В момента чета... 38

• 51 282
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Легенда за Сибин - пресетих се за нея след една дискусия тук във форума.

И паралелно "Щиглецът", много съм заинтригувана, началото е силно.

# 571
Започнах "Чудо" на Ар Джей Паласио. Чете се бързо, лесно, докосва и стяга за гърлото, без да те кара да страдаш (засега). Някаква доброта има в нея, не мога да я определя или сравня с друга книга.

Преди нея прочетох "Прокоба" и "Немското дете" на Камила Лекберг.
Идеите на писателката са много по-добри от реализирането им, но бих прочела и други нейни книги.

# 572
Започнах "Чудо" на Ар Джей Паласио. Чете се бързо, лесно, докосва и стяга за гърлото, без да те кара да страдаш (засега). Някаква доброта има в нея, не мога да я определя или сравня с друга книга.
На мен много ми хареса! Дъщеря ми също я прочете (на 9 г.) много я коментирахме и каза, че дълго ще я помни.

# 573
Продължавам с "Човек на име Уве", като междувремено прочетох на телефона "Любов и брак в Косово".

# 574
  • В един копнеж!
Започнах "Бебето е мое". Бързо я изчетох! Срадниката, предсказиума, но ми хареса. Започнах и "Серенадата". Търся си  и втора книга, за да мога да ги сменям на според настроенията.

# 575
  • София
Прочетох "С дъх на канела". С нищо не ме впечатли книгата. Ако и останалите на Спаркс са подобни, бих ги пропуснала.
Вчера приключих и "Тайната история". Толкова ми хареса, че не ми се започва нищо друго. Изключителна!

# 576
  • Ямбол
Прочетох "С дъх на канела". С нищо не ме впечатли книгата. Ако и останалите на Спаркс са подобни, бих ги пропуснала.
...
Пропускай ги. И аз точно след тази книга се отказах от Спаркс.

# 577
 newsm78Започнах "Лолита" на Набоков.
Не знам дали ще я дочета, дали си струва.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 23:59 от ябълка

# 578
Най-после и аз. Изневяра - Паулу Коелю.

"С дъх на канела" два пъти я почвах, двата пъти я зарязах.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 20:01 от Анонимен

# 579
  • Belgium

Вчера приключих и "Тайната история". Толкова ми хареса, че не ми се започва нищо друго. Изключителна!

Нали, нали  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз приключих "Пътят на парфюма" - е, много е зле тази книжка. Дадох и две звезди, но беше на ръба да я закича с една-единствена. Толкова лош стил на автор отдавна не ми беше попадал, а историята имаше известен потенциал. Ясно е, че е захаросана от начало до край (аз не съм очаквала друго), но се надявах на интересни факти и подробности, свързани с парфюмите. Така и не дочаках такива. Да не говорим, че дори на незапознат в детайли с тази индустрия, но изкушен от ароматите човек като мен, пак могат да направят впечатление някои странни твърдения. Например тубероза и лек аромат - туберозата е едно бая главоболно бяло цвете, което на някои кожи избива в откровен тежък и мазен аромат и ми е безкрайно трудно да си го представя като нежно и ефирно парфюмно творение.

В момента чета "Парижката книжарница", за сега ми допада.

# 580
Завърших Калуня Каля. Не мога да опиша еднозначно какво чувство остави в мен, но ми горчи. Този битов трагизъм направо те смазва и ти оставя усещане за безнадежност. Езикът не ми беше непознат, учудващо ясно ми беше всичко въпреки турцизмите, но загатването на възлови моменти в сюжета ми беше леко досадно. Хареса ми, но едновременно с това чаках с нетръпение да свърши. Не е от книгите, които бих препоръчала.
Започвам Невидимите (Нели Hug Hug ) на хартия и На изток в рая - електронно.

# 581
Започнах "Клеймото" на Р. Нури

# 582
  • София
Завърших Калуня Каля. Не мога да опиша еднозначно какво чувство остави в мен, но ми горчи. Този битов трагизъм направо те смазва и ти оставя усещане за безнадежност. Езикът не ми беше непознат, учудващо ясно ми беше всичко въпреки турцизмите, но загатването на възлови моменти в сюжета ми беше леко досадно. Хареса ми, но едновременно с това чаках с нетръпение да свърши. Не е от книгите, които бих препоръчала.
...

За "Калуня-Каля", но само за хора, които са чели книгата, има много спойлери...

Скрит текст:
С такава лекота се убиваха хора в "Калуня-Каля", че за мен беше направо прекалено... А и не разбрах части от текста заради турцизмите... Дори не ми стана ясно, че главният герой е помак... Мислех, че е турчин. (Откъде става ясно, че е помак?) newsm78 И аз не бих препоръчала книгата, много е тежка... А и никак не я възприех като алтернативен поглед върху априлското въстание... Дори бих искала да попитам хората, които я харесаха наистина много, кое по-точно им хареса толкова? Образът на Калуня ли? На мен ми хареса начина на изграждане на образа, но самият образ - не...  newsm78

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 10:51 от .♥.Петя.♥.

# 583
Най-после и аз. Изневяра - Паулу Коелю.

Хареса ли ти?

# 584
  • Пловдив
alen mak, не съм proletno cvete, но според мен това е най-слабата книга на Коелю, все едно не я е писал той  Tired /като се има предвид, че съм изчела почти всяка негова книга появила се на нашия пазар/

Общи условия

Активация на акаунт