Търся книга, но не помня заглавието ѝ

• 44 070
  • 159
  •   1
Отговори
# 135
Още малко детайли за книгата, които имам:

Историята се разказва от името на момчето. Майка му работи като доброволка някъде, което момчето не харесва. Бащата не се споменава. Кат също е описана много подробно от него в книгата. Тя има мека коса, маслинена кожа и зелени бадемови очи. Произхожда от богато семейство.
Двамата се срещат пред кабинета на нещо като психоложка заради направени проблеми. И двамата са ученици в гимназията.

Гугъл мисли, че е тази книга:
https://www.ciela.com/pod-schastliva-zvezda.html#reviews

# 136
  • София
Сетила съм се за една книга, която отдавна четох. Мъж и жена оцеляват в самолетна катастрофа и тръгват да търсят начин да се спасят. Запомнила съм, че мъжа има мустаци. Май имаше и любовни моменти, в някаква къща в гората май се бяха скрили. Запомнила съм, че главната героиня беше загубила брат си и се опитваше да се сближи с баща си. Тя беше май богаташка. Накрая се спасиха, разделиха се, после се събраха. Нещо такова помня. Ако някой се сети заглавието, ще бъда благодарна.

# 137
Сетила съм се за една книга, която отдавна четох. Мъж и жена оцеляват в самолетна катастрофа и тръгват да търсят начин да се спасят. Запомнила съм, че мъжа има мустаци. Май имаше и любовни моменти, в някаква къща в гората май се бяха скрили. Запомнила съм, че главната героиня беше загубила брат си и се опитваше да се сближи с баща си. Тя беше май богаташка. Накрая се спасиха, разделиха се, после се събраха. Нещо такова помня. Ако някой се сети заглавието, ще бъда благодарна.

Описанието ми напомня на "Планината помежду ни" на Чарлс Мартин:

https://chitanka.info/book/11255-planinata-pomezhdu-ni

# 138
Цитат на: LaraK
Гугъл мисли, че е тази книга:
https://www.ciela.com/pod-schastliva-zvezda.html#reviews
[/quote

Благодаря много!

# 139
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Помощ!
Търся една детска приказка. Може би в рими. Не знам автор, не знам заглавие.
Прерових книжарниците - не можах да я открия.
Мечето бяга от дома, защото му се е родило братче и майка му няма да го обича повече.
Намират го, връщат го и майка му казва "както пътеката в гората, с всеки минал става по-голяма, така расте и обичта на мама."

Гугъл не ми помогна.

# 140
  • София
Помощ!
Мечето бяга от дома, защото му се е родило братче и майка му няма да го обича повече.
Намират го, връщат го и майка му казва "както пътеката в гората, с всеки минал става по-голяма, така расте и обичта на мама."

Гугъл не ми помогна.

Напомня ми на книжките на Смрити Прасадам-Холс, но не съм на 100% сигурна.
Стилът е много подобен.

https://www.ciela.com/author/smriti-prasadam-hols

# 141
  • София
Помощ!

Гугъл не ми помогна.

Напомня ми на книжките на Смрити Прасадам-Холс, но не съм на 100% сигурна.
Стилът е много подобен.

https://www.ciela.com/author/smriti-prasadam-hols

И на мен на тези книжки ми прилича, много мили и трогателни.

# 142
Не. От детските книжки, които съм чела на децата е.
Или серията "Приказки незабравими в рими", или "нещо си в гората"...
Нестандартен формат, тъничка, с баба Меца са сукман на корицата.
Sad исках да я подаря на новоизлюпен батко.

# 143
От поредицата "Във вълшебната гора е" на Фют. Казва се Рожден ден в гората🙂

# 144
Simple Smile
Още утре ще я потърся..със заглавие е по-лесно.

# 145

Здравейте!
Прочетох този tweet и се сетих за един фантастичен разказ (или част от книга), който съм чела много, ама мнооого отдавна...
Главният герой е човек и обяснява как, ако не внимаваш, може лесно да сбъркаш обичайна вещ от ежедневието и да се хванеш на примамка. Казваше, направени са много добре, трудно се различават от истинските предмети, но все пак ако се загледаш, по някои малки детайли можеш да разбереш, че са фалшификати. Примерно консерва с царевица, но етикетът е малко по-ярко оранжево от обичайното и отзад при дребния шрифт има няколко изядени букви. Обясняваше и за други предмети и правеше паралел с изкуствената стръв на рибарите - шарените гумени рибки с кукичка. И така, става ясно, че хората са плячка и някой по-голям (извънземни?) залага стръв, за да ги лови...
И после ми се губи каква беше цялата картинка. Grin Кой лови хората и защо, какво се случи с героя-разказвач?
Можете ли да ми помогнете? Много ми интересно да го прочета пак, след като вече съм съвременничка на AI генерираното съдържание. Grinning

# 146
.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 22:36 от stefi2005

# 147
Здравейте, търся книга от български автор, която бях взела от библиотеката много отдавна, може би преди 10тина години. Не мога да се сетя нито заглавие, нито автор. Историческа е, на база факти, имаше и снимки, но успоредно имаше и много интересен художествен сюжет. Книгата започва в Търново през септември 1908 година, на тържеството по обявяване на независимостта на България и продължава както с художествена история, така и с действителните събития, снимки и други документи от този период. Ако някой се сети коя е тази книга, ще съм много благодарна.

И каква е художествената история, много интересният сюжет?

# 148
Търся книга, вероятно трилър, в който никой не подозира жена - убиец, която спи с ченгето, което разследва нейните убийства. Много ми е важно, но информацията ми е оскъдна. Ще съм благодарна, ако някой се досети коя е книгата.

# 149
Търся книга, вероятно трилър, в който никой не подозира жена - убиец, която спи с ченгето, което разследва нейните убийства. Много ми е важно, но информацията ми е оскъдна. Ще съм благодарна, ако някой се досети коя е книгата.
Хамелеонът се завръща - Крис Картър

Общи условия

Активация на акаунт