Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 69

• 35 989
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
AnMary , аз също не бих си взела този уред. Повечето упражнения чудесно могат да бъдат изпълнявани без него. Бих инвестирала чисто и просто в тежести, ластична лента, TRX въжета, но не и в това.

Отчитам Week 3 Turn and Burn - Jeremy Strom с TRX, а разтягането пропуснах умишлено като заместих с йога (двете части)

# 91
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте и от мен в новата темичка!  Hug
Какво ви е мнението за Ab Roller?
https://www.youtube.com/watch?v=gdhzhdnHpUs
Намерих си евтин и много се чудя дали да го взема.

Според мен при crunches ако сложиш ръцете зад глава и държиш диск от 5кг. примерно, (облягаш си тила на него) и така ги правиш - ефекта от уреда ще е същия. Другото, което видях в клипчето са кофички - аз ги правя на ниска маса за кафе, можеш да ги правиш на секция и изобщо на всичко, което е застопорено да не мърда много-много, заставаш с гръб, ръцете на 10см. в страни от линията на раменете и се спускаш бавно надолу, после нагоре; Видях също и лицеви от наклон - също с маса или секция, или каквото ти се намира у вас - слагаш ръцете на масата/секцията на линията на раменете и отстъпваш назад така за лицева опора, просто я правиш от наклон. Според мен спокойно можеш да я правиш и на пода от колена  Peace

За казеина - питах братовчед ми, който тренира в зала от години и от хилав младеж се превърна в нацепена батка, та той ми обясни, че когато казеина отиде в стомаха става на желе, което се усвоява в продължение на около 7 часа. Той го пие вечер, защото както знаем дори и когато спим тялото ни се храни и най-лесния начин да го направи е като си самоизяде мускула, та за да не се случи това, братчеда пие казеин и цяла вечер тялото му черпи енергия от него, а си пази ММ по този начин.
Като цяло каза, че може да се пие по всяко време на денонощието.
Няма нищо общо със суроватката, която е бързоусвоима и се пие веднага след тренировка и като цяло 2-та протеина могат да се комбинират  Peace

Сега пък аз съм болна  Tired Но поне не съм паднала духом Grinning Много ми се тренира. Правят ми се крака, даже си мисля какво ще направя само да отида в залата  Party

# 92
Отчет за днес: днешната изометрична тренировка на Руми ( Обожавам този тип тренировки, хем са спокойни, хем са много натоварващи и интервални) + ден 10 от йогата на Лесли. Някой беше питал за линк : http://www.youtube.com/playlist?list=PLEs9dX8UXFZpDzmM8UKQXWp6Ss0lkopIX
С храната : сутринта приятеля ми ми прави смути от банан, горски плодове, сок от портокал, ананас и ленено семе. Много вкусно се получи. Той си добавя на неговото и прясно и кисело мляко. За обяд и вечеря : салата, подобна на вчерашната и спанак със зеленчуци + черен хляб Simple Smile
За утре съм накиснала елдата за кюфтетата на Би  Heart Eyes
Фея, мисля, че Любчето говори за конопения протеин Simple Smile
На всички болни пожелавам бързо оздравене Simple Smile)

# 93
здравейте:)
 от доста време следя готината ви тема Simple Smile взаимствала съм доста от ваши тренировки, а и намерих доста неща, които ми бяха от полза Simple Smile
реших, че като компенсация за тайното и несподелено взаимстване Grinning е добра идея и аз да допринеса нещо за темата Simple Smile
в този смисъл ще споделя (и наспамя ) темата с неща, които са променили някой мой разбирания за тренировките и здравословното хранене, но не съм забелязала да присъстват в темата:) Надявам се и аз да съм от полза за вас , както сте вие за мен:)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.Истината за упражненията –филм на ББС -  става въпрос за ХИИТ и движението като цяло

http://www.dailymotion.com/video/xz2fwb_the-truth-about-exercise_lifestyle (на англииски е, но по-надолу има преразказ, ако трябва:)
в този линк има таблици за макс допустимия пулс и друго инфо : http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata
(препоръчва се да не са по-често от 2-3 пъти седмично и най-малката пауза между тях да е един ден, също така добавка на мазна риба или рибено масло (омега3) към храната:)

преразказ на филмчето (ако знаеш англииски, по-добре гледай филмчето)  
Според техните лекари, хората трябва да се движат (правят упражнения) 150 мин. Със средно натоварване седмично или 75 мин енергично натоварване седмично.
Движението и упражненията Намаляват нивата на мазнина в кръвта, по стените на кръвоностната система и в депата на тялото (включително около органите – предпоставка за болести (диабет2 например) ) – (ако се направи разходка преди ядене на по-мазна храна се задействат ензими, значително подобряващи усвояването на мазнините (във филма с около 30% за 19 мин. разходка))  
Напоследък високо интензивната тренировка (HIIT)  се спряга като нещо, което може да донесе ползата от тренировка 2-3 часа / седмично за значително по малко време. Тук коментират 3 пъти по 20 сек. С почивка между тях, повтаряно 3 пъти седмично. Активните 20 сек. Са с макс възможности на организма. Според лаборатории, провеждащи тестове по света , това количество дава по- голямата част от ползите на тренировка 2-3 часа седмично (във филма има обяснение защо). Ползите от (HIIT) са:
-   Подобряване на инсулиновата реакция на организма – т.е подобряване на разграждане на захари и контрол на мазнините
-   Подобряване на възможностите за аеробно натоварване – т.е подобряване на възможностите за доставяне на кислород в организма (макс. Количество кислород, което организма може да обработва)
Резултатите за него са по-добро ниво (с 23%) на инсулинова реакция на организма.
високо интензивната тренировка (HIIT) НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ХОРА С НЯКОЙ МЕДИЦИНСКИ ПРОБЛЕМИ. (препоръчват съвет с лекар.)

Тренировките от 2-3 часа седмично не са достатъчни за телата ни. И според тях, за отслабване и поддържане на добро здраве трябва също да се увеличи движението през деня (засилва метаболизма и намалява мазнините в кръвта). Препоръчват редовно ходене и стоене прав, когато това е възможно (включително прави срещи, стълби вместо асансьори, не сядане, когато е възможно )
Според тях, не трябва повече от 1 пълен час да се седи на стол (разходка  на по-малко от 1 час седене на стол).
Препоръчително е Винаги да се прави загрявка преди спорт (спрямо нивото) – помага да се избегнат нараняванията.
Ако тренировките са за отслабване, трябва да е съпътствано с диета ( хранителен режим) за да има резултати.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.   Въздухът, който дишаме в домовете, фитнес залите и офисите е важен и за тренировките

http://www.ted.com/talks/kamal_meattle_on_how_to_grow_your_own_f … m_campaign#t-2936

3 . Истината за витамините - филм на ББС

https://www.youtube.com/watch?v=zp7WdxvoBfI

4 истината за храната   - филм на ББС ( какво да ядем за да сме здрави)

https://www.youtube.com/watch?v=JXZ1dH7tJWw

5 по-подробни обяснения - http://www.bbc.co.uk/sn/humanbody/truthaboutfood/healthy/

truth about food има още 5 части ( youtube или http://www.bbc.co.uk/sn/humanbody/truthaboutfood/)

имам преразказ ( на интернетица ) на истината за храната и истината за витамините, ако на  някой му е необходим, пишете на лични Simple Smile

# 94
Отчет 96 мин хот йога. Каката ни разказа играта - за това студио е характерен специфичен атлетичен стил с много и бързи преходи през много пози, до степен да се задъхваш на йога. Докато тя ни пусна с 5-торно забавено темпо и скърцахме със зъби като кучета, изобщо не е по-лесно Simple Smile

Маммо Мил, къде бяха салатките!?! А виждам и един чуден хумус, аз ще съм живяла някъде по Средния Изток в някой минал живот - мога да изям парти опаковка хумус със супена лъжица сама и наведнъж  Crazy

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 22:45 от Agent Provocateur

# 95
Много истини, завъртя ми се главата Simple Smile Странното е, че съм ги гледала.
Да знаете, че рожбата от спорът м/у Фея и Любчето е във фурната и е на път да се получи феноменално - леща с кафяв ориз и лапад. Зачетох се за веган атлетите и попаднах на статия за Майк Малер. Това е една от неговите любими комбинации. Вече и моя.

# 96
Отчитам 1 час тренировка в залата на Юли. Simple Smile Много започна да ми харесва там, чак нямам търпение да дойде петък.  Heart Eyes Много е разнообразно всеки път и човек може да пита ли пита за всякакви неща.

Мятам малко мотивейшън:
Скрит текст:

Mr. Green Бг-мамите на плажа:

Скрит текст:

# 97
Здравейте милички,

Най-накрая вир водичка да се запиша и аз в новата тема  Grinning. В хотелска мансардна стаичка тип кутийка си кляках и подскачах с джапанките, а всичко на земя бе върху легло, че ме е гнус от пода, та дори и в тези условия, все пак си се наджасках като хорицата с Джаки и нейната one_on_one за долна част на тялото.

Свети, радвам се че си по-добре, Бобче и ти си се измъчила с тия зимни вируси, но не им се даваш гледам  Hug
Теди и на теб и дечицата желая скорошно пълно оздравяване и вече само пролетно настроение занапред  Hug Hug

Ауу Гугълче, как си ги нацелила тези мацки, точно са ми по вкуса, фини и релефни!!!

# 98
Фея, мисля, че Любчето говори за конопения протеин Simple Smile
Диди, да не бъркаш нещо? Ей за този пост става дума:

Ето, аз сега ще кажа,че не смятам,че е полезно да се ядат чували /коноп/, ама хората си го правят и за тях е супер.
Няма логика Любчето да е имала предвид конопения протеин, защото това би било все едно да каже, че хората, които ядат качамак се хранят с рогозки.

Лидси, да ти е сладко!

Гугъл, чудесно е, че се забавляваш! Само така!

Аталанта, на мен също ми харесаха бобовите спагети. ММ и фръцлите дори не пожелаха да опитат  Laughing Знам, че ти беше споменавала този продукт. Даже като пазарувах, за теб се сетих. Взела съм си и едни соеви спагети, но не съм стигнала до тях.

# 99
  • Пловдив
]Фея[/b], Дилянка ме е разбрала, точно това имах пред вид, логиката е същата, да, естествено, че се шегувах Grinning Но пък рогозките не се правят изцяло от царевични зърна, докато чувала е друга работа  Laughing .
 Дива, бравоо! Възхищавам се! Така и никога не успях да намеря мотивация в себе си да тренирам в хотелски стаи, колкото и всеки път да се каня. ooooh!
Гуги, мацките са трепааччч! И като говориш за залата, направо се пръскам от яд, че живея в този долен мизерен град /не, че имам време за зали, ама друго е да завиждаш така , за спорта/  Grinning
Лидси, леща с ориз и лапад??? Наистина странна комбинация, никога не бих се сетила, ще чакам да дадеш резултат и нещо като рецепта. Лапад обожавам. Леща също. Ориз с лапад също. Да видим какво ще получиш така  #Crazy
Агент, хот йога йога на топло ли е? Звучи малко гадноо и тежкоо. Не бих могла да издаяна толкова много минути с това нещо. Браво! куче си!
Ейй, кой каза, че е бил във Виена тези дни? Дилянка и кой друг? Да каже дали се чака за билети по забележителностите, че така и не се наканих да поръчвам по интернет, а вече ми е направо късно  ooooh! Ще ходим на зоото, Шонбрун, Хофбург, Белведере най-вероятно отвън в градините и Пратера.
Весела вечер!

# 100
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ооо кафенце, много интересно!

Леща с ориз и аз правя, много вкусно става. Това е традиционно непалско ястие, след като прочетох "Малките принцове" (препоръчвам + че приходите отиват при децата сираци, жертви на трафик) започнах да си приготвям. Аз с традиционен бял ориз и леща и пак стана вкусно.

Днес и аз открих сезона със супа от коприва по тази рецепта: http://www.yulisgym.com/supa-ot-kopriva/  Чакам да изстине и я мятам Grinning

# 101
Ох, много хубава е книжката Малките принцове  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и аз препоръчвам!
Леща с ориз не помня дали съм яла, май да  Thinking

Днес не съм тренирала, но за сметка на това си поАпнах Grinning

# 102
Аз отчитам тази тренировка https://youtu.be/qgnW9IVTtEk ама нещо не ме измори, като друг път... Някои упражнения бяха много връткави и за 50сек не можеш да се измориш...
Обаче коляното се оказа слаба травма, в сравнение с глезена... Нещо много ме заболя и вместо скачане с високи колене правих ритници. Ама се чудя защо така с глезените, загрявам ги доста, дали от тази тежест сто кила дето поемат, като скачам, или защото тренирам боса (чо чорапи)?
Вие вкъщи обувате ли маратонки, като тренирате?

# 103
  • София
Аз съм с маратонки, боса ще се пребия, не съм стабилна и се хлъзгам.
Мери бе  Laughing Hug

# 104
Отчет, йога ("обикновена" не хот). 

Агент & Дилянка, бяхме в Израел и Йордания (в Йордания само за един ден до Петра - красота!).  И аз съм така за хумуса!
Скрит текст:
Обожавам Израел и препоръчвам с две ръце за пътуване - прекрасен микс на близкоизточна екзотика и западна култура, богата история, морета, вино, вкусна храна, просто прелест!  Ние ходихме да се гмуркаме в червено море, което беше невероятно преживяване, жалко, че нямам снимки от гмуркането ...

И аз се присъединявам в молбата на Фея за повече толерантност!  Hug

Бобовите спагети и на нас много ни харесват, както и тези от киноа.

Върнах се назад в темите и видях страхотни "мазета," сега имам луди идеи и аз лятото да сменя настилката в нашето  Peace

Болните да оздравяват, че има козунаци за правене и ядене  Heart Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт