ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 9

• 65 460
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз съм оперирана лапароскопски с две кисти - едната 9, другата 3 см.  Peace

# 631
  • София - Варна
Kris_eto, в темата имаше момичета с по 15см. киста и жестоки сраствания и лапароскопия!
На мен лично лекар ми е казвал, че от лапаро ВИНАГИ може да се премине на отворена коремна, ако се наложи.
Също ми е казвал, че при лапаро има мн по-голяма видимост и може да се огледат мн по-добре малкия таз и останалите органи нагоре, докато при коремна се виждало долу главно.

Нека и другите изкажат мнение, но според мен не скачай на коремната пак.
И на мен искаха да ми правят коремна и казваха, че друг начин няма, защото кистата е голяма (7-8см.), а се оказа, че всъщност има.

# 632
Сред Вас има ли жени, които са се ориентирали към чужда медицина или такива, които да са изкоренили проблема си завинаги?
Рецидивите се появяват различно при всеки човек. При мен се появи след 12 месеца, про друг може никога да не повтори, но това е въпрос на късмет, а не на лек.
Въпросът ми по-скоро е открили ли сте иновативно решение?

# 633
  • София
Най-добрия специалист по ендометриоза във Франция, директора на специализираната болница по ендометриоза във Франция,  проф. Бернар Хедон ме прегледа и каза. "Правете опити за забременяване. Операцията е много трудна, рискова и не съветвам да я правиш."

Моля ви момичета, не подхождайте с пренебрежение и не чакайте. Знам, че не искате да се оперирате, но тази болест не е шега работа. Много е агресивна и пораженията от нея понякога може да са необратими.

Това не противоречи ли на съвета на френския доктор?

# 634
Tsnik, аз също имах хроничен запек /заради сраствания по дебелото черво/.
Най-гадно е когато има ендо по червата.
/Сега понякога имам колики при ходене по голяма нужда./
Не ходех по 10+ дни до тоалетната. Но моето състояние беше по-тежко, защото се надувах много до невъзможност за поемане на каквато и да било твърда храна.
Състоянието е известно като "distended stomach/abdomen".
Потърси си лекар, който да ти обърне адекватно внимание, и да е запознат с ендометриозата, а не да е просто гастроентеролог например.
На мен ми казваха, че се надувам от нерви.  Joy Никой не разбра какво ми е.
Накрая сама го разгадах и се насочих към правилните специалисти.
Afrikancho, бих ли могла да те питам къде намери своите специалисти? Някакви съвети от тук натам.. правиха ми колоноскопия, от биопсията не показа еднометриоза, но пък лекарката ми каза, че ми го е засегнала...не знам какво да правя. при кой доктор да ида, за да се разбере тези болки от къде са.. Имало клиника в Русе, доктор Хубчев, имал 4D видеозон, с който можело да се видят всички сраствания..

# 635
  • София - Варна
Aми аз се оперирах при Ненов в Шейново, Tsnik.
Чувала съм, че в "Надежда" са мн добри по отн на ендометриоза, както е казала и Магнолия. Може да се насочиш натам. Самата аз мисля и там да направя 1 консултация.
Попов от "Вита" съм чувала е добър.
И това знам като имена, а и изобщо.

# 636
  • София
Най-добрия специалист по ендометриоза във Франция, директора на специализираната болница по ендометриоза във Франция,  проф. Бернар Хедон ме прегледа и каза. "Правете опити за забременяване. Операцията е много трудна, рискова и не съветвам да я правиш."

Моля ви момичета, не подхождайте с пренебрежение и не чакайте. Знам, че не искате да се оперирате, но тази болест не е шега работа. Много е агресивна и пораженията от нея понякога може да са необратими.

Това не противоречи ли на съвета на френския доктор?

Изваждаш двата цитата от контекста и така се губи смисъла.

Пояснявам, ако не е станало ясно.
Френския професор - специалист по ЕМ не посмя да направи моята операция, защото беше много рискова.  Докато д-р Стаменов събра екип и я направи. Успешно.
Това исках да кажа. Не, че доктор Бернар Хедон е смятал, че е по-добре да стоя с ендометриозата,  просто той не посмя да я направи тази сложна операция.

Tsnik
Запиши си час за преглед при доктор Еленчев в МБАЛ Надежда. Това мога да те посъветвам. Не са скъпи прегледите - нещо от порядъка на 40-50 лева.

# 637
# 638
  • Sofia
Оххх момичета аз все още нямам МЦ..надявах се този път да се случи на 25, но уви...пак ме пропусна Sad. Вече съм на 65 ден от последната инжекция мисля другата седмица ако не дойде да отивам на лекар, тъй като още не съм ходила от 6-тата инжекция. Четох на разни места включително и тук във форума, че е нормално до около 70 дни, но има и хора при които закъснява до 90. Може ли да споделите вие колко сте чакали заветния цикъл Simple Smile

# 639
  • София
poooh

Не се притеснявай предварително, но задължително отиди на лекаря да те прегледа. Аз съм с още по-голямо закъснение и понеже се видяха при прегледа много фоликули и в двата яйчника, а все още не ме са отпуснали хормоните решихме да приемам малко Утрогестан за да предизвикаме цикъла. Вече не искам да го чакам.
Отиди на лекар, без да се притесняваш, а за да разбереш колко ти е лигавицата и да питаш дали е уместно за теб да пиеш Утрогестан.

----------------------------------------------------------
МомичетаHug
като прочетох какво е пуснала karmelita_007 се сетих да Ви споделя, че възнамерявам да учредя сдружение или фондация свързано с борбата, информирането и подпомаганато на жени болни от ендометриоза.  От доста време си мисля за това и как липсва информация в общественото пространство свързано с това.

# 640
  • Sofia
Мagnollia

да така ще направя, още другия понеделник, че в края на седмицата имам планувана почивчица и не ми се ходи преди това Simple Smile

# 641
  • Sofia
Момичета здравейте,

исках да ви попитам чували ли сте за д-р Желязков фитотерапевта и дали сте го посещавали евентуално. На мен една позната ми каза за него и се поразчетох в нета има доста неща за него, та се чудя дали да не го посетя. Можете ли да споделите мнение по въпроса Simple Smile

# 642
  • София - Варна
Пълна загуба на време.

# 643
  • Sofia
afrikancho, Да разбирам че си ходила и не си очарована така ли?

# 644
  • София - Варна
Дам, pooh, няма смисъл, никакъв. Пълна простотия.

Общи условия

Активация на акаунт