Септемврийки 2012

• 60 371
  • 643
  •   1
Отговори
# 495
Пецата, пожелавам ви да попаднете на добри специалисти и всичко да се окаже просто недоразумение. Иначе и ние сме с проблеми в градината. Реве почти постоянно там, не иска да играе с децата. Засега сме решили да се обърнем към психолога на градината. Ако нещата не се оправят ще сменяме групата или градината. Учителките вдигат ръце и ни питат, защо е така. В къщи е спикойна иначе, но и тя проклетясва доста.

# 496
На мен пък ми се струва, че това с аутизма взе чак модерно да става и всяко дете което е малко по-различно и веднага решават че е аутист. Иво първия ден в градината и думичка не беше обелил и учителката си мислела че неможе да говори, а той е с неговия набор и даже има едно момиченце от старата му група в яслата.
Не е лошо да го видят и други специалисти, но поведението му първите две три седмици в градината по никакъв начин неможе да е критерии за нещо. Ако след месец два ходене не се вижда промяна в поведението му ОК да се разтревожи човек. Ти не си споделяла нещо в поведението му да те притеснява освен че не говори твърде, но това не е критерии за аутизъм. Според мен просто е по чувствителен и явно има нужда от повече внимание за да се адаптира, но след 3 дена за първи път в градината с по-големи адаптирани деца не виждам как можше да вадят генерални изводи. Ако има вариант да го върнат в неговия набор и да е с деца които сега тръгват ще му е много по-лесно. Аз като гледам децата които са вече от месец на градина са свикнали и се чувстват добре там, а на Иво си му личи че още не е свикнал и всичко му е ново и странно, а там са все на неговата възраст и се адаптират заедно, ако го бяха пратили с една година по-големите които сами се обличат събличат ходят до тоалетната и са на съвсем друго ниво и той нямаше да изглежда наред сравнен с тях.

# 497
  • shumen
Пецата,Рошли е права.Наистина е по добре да направите още една консултация.
Силве,и Дени реве сутрин като го оставям,но после нямали проблеми.Тази сутрин дори една майка каза,че вчера си е водила детенцето към 9 и се хранел,и не плачел.

# 498
Пецата, извинявай, че повдигам въпроса, но ти се беше разделила с мъжа си, нали? Ако е така.... нормално е е едно току що развиващо се човече, да забави леко развитието си и да не говори, да проявява един вид несъгласие с околния свят и да стачкува, като прави всички наобратно.
Около мен всички деца, които на 3 не са проговрили, им сложиха етикета АУТИСТ.... Това е чиста гавра с родителите и тяхната психика.... Имам  приятелка, чието дете проговори на 5.... До 5 само мъцаше... Даже и за лудо го вземаха... Детето си е напълно нормално, устата не може да му се затвори... А относно държанието ми в градината... Пак ще кажа, че е напълно НОРМАЛНО за възрастта му. Александра говори много, но пък за сметка на това не обича да върши нищо сама, когато се заинати, се прави, че не чува нищо и все едно не вижда никого. Моля те от все сърце, не се връзвай на първата кукувица в градина, която ти заявява, че детето ти е аутист... Обиколи де що има специалисти и направи всичко възможно да преместиш детето ти в набора му...

# 499
  • София
Разделени сме с баща  му, да. Те се виждат редовно, бих казала, но си му липсва. На мен не ми липсва обаче и не бих се събрала с него, защото колкото му влияе добре, два пъти повече му влияе на зле. Няма да влизам в подробности.
 Сега  се чуваме по няколко пъти на ден, той е доста заинтересован и с каквото може иска да помогне и помага. Ще му направят тестове на най- доброто място в Александровска болница- най-скорошната дата е 01.12.2015 #Cussing out #Cussing out
 Аз ви благодаря за това,че взимате някакво отношение и един вид се успокоявам в този труден за мен момент. Напоследък това бездушие в хората ме съсипва.

П.С. Постнах няколко снимки в албума, че отдавна не бях поствала.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 17:26 от pecata

# 500
  • shumen
Пецата,дано не са поставили правилна диагноза на Пепи.Може и наистина раздялата Ви с баща му да оказва влияние също.При Дени това не оказа влияние,но пък той започна след това да плаче за всичко и да е по нервен.
Сега ще погледна снимките и ще кача и аз няколко.

# 501
  • Пловдив
Пецата погледнах снимките в албумчето и според мен си имаш едно прекрасно здраво дете,което може би реагира по бурно,на събитията които се случват в живота му.Раздялата на родителите винаги е трудна за децата,в групата са само големи деца които вече се справят сами,при това Пепи не е ходил на ясла,а го гледа жена у вас и той тепърва трябва да свиква и социализира в голяма група с различни деца.Трябва му време.А относно госпожата,мога само да те посъветвам да я смениш.Всичките деца се оправят сами,толкова ли много усилия,да се грижи за едно три годишно,ами как ли се е справяла миналата година когато всички в групата са били 3 годишни,или понеже и разваля дисциплината и затова се чуди как да се отърве от Пепи.Кака в групата винаги са гледали по едно дете с проблеми и сега даже в другата група имало дете с ДАУН,но  никога персонала не е реагирал лошо срещу което и да е дете че не му е там мястото.Сега тъпите лекари често лепват епитета " Хипер активно дете" или " Аутизъм",станаха много модерни болести.Пожелавам ти Пепи да се развива нормално и да не му лепнат някой от тези епитети.Бъди силна и направи всичко възможно да го прегледат най добрите специалисти.

# 502
И аз като Танева, мисля, че се опитват да преместят Пепи в друга група, не само, че им разваля дисциплината, ами те първа трябва да го приобщават, да изграждат и надграждат навици, които другите деца вече имат (понеже са по- големи). Ама как ги мързи да гледат, ама все реват, че много работа имат и малки заплати вземат, пфффф ядосвам се... #Cussing out

# 503
  • shumen
Поколоко,не си сама.И мен ме дразни нашата скапана система.
Пецата,как се развиват нещата при Пепи?

# 504
Здравейте  Wink
Отдавна не бях влизала, но това беше щото все бях на работа и нямах време  Crazy
Сега вече съм безработна  Mr. Green и реших да ви попрочета. Напуснах и сега съм в търсене на нещо друго ...

Честито на патерици на всички рожденници, дано сте си изкарали незабравими моменти  Embarassed

Пецата, прочетох и за вашия "проблем". Как се развиват нещата, какво казаха специалистите?

Успешна седмица на всички  Heart Eyes

# 505
  • shumen
Фейт,е,защо напусна?Дано скоро си намериш нещо друго.
Я разкажи как е Пламката?Как изкарахте рожденния ден.
Ние сега се върнахме от уролога и ни назначиха операция на 20.10.на тестиса.Според него е високо много и е недоразвит и каза,че може да се наложи да го отстранят.Питах го после това пречи ли,но каза не,но сякаш много не му се иска да прави операция.

# 506
Ние сега се върнахме от уролога и ни назначиха операция на 20.10.на тестиса.Според него е високо много и е недоразвит и каза,че може да се наложи да го отстранят.Питах го после това пречи ли,но каза не,но сякаш много не му се иска да прави операция.

Изтървала съм какво е станало с Дени. Дано не е нещо сериозно и нещата минат леко  Praynig
Хубаво е да имаш обече поне още едно мнение, защото все пак става въпрос за операция и като чета не лека ...

Мен ме остави ... ще си намеря нова работа. Старата много стрес ми образуваше  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 507
Данаека определено потурси още едно мнение, щом чак за отстраняване на тестиса става въпрос. Не съм много запозната точно с вашия проблем, но махането на тестиса ми се вижда доста крайно. Все пак това са му тестисите и дори и да няма проблем с репродуктивните му способности и с един тестис най- малкото от естетическа гледна точка това ще му е проблем в бъдеще.
Фейт щом те е напрягала работата по-добре наистина да намериш друга. Дано стане бързо.
Аз сега чакам малката да тръгне по стабилно на ясла и почвам усилено да си търся нещо, че с тея 200лв дето ще получавам от борсата нещата никак не са розови, а и детски няма да вземам благодарение на новия закон и съвсем ще я втасаме Wink Иначе ние успяхме да.се разболеем групово след една седмица на градина и двамата се разкашляха и миналата седмица си бяха вкъщи. Иво днес вече е на градина, но Дария ще си почака още една седмица за да си свърши поне антибиотика.

# 508
  • Бургас
Рождения ден на Цвети беше незабравим. През нощта вдигна висока Т и се наложи да го отменим  Mr. Green
Сега пак е болна -повръщаше снощи. Ама днеска е пушка. Утре я държа в нас и в сряда заминава на детска. И без това само за нея ми говори. Даже ми вика : "напожо",вместо мамо. Записах я на народни танци и в сряда им е първият урок Simple Smile
Марианката пък вече е почти на 6 месеца. Почнах захранването и установих,че почти нищо не си спомням от Цветито.  Whistling

# 509
Рождения ден на Цвети беше незабравим. През нощта вдигна висока Т и се наложи да го отменим  Mr. Green

На това се казва наистина незабравим рожден ден  Mr. Green Hug

Рошли ... успех в търсенето, ама да ти кажа не е лесно  Crazy
Къв е този нов закон, пак нещо ново са измъдрили за "богаташите"  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт