ме и предполагам, че бързо ще я прочета.

# 95
И другите му книги на Самоса ли са такива объркани?

Аз съм много впечатлена от "Зиг Заг", друго на Сомоса не съм чела. Но "Зиг Заг" ми въздейства много силно, изплаши ме, бръкна ми в мозъка и затова толкова дълго време не посягам към друга негова книга. Имам "Ключът към бездната", но още се въздържам Simple Smile.

Почти приключвам със "Сага за Автсралия" - след 400-та страница нещата се пооправиха  Laughing. Сега е доста по-интересна, прилича малко на "Робинзон Крузо". Но пак няма много за Австралия - главния герой го пратиха на остров, отдалечен на 2000 мили от континента. Все пак е интересно и вдъхновяващо, поне за мен - история за хора, които от едното нищо са изградили цивилизация. Имам чувството, че с цялото това повествование авторката се опитва да обясни австралийците - потомци на престъпници. Престъпници е силно казано, тъй като по онова врене (1770 година) английската правосъдна система е осъждала на заточение за кражба на часовник, осъждала е по голословни показания, често скълъпени. Та всъщност в Австралия са попадали и достойни, инициативни и работливи хора - то няма и друг начин да се засели континент с доста неблагоприятна природа, без ресурси, без храна. Заселниците са карали на едната жажда за живот Simple Smile.
Не бих препоръчала книгата с чисто сърце, но не е и пълна загуба на време.

# 96
Христос Воскресе !!!

Започнах

# 97
  • В един копнеж!
Воистина Возкресе!
Аз от вчера започнах тази. Подходих много скептично първоначално, но книгата е интересна.

Скрит текст:

# 98
В момента чета  "Милионерът" - Греъм Мастертън
Харесва ми Simple Smile

# 99
Христос воскресе!

След "Тайният живот на пчелите" (3/5 от мен в ГР) започнах "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин. Срам не срам, признавам си, че не съм чела нищо нейно до сега.

# 100
Прочетох "Руско мастило" - Татяна дьо Роне. Тази книга е истинска находка - рядко ми се случва да попадна на толкова тъпо четиво. По принцип, когато става дума за книги, музика и т.н, казвам, че ми харесва или не ми харесва. Но в случая не мога да се въздържа и да не кажа, че това е една глупава книга. Simple Smile

# 101
# 102
Брадли, сподели после мнение. Някои я харесват, други - не.

# 103
И аз чета точно нея в момента, вече съм към края. И... някак си нарочно бавно чета, не ми се иска да свършва тази книга.
Много смешна. Много тъжна. Много истинска.

# 104
И аз чета точно нея в момента, вече съм към края. И... някак си нарочно бавно чета, не ми се иска да свършва тази книга.
Много смешна. Много тъжна. Много истинска.

Точно.
Прекрасна книга.

Общи условия

Активация на акаунт