Търся книга, но не помня заглавието ѝ

• 44 083
  • 159
  •   1
Отговори
# 120
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Помогнете и на мен, моля.
Жена (журналистка или археолог) пристига в Египет, попада съвсем случайно в малко магазинче и докато си говорят със собственика някой влиза в магазина. Той и показва малка стаичка,да изчака вътре, докато приключи с новодошлите. Те не знаят, че тя е там.
Те убиват собственика и открадват статуята, която тя е видяла преди това.
Малко крими, малко любов с мургав красавец, виден археолог и наследник на богата фамилия ...
Накрая се оказва, че фамилията от години изнася незаконно артефакти и ги продава по света.
Авторът май е жена, но може и да греша.

# 121
Здравейте, скоро четох анотация на книга. Мъж отвлича млада жена и я държи години затворена, книгата е за живота на децата родени от тази връзка. Нова е книгата, но не съм си я отбелязала и не се сещам за заглавието и. На някой да му е попадала анотацията и да се сеща за книгата?
Описанието мисля, че отговаря на книгата от тази публикация:

https://bg-mam.ma/p/1644731/48059446

Странната Сали Даймънд"
Благодаря, но мисля, че не е тя. Може и да бъркам, но като че ли за база на книгата беше история по действителен случай.

# 122
  • Майничка
St. Dobri, "Сфинкс" на Робин Кук. Има я в читанка.

# 123
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тичам да я видя. Simple Smile
Благодаря!

# 124
Търся една книга на Арчибалд Кронин, преди много години много ме беше впечатлила. Мислех, че е Цитаделата, но уви, не е тя. Та става дума за една самотна и бедна майка, която дава всичко от себе си за да изучи сина си за лекар и успява, но когато постига целта си, той й обръща гръб. Доста поучителна и разпространена история. Някой да се сеща за заглавието?

# 125
  • Сф
Търся една книга на Арчибалд Кронин, преди много години много ме беше впечатлила. Мислех, че е Цитаделата, но уви, не е тя. Та става дума за една самотна и бедна майка, която дава всичко от себе си за да изучи сина си за лекар и успява, но когато постига целта си, той й обръща гръб. Доста поучителна и разпространена история. Някой да се сеща за заглавието?
Зелени години?
По принцип тя описваше пътя му на лекар.

# 126
Зелени години?
Да и аз предположих нещо такова, но всъщност краят е, че синът отхвърля и се срамува от майката, която даже е принудена да вади зъбите си без упойка, защото не може да си позволи зъболекар. Зелени години е разказана от името на лекаря, а тази беше от името на трето лице - разказвач. Така или иначе може да се наложи да поизчета доста негови книги, докато я намеря точно тази, но от това само ще получа по-голямо удоволствие. Но твърдо бях запомнила Цитаделата, а нейният сюжет няма нищо общо с тази история.

# 127
  • София
Зелени години?
Да и аз предположих нещо такова, но всъщност краят е, че синът отхвърля и се срамува от майката, която даже е принудена да вади зъбите си без упойка, защото не може да си позволи зъболекар. Зелени години е разказана от името на лекаря, а тази беше от името на трето лице - разказвач. Така или иначе може да се наложи да поизчета доста негови книги, докато я намеря точно тази, но от това само ще получа по-голямо удоволствие. Но твърдо бях запомнила Цитаделата, а нейният сюжет няма нищо общо с тази история.

Романът трябва да е “Трима в любовта” (Three Loves).

# 128
  • Варна
Здравейте!
Търси книга, от която си спомням много малко. Разказваше се за същества, които избиваха всеки, който ги види.Имаше майка, която се опитваше да спаси детето/децата си.  Simple Smile

# 129
Здравейте!
Търси книга, от която си спомням много малко. Разказваше се за същества, които избиваха всеки, който ги види.Имаше майка, която се опитваше да спаси детето/децата си.  Simple Smile

Джош Малерман
Кутия за птици

Вече има и втора част, мисля, че и двете се намират из нета.

Да знаеш, че и филм има. Май със Сандра Бълок.

# 130
Къде четете онлайн книги безплатно? В storytel е платено.

# 131
Къде четете онлайн книги безплатно? В storytel е платено.
В Уатпад.

# 132
Здравейте! Ще можете ли да ми помогнете да намеря една книга която силно ме беше докоснала когато бях на 13. По спомени мога да кажа че книгата се казваше "Мамо, обаждам се от онзи свят", но не си спомням автора. Историята е по действителен случай и разказва за момче, което починало от рак и впоследствие се преродило в Америка, където неговата българска майка станала негова детегледачка. В книгата се споменава, че момчето ще стане известен математик и че ще се знае, че е от България. Мисля че се казваше Артур след като е прероден.
Ще се радвам ако намеря хора които и те са чели тази книга! Чакам дискусия по темата ❤️

# 133
Здравейте, много бих се радвала някой да може да ми помогне да намеря следната книга:

Главният герой е момче с прякор "Мишока", което има белег на лицето от изгаряне, причинен при падане от велосипед, който крие с бретон. Действието на книгата се развива в Ню Йорк. Момчето е влюбено в момиче на име Кат, което има зелени бадемови очи. Има сцена, в която героите се срещат под таванска стая, където той и признава чувствата си и тя докосва белега на лицето му. В книгата има и сцена, в която главният герой открива изтезавано и вързано куче, което се опитва да спаси. Корицата на книгата е синя, с виенско колело и звезди на фона, а заглавието е написано в розово, вероятно е от няколко думи и една от тях е звезда или звезди. Романът е с приблизителна обем от 300 до 350 страници. Главния герой също обича да се катери по спирки. Книгата е поне на 5 години.
Това е цялата информация, с която разполагам (не съм сигурна във всички детайли) и много бих се развала някой да ми помогне. Единственото, за което съм сигурна е за корицата.

# 134
Още малко детайли за книгата, които имам:

Историята се разказва от името на момчето. Майка му работи като доброволка някъде, което момчето не харесва. Бащата не се споменава. Кат също е описана много подробно от него в книгата. Тя има мека коса, маслинена кожа и зелени бадемови очи. Произхожда от богато семейство.
Двамата се срещат пред кабинета на нещо като психоложка заради направени проблеми. И двамата са ученици в гимназията.

Общи условия

Активация на акаунт