В момента чета... 38

• 51 272
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
На мен пък точно затова ми хареса "Изневяра" - защото все едно не е писана от него  Simple Smile.

Прочетох "Захвърлен в природата" на М. Русков. Невероятен е тоя човек! Дадох 4 звезди, защото в някои отношения прекалено много ми напомняше на "Възвишение".

# 586
Най-после и аз. Изневяра - Паулу Коелю.

Хареса ли ти?

На мен не ми хареса.

# 587
Ален Мак, до няма и средата на книгата съм. Разказват се познатите неща в едно семейство. Засега не е нищо особено пък ще видим края.

# 588
Снощи завърших "Играта на ангела" - Карлос Руис Сафон. Намирам я за малко по-слаба от "Сянката на вятъра", но въпреки това ми хареса. На моменти малко се обърквах, губех нишката, връщах се пак назад да чета, но вероятно проблемът е в мен - напоследък съм малко неконцентрирана. А тази книга изисква пълно отдаване и съсредоточаване.
Преди нея прочетох "Ранени думи" - Камила Шамзи, и "Момичето, което бях" - Джоджо Мойс. Първата нито е лоша, нито е нещо особено. "Момичето..." е приятна книга, стига човек да не е буквалист и да не се вглежда много-много в детайлите. Simple Smile За мен най-добрата книга на Джоджо Мойс си остава "Аз преди теб" (от тези, които съм чела).

# 589

Аз разчупвам историческата серия с трилър (надявам се, добър) - "Пепел от кости"

Зарязах я! 90 стр. и нищо не прикова вниманието ми.

Сега се чудя между Вал Макдърмид и "Аз преди теб"  newsm78 И други предложения приемам  Mr. Green. Повече ми се чете трилър като че ли  newsm78

# 590
  • София
Денимче, не исках да ти сецвам ентусиазма вчера, а явно е трябвало. Защо не пробваш с Крис Картър (дано не ме вземете за рекламно лице на автора  Mr. Green)?

# 591
  • Belgium
denim123, щом ти се чете трилър отложи Джоджо Мойс за по натам  Laughing

Вал си я бива, а аз ще го играя рекламно лице на Дъглас Кенеди  Laughing

# 592
Петя за Калуня Каля
Скрит текст:
Това е другото нещо което ме озадачи в книгата -паралела с априлското въстание в анотациите. За Калуньаа към края споменават на два пъти че е помак. Иманно това недоизказване на възлови неща ме подразни.. Четем за кукувиците и чучулигите а Костанда на две на три я затриха и така и не стана ясно защо? И Калуньо и той в послеслов го умориха. Не ми хареса това.

# 593

Вал си я бива, а аз ще го играя рекламно лице на Дъглас Кенеди  Laughing

Това не го разбрах  Embarassed
И май все пак ще заложа на Вал. Нищо нейно не съм чела до сега.

Денимче, не исках да ти сецвам ентусиазма вчера, а явно е трябвало. Защо не пробваш с Крис Картър (дано не ме вземете за рекламно лице на автора  Mr. Green)?

Ако може, другия път, не ме жали, ами направо си казвай каквото има да се казва  Joy Явно сме една порода по отношение на книгите с тебе Wink
Крис Картър ще го включа в другата почивка от исторически книги, които съм натрупала на хартия  Crazy

# 594
  • Belgium
Означава, че Вени все хвали Крис Картър (т.е. му е рекламно лице), а аз хваля по същия начин Дъглас Кенеди  Wink

Пише много добри трилъри, погледни го и него щом си фен на жанра.

# 595
  • В един копнеж!
Денимче, не исках да ти сецвам ентусиазма вчера, а явно е трябвало. Защо не пробваш с Крис Картър (дано не ме вземете за рекламно лице на автора  Mr. Green)?

Peace Днес започнах Екзекуторът, обаче после се поразрових видях, че съм хванала втората книга от поредица. Все пак ще я дочета, после и останалите три. Харесва ми как пише. Книгата е точно моят тип.

# 596
  • София
Аз хич не обичам да казвам лоши работи за книгите, но наистина, Деним, с теб много често имаме сходства  Hug.

За Картър се се притеснявайте, че е поредица. Героят е общ, но книгите са си съвсем самостоятелни.

Дъглас Кенеди ме чака, но бая ще седи на опашката. Благодарение на добра приятелка се сдобих за прочит с поредицата за Цезар на Кон Игълдън и ще чета първо тези книги.

# 597
  • София
Хайде и аз фенка на Картър да се разпиша  Laughing
Дъглас Кенеди съм си го отбелязала, но кога ли ще стигна до него...  ooooh!

# 598
Присъединявам се към това страхотно местенце, което следя от няколко седмици,  прочетох снощи "Калуня-Каля". Страшно ми хареса. През цялото време имах чувството, че се лее песен, от баир на баир. А, езикът - невероятно богатство. Днес се усетих на няколко пъти, че ме навестяват някои от думичките. Става ясно, че Калуня е помак, когато показа семейната  икона на Костанда. Подобна история съм чувала някога по радиото от археолог, който разказа, че при разкопки на някои помашки гробове се откриват кръстчета, погребението е по мюсюлмански обичай, но го има и кръстчето. Археологът разказваше още, че един от присъстващите наследници на покойника, при вида на кръста, започнал да плаче и захвърлил шапката си -мюслманската / избяга ми името й/.
Тези дни мъчих и трилогията на Илса Бик - "Пепел". Много ми напомняше на Стивън Кинг и неговата "Клетка", и като сюжет, и като като кръвожадност. Мнооого издръжливи герои.

# 599
  • София
Хайде и аз за Калуня-та да се изкажа  Party
Както не веднъж съм споделяла, имам някакъв проблем с БГ-авторите. Все подхождам с големи надежди и очаквания към тях и винаги оставам разочарована  Rolling Eyes Затова подходих със страх и недоверие към тази книга. Но за мое огромно учудване Калуня много ми хареса, ама много! Езикът е уникален! Потопява те в напълно друга атмосфера! Турцизмите и остарелите изрази изобщо не ми тежаха, напротив, тъй като обичам стари и забравени думи тази книга ми дойде супер в това отношение  Heart Eyes Всичко се разбира от контекста, въпреки непознатите думи  Hug
За това, че Калуньо е помак, е загатнато със скритата икона, както вече Зеленика е казала.

Общи условия

Активация на акаунт