КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

• 53 026
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Чудни са козунаците ви!  Grinning
Аз направих с няколко вида плънки и започнахме от тази с мак, страхотни са - влажни и сладки.
Благодаря на всички за съветите, безценни сте!

Светъл празник!

# 376
На мен пък всичко ми харесва Crossing Arms Не бъдете сурови към себе си Simple Smile
Аз обаче имам друг проблем. 3 от всички 15 козунака имат едно като нишка малко по- тъмна от останалото тесто newsm78 Няма как да е неизмесено защото с това нямахме никакви проблеми, тестото беше меко и приятно, даже май е искало да е една идея по- твърдо. Дано не е защото държах 26-30градуса в стаята?
Незнам защо се получи и тази нишка, с леко по- влажна консистенция точно под кората Peace
ето ги. Крайния с дупка в средата не е хубаво втасал. Иначе другите са леки и въздушки. Онзи сои една идея по- тежък. Май много ми дойде захарта в тази рецепта с двата вита млека Crossing Arms Thinking
още снимки тук:
снимки- Великден 2015
п.с. имах оплакване от домашните, че плънката е малко, пък аз от страх да не текнат ooooh!

# 377
още един присъединил се към неуспешните.  вината е основно в мен.  #2gunfire

# 378
Големи майстори сте, а и количествата са завидни. Весели празници на всички!

# 379
  • Sofia
Това е моят последен. Много съм доволна, няма разкъсване, само разпъване, но то не ми пречи.  Oт захарта обаче не си личи.  Crazy   Попрепекох го, заради плънката, малко течна ми беше.

# 380
айдееее , инспектора ме подхвана  Laughing
"тате , тази година си минал на нова технология - козунак без оплетка"  hahaha
ей така стават самоубийствата Joy

# 381
  • В една слънчева къща...
Ето ги и моичките...
За тате ги направих... Дано опита и душата му  Cry

# 382
  • София
Ex, невероятни красоти показвате всички Heart Eyes

Това са моите козуначета за тази година  Grinning
3 дози по 500 гр. брашно:
1. Традиционен само със стафиди;
2. С много жълтъци и лешникова плънка (2 бр.);
3. Традиционен, но със захар Мусковадо и локум (2 бр.).

Без репетиции, без нищо - много съм доволна! Тестото ми стана много хубаво и за трите дози, но най-добре беше на последната - София Мел Класик.
Плетките хич ги няма, ама и не съм се старала особено, ако трябва да съм честна.
Не знам конци има ли, няма ли - утре ще ги снимам, като ги разрежем.
Нетърпелива съм да опитам дали са достатъчно сладки с фруктоза вместо захар и дали са достатъчно влажни и без олио.

Лешниковата плънка взех от темата "На Цецето". Спазих количествата точно, като само вместо канела и ванилия, сложих какао и ром, обаче стана много рядко и много като количество. Колкото можах наклепах в козунака (да кажем около 1/4 от количеството най-много), изпокъсаха ми се фитилите и не бях убедена, че нещо въобще ще излезе, но си втасаха добре за мой късмет. Останалата плънка я изсипах върху пекарска хартия и я изпекох за 20 мин. на 200 градуса - леле каква вкусотия се получииии! Ометохме я за норматив  Crazy

# 383
Днес месихдва козунака по рецепта на кулинарен елексир http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/04/blog-post_05.html?m=1 . Нямам думи,фантастичен,ароматен,мек,пухкав,но ще ги пробаме утре(сигорна съм ,че е много вкусен) .

Пекох ги във малката и средната форма от лидълските кутий за курабий от коледа

# 384
Много красиви козунаци видях в темата! Много хора се оплакаха тази година и не са доволни от козунаците. Брашното ли е кофти, че не разбрах?

Марчева, руската плетка се е получила много красиво. Харесах си и гевреците  Heart Eyes

Да покажа и аз крайния резултат. Сутринта омесих два козунака. Единият с пълнеж от млечен шоколад и дулсе де лече, а другият е тазгодишната ми изгъзица - с кандирани лимонови кори с лофант и мед. Утре ще видя как са на вкус. Не ми се разкъсваха горещи.
В крайна сметка, тази година минах тънко с месенето за Великден. Общо 12 козунака (обикновено са около 20  Laughing), от които само 3 ми останаха за утре (тези които направих сутринта и един традиционен от четвъртък с локум и стафиди), за празника.
Половината количество са с традиционно тесто, другите със сметаново тесто.
Пълнежите са с локум и стафиди, рула с ябълков мармалад и стафиди, с дулсе де лече и шоколад и с кандирани лимонови кори с лофант и мед.

Таря, страхотни козунаци!

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 21:26 от Merelenda

# 385
покажи продукцията да се вижда , а не в скрит текст

# 386
покажи продукцията да се вижда , а не в скрит текст
Гледам назад, че другите слагат в скрит текст или линк, затова и аз. Помислих, че нещо сте обсъждали да не се струпват снимки в дълги постове, а не съм редовна в четенето на темата, затова и така скромно комбинирах мини снимки  Embarassed

# 387
тя, темата, е за козунаци. така че по-добре те да се виждат. иначе може да се обсъждат и разни ситуации, съвети, рецепти ...

# 388
  • Пловдив
Ето и две от моите козуначета  Wink

Има и още два,не кръгли,но при тях малко ми се разкъса плетката  Rolling Eyes Може би малко превтасаха  newsm78
Merelenda, би ли споделила как правиш плетката на пъвия козунак(на най-голямата снимка)?
  bouquet
Всички сте направили чудесни козунаци!
Весели празници!  Hug Hug

# 389
  • Sofia
Seengirl, това са два фитила усукани.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт