ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 9

• 65 557
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Еми при проходими тръби, отстранени кисти и пр., и наличие на яйчников резерв, аз бих се постарала повечко, преди да тръгна към инвитро. Както и направих. Наистина вече го препоръчват като аспирин инвитрото!

Две неща: 1) проверка за ЛУФ синдром
И второто, проверка на сперматозоидите.. Там нещата са динамични - може този месец да няма, а другия - да има... Дори каране на велоергометър или колело може да ги "уничтОжи", както казваше баба ми.. Няма смисъл да се подлагаш на инвитро, ако не е при теб проблемът. Не, че няма да помогне, но има много по-лесен начин - лекуване на проблема "при източника".

# 676
 Има ли момичета с ЛУФ синдром и как се справят с него? Аз имам 3 лапарота и пък съм с кисти !  Има ли такива забременели след  поне 5 годишна ендометриоза , било то по естествен начин или с ин витро? Вече почвам да се обезкуражавам  и си мисля , ча аз съм най-тежкия случай  Cry Ако има такива ще се радвам да ни вдъхнат надежда !

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 13:09 от ehsia

# 677
  • София
Мен ме оперираха 2010. Първото си дете родих 2013. Сега сме в очакване на второто.

# 678
Веси ,  много се радвам за теб! Имаше ли кисти през това време ,  с колко операции си и по естествен път ли роди?

# 679
Аз също родих 4 г. след лапаро и лечение. Засега нямам оплаквания, свързани с ЕМ. Бих казала обаче, че след операцията си промених много мисленето и начина на живот. В периода, когато се разболях, бях непрекъснато "на педал", като на война, с невероятна амбиция и хъс, обаче доста изкуствен и наложен от средата и очакванията й. След операцията станах по-"мързелива", почнах повече "да се пестя", да не плащам данък обществено (родителско, приятелско, роднинско) мнение, да си гледам живота и личните желания. За професионалната сфера става дума. Иначе, все още се боря с други неща в живота и характера си, но с описаните неща определено се разделих и странното е, че животът ми стана само по-хубав... Мисля, че с функционирането си във високостресова среда просто си подлудих ендокринната система, кортизола и пр., и така се стигна до хормонално обусловено заболяване. 

# 680
  • Sofia
Дами аз днес бях на лекар за първи път след Золадекса, и бях споменала по-напред че имам странни болки и то след цикъла, все едно пак ще ми идва.... Днес на прегледа се оказа че имам жълто тяло и лигавицата ми е 12мм...доктора каза, че било нормално и лигавицата ми изглеждала така все едно всеки момент ще ми дойде, а на мен ми свърши преди 4 дни - каза ми възможно е да се е случило луф синдром. Аз съм чела за него, но не съм се изследвала, а и  тя нищо не спомена. Каза ми да изчакам следващич цикъл и да отида да видим дали се е махнало жълтото тяло.
Доста се напрегнах да си призная още от първия ми цикъл и буфф, няма овулация Sad

# 681
  • София
Веси ,  много се радвам за теб! Имаше ли кисти през това време ,  с колко операции си и по естествен път ли роди?
Още на втория цикъл след лечението задържах фоликул,  но след следващия цикъл вече го нямаше.
По онова време още не планирахме бебе. Преди второто забременяване отново имах месец със задържан фоликул.
Имам много леки бременности.
Родих секцио и сега пак това ме чака, понеже раждам големи бебета, а лапарото ми беше почти 5 часа и имах доста вътрешни шевове и сраствания.
Е, преди всяка успешна бременност имам по една биохимична, което също дължа на ендометриозата.
И ми работи само десният яйчник по ехохрафски данни.
Но първото дете родих на 26. Сега съм на 28. Предполагам, че и това има значение.

# 682
Veseto*, много се радвам за теб, че си забременяла спонтанно Simple Smile Възрастта в твоя случай е била определящата според мен и това, че явно си и късметлийка. Пожелавам ти още едно голямо бебе на финала Simple Smile

# 683
Алинеа, не могат ли да ми дадат стероиди и да си правим бебето естествено?

Може разбира се. Обсъди с лекаря си. Никой не може да те накара да направиш инвитро насила. Но то ти дава по големи шансове за успех защото се работи с повече яйцеклетки, имаш шанс да замразиш ембриони за следващо ползване и т.н. Магдалена по долу добре е систематизирала основните фактори които се вземат под внимание когато се препоръчва инвитрто. От профила ти не можах да разбера на колко си години, не познавам и историята ти ( какви са нивата на ФСХ и АМХ, какви са показателите на мъжа ти). Също така зависи и колко време сте готови да чакате (което е фактор на възратта и това колко деца искате да имате).

# 684
здравейте! В началото на месеца ми бе направено лапаро за премахване на 5см шоколадова киста и вчера получих смс от док,с коментар на хистологичния анализ- "Ендометриозна киста.Само киста." Има ли някой с подобен проблем, това добре ли е че е само киста, трябва ли лечение...? #Crazy Знам, че тези въпроси са за доктора ми,но часът ми ще е за другата седмица  Confused

# 685
  • София - Варна
Илиана, разбира се, че е добре, че имаш само киста.
Една приятелка беше така само с киста. Мина 4-месечен курс на лечение и забременя преди да и дойде първият цикъл след инжекциите.
Писала съм по-назад за нея в темата. Много я болеше, въпреки че имаше само киста и никакви сраствания и огнища /поне видими/.

# 686
Най - интересното при мен е че нямах никакви болки или симптоми  newsm78

# 687
  • София - Варна
Това е още по-добре.
Тя имаше болки в областта на таза отзад при "опашката", а не в яйчиника с кистата.

# 688
  • Sofia
Здравейте,

Може ли някой да ми помогне с информация (ако знае) за типовете ендометриум. Бях писала по нагоре, че след последния ми преглед док ми измери еднометриума и ми е написал, че 12мм тип  S. Убих се търся в нета какво означават тези типове S,M,L и намерих само едно обяснения в един форум, но не разбрах много много. Случайно вие да имате някаква информация Simple Smile

# 689
Здравейте,моичета Simple Smile
От известно време ви чета,но сега реших да се включа накратко с моята история.
Преди 12 год.беше първото ми забременяване,което се оказа извънматочно.Отворена операция-пластика на дясна тръба.Следващият път,когато забременях беше преди 4 год.-отново извънматочна бременност в същата тръба(Интересно и в двата случая забременявам от пърия път,без следене на ову.,без мерене на БТ,и т.н.Два  опита в голям период от време,без пазене и двата извънматочна бременност).Пак отворена операция-този път ми махнаха тръбата.
От 1 год.правим опити-нищо и се насочихме към клиника по стерилитет-там за първи път чух за ендометриоза.При съмнение за такава от ултразвуковия преглед ми насрочиха дата за лапаро.Май месец го направих,съмненията се потвърдиха-ендометриозна киста,с множество сраствания по корема и червата.(Странно ми е как никой нищо не е видял при коремните операции,при редовните гинекологични прегледи през всичките тези години).При лапароскопията ми махнаха и лявата тръба,защото била много деформирана.
Сега в понеделник ми е последната инжекция Лукрин и после ин витро.
Също да отбележа,че никога от както имам цикъл,той не е бил болезнен,при мен ендометриозата си протича без абсолютно никакви симптоми.
Ами това е,ще продължавам да ви чета. Simple Smile

Пожелавам на всички успех в борбата с ендометриозата....Бъдете здрави..

Общи условия

Активация на акаунт