Септемврийки 2012

• 60 367
  • 643
  •   1
Отговори
# 525
Фейт, адмирации за решението. Всеки да взема решенията си като гледа от своята камбанария. Желая ти да си намериш най-подходящото за теб работно място.

# 526
  • Бургас
Не съм искала да прозвучи като упрек. Аз за себе си знам,че няма да го направя. Още от сега,дори без да ми се налага.

# 527
За сега нямам намерение да го местя или да се разправям, той е ходил малко повече от седмица реално на градина. Нито учителките го познават нито той тях, надявам се като походи повече да се опознаят и да станат нещата. Аз повече не харесвам на учителките отношението към мен, някак си не ме впечатляват с дружелюбност и комуникативност ама ще видим. Аз ги разбирам че им е бръмнала главата с толкова много деца ама аз като ходя да го вземам не са останали даже 10 дечица, все за едно две изречения могат да отделят време. От майка на едно момиченце от нашата група в яслата с което и сега са в една група  съм чувала само суперлативи за едната учителка, защото е била учителка на по-голямото и дете и е много доволна от нея и малката много я харесва. Предполагам че с времето ще почнем да се разбираме с учителките ако не ще почна да пращам баща му да го взема и няма да се натоварвам да ги мисля кое как и защо Simple Smile Така или иначе след някой друг месец все баща му ще ходи да си го взема Simple Smile

# 528
  • shumen
Рошли,в началото и при нас бяха така.След родителската среща нещата се промениха.Сега всяка вечер госпожите казват как им е минал деня и какво са правили.Прозорци при нас не съм видяла от както захладня да отварят и са им пуснали и духалки от няколко дни.
Фейт,тука ми казаха,че няма да е късно на Пролет и че такива операции правели на по големи деца,а и не е проблем.За Варна и аз питах доктора,но каза,че нямали детски уролози специалисти и ни насочи в София.Аз обаче ще проуча въпроса и тогава ще реша къде да е.
П.С.Аз от утре започвам работа в един склад за сортиране и изкупуване на орехи и сега ще видим как ще стане организацията с вземането и воденето на Дени,че ще съм от 8 до 17 часа.

# 529
Данаека за това не ти трябва уролог, а детски хирург. Щом се касае за хирургическа намеса си трябва хирург да си каже мнението. Най-добре е да посетиш колкото можеш повече специалисти все пак, но без консултация с хирург няма как да се разбере дали е за операция или не.

# 530
  • shumen
Рошли,благодаря.Вторият доктор,който ни насочи към София е уролог-хирург доколкото разбрах.
Днеска звънях и на проф.Бранков и записах час за другия месец,че до края на този нямало свободни.
П.С.Работата,която днеска започнах не е лоша иначе,но лошото е,че сме от 8 до 17 и ще трябва да водя Дени много рано на градина и да го вземам последен.Тази сутрин и вечер чак ми беше жал,че сутринта беше пръв в 7.10,а вечерта в 17.30 беше последен.Не знам как работят тези хора и успяват,но аз не мога.

# 531
Привет!
Аз от градината определено съм по-доволна от колкото от яслите. Ники също, въпреки че сутрин цирка е на ниво.
Само едно не ми харесва...всичко правят в една стая..играят, спят..всичко на едно място. Но се оказа, че масово детските градини в Пловдив са така.
Не съм забелязала да е студено. По-добре, че проветряват и влиза чист въздух и без това от като са тръгнали не ги извеждат навън. В яслата беше много топло, не е хубаво чак на такава температура да свикват.
И аз нямам тази смелост, да напусна преди да съм намерила нещо ново..но от друга страна пък на повечето места търсят хора, които могат да започнат веднага и не искат да те чакат един месец /камо ли пък 3 месеца, колкото е моето предизвестие/
Много мразя зимата..то по-точно мразя да се мръква рано. Вече няма време за парка след работа ooooh!

# 532
  • shumen
Зори,не са само при вас така градините.При нас също е така в тази,в която Дени ходи.
ООф,и аз зимата е мразя,защото е тъмно и студено и вече няма време за разходки и парка след работа.

# 533
  • Бургас
Данаека, не може ли някой от вашите да ти помага във воденето или взимането, ако ум е удобно работното време?
В нашата градина също отварят прозорците. И пак е топло. Цвети от две седмици ходи с блуза с дълъг ръкав,ама е без потник.

# 534
  • shumen
Лина,нашите няма как да ми помагат,защото и те работят и са от 8 до 17,но са извън града и пътуват с автобус.Ами така ще е за сега ще го водя рано и ще го взимам късно и ще видим как ще е.

# 535
  • Бургас
Лошо. И аз винаги съм се чудила какво работят хората, понеже Цвети я водихме на ясла към 8 и беше първа-втора-трета. Като я взимахме към 16.30 беше една от последните.
Аз работя до 17.30 и живот и здраве като ми свърши майчинството ще се наложи да ползваме услугите на друг човек, който да ги взима (особено лятото,когато баща им е в сезон). Най-вероятно ще е жена,на която да плащаме. Щото на баба им не можем да разчитаме. Има и вариант аз да сменям работата,но това ще се реши в последствие.

# 536
  • shumen
Лина,ти поне имаш вариант,а аз не мога да си го позволя,защото аз ще давам 30 лева за карта и ако плащам на жена и за таксита,че ДГ  ни е далече няма да му излезе края никъде.

# 537
  • Бургас
Бе не е кой знае какъв вариант и на нас не ни се дават излишни пари, ама няма начин.

# 538
А по принцип до колко им е работното време на детските градини в Бургас и Шумен.
Би трябвало да са поне до 18 часа.

Лина ти двете години от майчинството ще си ползваш?

# 539
  • Пловдив
От Вторник и аз ще се мотая и ще си търся работа,затова Пловдивчанки да се уговорим да пием кафе.
Нубче ти кажи кога почиваш или си втора смяна.Пък ще оставим Зори да работи и заради нас.Фейт и Иренка за сега са налиния за кафе като мен.Фейт като си търсиш работа за теб,ако изскочи нещо и за мен пускай ми стрела.
Не знам защо толкова се притеснявате от факта че ще ги взимате последни,а ги водите първи.Мишо беше все така.И децата свикват,ма май ние повече мрънкаме,особенно когато имаш само едно дете и все му трепериш.Мишо ходеше целогодишно и лятото във всички сборни групи,познаваха го 12 госпожи и се научи да не се притеснява и да е спокоен.Така и в училище се адаптира бързо и въобще не се притесняваше че даже ходи на занималня в друг клас,че от тяхния не се събираха достатъчно деца за занималня.

Общи условия

Активация на акаунт