В момента чета... 38

• 51 259
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
И аз имам препоръки за Wild, та си го дръпнах. Но ще чака да прочета книгата.
Лу ще погледна и препоръчаната от теб книга. Човек има нужда и от такива книжки от време на време.

# 136
Аз май се записвам за пръв път в новата темичка, за срам и резил чак на 10та страница   Blush Embarassed

Прочетох една нова книга, "Там, където винаги е есен" на Анхелес Ибирика. Ето и мнение - https://www.goodreads.com/review/show/1254552455
Не съм очарована, ама хич ...  Peace

Сега не знам с какво да продължа, чете ми се нещо от рода на "Слугинята", да носи типичния и характерен дух на миналото, но не чак толкова далечното минало. Нещо от точно тези години, 60-тте или 70-тте ..  Crazy Не се сещам за нищо ...  newsm78

# 137
  • Belgium
sky, разбира се, че човек има нужда и от нещо по-леко  Laughing

Просто си улучила наистина най-слабата книга на Антъни Капела, но пък бързо се чете. Негови леки и приятни са "Императрицата на сладоледа" и "С дъх на лимони". Като първата повече ми допадна.

Аз приключих с "Мистериум" - ужасно любима поредица средновековни загадки, при това основани на реални исторически факти. Чак ми стана мъчно, че това беше последната книга от поредицата. Препоръчвам с две ръце на любителите на средновековието, неразгадаемите на пръв поглед мистерии и автентичната лондонска атмосфера. Направо ми е чудно как изобщо са разкривали убийците в миналото без грам техника, отпечатъци и кръвни анализи и т.н.

Набавих си електронно Sharp Objects на Джилиан Флин и всички останали (3) книги от поредицата на Алън Брадли за Флавия де Лус, които не са издадени на български. Та се чудя Флавия ли да почна или тежката психария на Флин  Thinking

# 138
Лу, ще чакам мнение, ако решиш да започнеш с Флин. И аз съм я свалила, но ще поизчакам малко преди пак да чета нейна книга.

# 139
  • на североизток от Рая
 Здравейте! Записвам се в темата с последните прочетени книги.

Най-силно ме впечатли първата книга. Тя ще хареса на тези, които имат тръпка към хубавите парфюми, които харесват преплитането на история с любов, но не досадна и излъскана, а по-друга.  WinkПрераждания, легенди, леки загадки допълват написаното по-горе. Не е шедьовър, но ме увличаше.

Другите две книги са от този тип, станал популярен напоследък- истории, в които се редуват минало и настояще. И мен точно това редуване ме обърква, разконцентрира и губя често нишката на историята. А не обичам да се връщам назад и да препрочитам някоя глава по два пъти за да вържа отново прочетеното. Имат идеи книгите, особено Британия роуд е приятна семейна сага, но някак ми стоят предвидими, познати истории, сякаш това, което чета напоследък, ми е все еднотипно, скучно.
В `Близначките` има някаква силна тръпка, може би защото аз самата имам някаква тръпка към близнаци. Очаквах да науча повече за взаимоотношенията между близнаците, но тук не на това е наблегнато. Историята е за детството, израстването, приятна е, но не изцяло. Доскучаваше ми, знаех развръзката каква ще е.

Ако имам възможност, още утре ще започна най-новата си книга - `Огън`- Кинг. Благодаря ти, Кали! Hug

# 140
Чета Калуня-Каля и не искам да свършва.
Смятах,че заради заглавието главния герой ще е жена. Сбърках.
Смятах, че героя ще е християнин. Сбърках.
По-интересна ми беше първата част когато описваха емоциите му. Не съм предполагала, че секса може да бъде описан така загатнато и интересно.
Сега съм почти на средата - тръгнаха с войската/потерята.
Дали чрноовчарката ще се върне?

# 141
  • София
Ако имам възможност, още утре ще започна най-новата си книга - `Огън`- Кинг. Благодаря ти, Кали! Hug
Two Hearts hug
Не очаквах, че толкова бързо ще я вместиш за четене.
Но се радвам много  Hug

# 142
  • Пловдив
Започвам тази:

Нели, дано аз да не съм ти подсказала краят на "Близначките"  Blush

# 143
Прочетох "Последното писмо от любимия" на Дж.Мойс и много ми хареса Simple Smile
Първоначално ме обърка това прескачане от настояще към минало , признавам ,че в началото никак не ме впечатли книгата , но след това историята на Дженифър и Антъни много ме трогна , трогнаха ме писмата , които са си писали и ме натъжи факта ,че в днешно време вече не пишат такива неща.
Историята на Ели също ми хареса , защото е близка до нашето съвремие, много жени попадат в такова положение и ми бяха интересни разсъжденията и.
Общото ми мнение за книгата е ,че представя една красива любовна история без да е твърде клиширана или захаросана.След прочита на тази книга и на "Аз преди теб" определено ставам фен на авторката Simple Smile

# 144
Приключих "Хамелеонът се завръща", хареса ми, ще си направя пак среща с автора Simple Smile

Започнах

При всички хубави думи, които се изписаха за нея, направо ме е срам да кажа, че с мъка я чета  Rolling Eyes още съм в началото, дано натам не е така.

# 145
  • Пловдив
Аз започнах "Хипнотизаторът" на Ларш Кеплер (бил новият Стиг Ларшон- ще видим Simple Smile ). Съвсем в началото съм още, но за сега ми грабва вниманието.

# 146
  • София
Човече, предполагам, че и натам няма да ти хареса, щом не те е грабнала в началото. Книгите на Кейт Мортън не са динамични, не се случват много неща, те са просто като балсам за душата за всички, които обичат мистериозни женски истории за замъци.  Heart Eyes Лично аз много си падам по такива, но ми е съвсем разбираемо, че за някои хора не са интересни.  Wink

# 147
"АД" - Дан Браун.

Много са ми нагласени неговите книги, толкова изкуствено се подреждат нещата, така "случайно" се срещат героите с точните хора, че ми идва в повече. Обаче книгата е дебела, а нямам друго за четене подръка.

# 148
Приключих с "Ако искаш да си легна с теб.. сготви ми". Не ми хареса 2/5. Определено много храна и много секс и много цинизми.

# 149
Човече, предполагам, че и натам няма да ти хареса, щом не те е грабнала в началото. Книгите на Кейт Мортън не са динамични, не се случват много неща, те са просто като балсам за душата за всички, които обичат мистериозни женски истории за замъци.  Heart Eyes Лично аз много си падам по такива, но ми е съвсем разбираемо, че за някои хора не са интересни.  Wink

Аууу, направо ме отказа  Mr. Green
Ще продължа още малко и ще видя.

Общи условия

Активация на акаунт