ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 9

• 65 483
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Как така в епикризата няма данни от хистологията на кистите.
При мен след лапарото всичко беше описано надлежно в епикриза.
Къде ти правиха лапарото?

В София Мед -София.. написано ми е хистологична диагноза: яйчникова тъкан с ендометриоза и фиборзна мастна тъкан с ендометриоза

# 541
  • Варна
На 60-ти ден.

# 542
На мен при лапарото ми бяха отстранили срастванията.
Може да попиташ лекаря си удачно ли е да п5олзваш профенид супозитори за жблекчаване на болката.
Горещо мляко за подобряване на перисталтиката препоръчвам - сутрин и вечер.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 21:37 от Анонимен

# 543
На мен при лапарото ми бяха отстранили срастванията.
Може да попиташ лекаря си удачно ли е да п5олзваш профенид супозитори за жблекчаване на болката.
Горещо мляко за подобряване на перисталтиката препоръчвам - сутрин и вечер.
да махнали са ми всичко излишно, но болите си продължават..дали ще отминат след като започна лечението със Золадекс?

# 544
  • София
Е взех си направление в понеделник и вчера преди да отида на лекар все пак реших да си направя един тест за бременност, еми два направих и двата положителни  Crazy обаче лекаря нищо не видя. Каза че сигурно е станало скоро, и че имам признаци на бременност, матката и лигавицата са значително уголемени, ама все пак не може да го потвърди сега. А мен си ме боли постоянно корема като преди цикъл и затова не очаквах, ама съм много щастлива и в същото време притеснена. Ще ходя чак другия петък пак, дано тогава да се види нещо. И все пак се опитвам да не се радвам много , че нищо не се знае. Ще пиша пак като има развитие, стискайте палци  Hug

# 545
  • София
Е взех си направление в понеделник и вчера преди да отида на лекар все пак реших да си направя един тест за бременност, еми два направих и двата положителни  Crazy обаче лекаря нищо не видя. Каза че сигурно е станало скоро, и че имам признаци на бременност, матката и лигавицата са значително уголемени, ама все пак не може да го потвърди сега. А мен си ме боли постоянно корема като преди цикъл и затова не очаквах, ама съм много щастлива и в същото време притеснена. Ще ходя чак другия петък пак, дано тогава да се види нещо. И все пак се опитвам да не се радвам много , че нищо не се знае. Ще пиша пак като има развитие, стискайте палци  Hug

Ехееее супер. Дано всичко е наред до края.

# 546
  • София
Супер! Лека бременност!

# 547
  • Sofia

Браво на теб Simple Smile.......всичко ще бъде ок не се притеснявай.....успех и само положителни емоции да са ти в главата, никакви притеснения Simple Smile

# 548
Pepi,много се радвам за теб. Всичко ще е наред, ще видиш. Вдъхваш ми вяра  и оптимизъм. Много се надявам да се случи скоро и на мен. Според вас колко време след поставянето на последната инжекция опитите могат да се увенчаят с успех? Чудя се месец или месец и половина, или пък повече. Може би месец за да отмине действието на Золадекса и още половин месец за да има овулация ... а може би греша в сметките. На 31-ви съм на преглед и дано докторът да даде зелена светлина.

# 549
  • София
boby_pl, ако наистина съм бременна, в което силно се надявам, значи овулацията ми е била началото на август, което е около 70 дни след последната инжекция. При всяка жена е много различно кога точно ще почнат да се събуждат яйчниците. То като нямаш последен цикъл няма смисъл да се опитваш да следиш овулация и да се тормозиш. Аз сега много се чудя дали да не си направя и кръвен тест или просто да си изчакам кротко прегледа на 28.08  newsm78

# 550
  • София
boby_pl, ако наистина съм бременна, в което силно се надявам, значи овулацията ми е била началото на август, което е около 70 дни след последната инжекция. При всяка жена е много различно кога точно ще почнат да се събуждат яйчниците. То като нямаш последен цикъл няма смисъл да се опитваш да следиш овулация и да се тормозиш. Аз сега много се чудя дали да не си направя и кръвен тест или просто да си изчакам кротко прегледа на 28.08  newsm78

Кръвен тест най добре за да не се чудиш и притесняваш.

# 551
  • София
 pepi_mdi,

Отивай на кръвен тест   bouquet и стискам палци да е  високо ЧХГ.  Не чакай, защото ще се изнервиш.
Какво има в матката може да се види около 6-тата седмица, а това означава да чакаш поне още 2 седмици, ако не и повече.

Аз още нямам цикъл, но не съм и бременна. Направих един тест и не е положителен. Аз последно бях на лекар края на юни, началото на юли и Стаменов каза, че още не съм излязла от хормоналната менопауза и лигавицата ми беше 5 мм. Не знам защо нямам още цикъл - последната инжекция беше в средата на май, което е преди 3 месеца. Следващата седмица ще запиша час за преглед да видим какво е положението, че той до вчера беше отпуск.

Има ли друг, на който толкова му се е бавел цикъла? Не знам да се притеснявам ли?

# 552
  • Варна
pepi_mdi,късмет и само хубави новини

Magnollia,
аз съм вече на  два месеца и половина след последната инжекция.На 13 септември ще станат точно 3 месеца.Ще дойде цикъла,при всеки организъм е различно.

# 553
  • София
Има бебе  newsm44 днес вече се потвърди, видя се плодно сакче и лек пулс. Според размера АГ предполага че съм 6 г.с. След цялата тази мъка с ендометриозата нещо толкова чакано и искано да ни се случи  Heart Eyes само си пожелавам всичко да е наред и да имаме едно здраво бебе на финала. Ще продължавам да се включвам в темата, защото когато моята драма с ендометриозата започна постоянно търсех положителни коментари и истории, а такива нямаше ....  Hug дано да съм дала на някой кураж , че нещата могат да се случат и по лесния начин  Hug

# 554
  • София
Чудесно! Честито още веднъж!
А за положителнитв разкази не съм съгласна. Аз отдавна пишех за себе си и казвах как нещата не са толкова черни!
Повече такива новини в темата!

Общи условия

Активация на акаунт