Пелени и гащички за многократна употреба - 17

• 136 989
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да, и на мен това не ми допадна в началото, но измислих и си направих подложки от тензух - дадох на шивачка да ги тропоса да не се разбридват и й казах какъв размер искам - тя ми ги наряза от големи тензухени пелени. Вършат работа и за акото, че се събира в тях и не се омазва всичко.
Пера си ги заедно с пелените.
Иначе има и еднократни подложки, и такива сме ползвали.
Иначе са от такава материя, за да седят сухи - всичко попива в памучните подложки отдолу.

# 226
Микрофибър до кожата не се слага.
Има памучни пелени и тензух, за който не желае изкуствени материи. На първа страница има много информация.

# 227
такааа.... четох, разглеждах, бе зарибих се. имам един въпрос към по- вещите. ясно ми е за all in one, но какво ще кажете за тези, които ги водят all in 2? след месец ще ходя до щатите и разглеждах там какво има, така или иначе няма да съм тук ако ми притрябват консумативи, та срещнах и такъв тип там. някой има ли  мнение по въпроса?

# 228
Здравейте, момичета! Благодарение на информацията тук реших с второто си дете да използвам многократни пелени. С тях е от раждането и не бих ги сменила, даже зарибявам околните Grinning Най-доволна съм от Bambino Mio, нямам проблем с Baby Wizard, но с EZ Baby нещо не ми се получава. От начало мислех, че са му големи и когато ги уплътни добре няма да пропускат, но вече е 6,5 кг, а издържат не повече от час и половина. Предполагам, че при тези килограми все още трябва да бъде на най-малкия размер, но опитах да отпусна малко. Резултатът не е добър. Абе, трудно ми е да ги наглася точно с тези копчета... Ще бъда благодарна, ако някой се включи с коментар или съвет Hug

# 229
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Какви подложки слагаш? Къде протичат - около крачетата или другаде?

# 230
Използвам петслойни бамбукови, както и с Baby Wizard. Пропускат около крачетата, винаги има мокро петно и на коремчето. Когато някоя от другите ми пелени пропусне, дрешките са по-скоро влажни, дори не се налага да го преобличам. Даже с Coola Baby (които не са от най-възхитителните) рядко имам проблем, ако сложа две подложки. А с EZ Baby си е мокър и то само след час и половина. Те са ми единствените с копчета. Мисля, че там нещо бъркам, не мога да ги натъкмя...

# 231
Sea breeze, на мен по принцип с копчетата са ми по-трудни, но пък лепенките децата ги отварят вече и става страшно. Дори на гащи Айнщайн лепенките не държат добре вече, като седнат децата самите пелени се разкопчават често. Но не е от копчетата проблемът, защото имам и други с копчета. Мисля, че самите пеленки са виновни. Не знам защо, аз също не се спогаждам с тях. Започнах да ги ползвам само за кратко и даже често като кавър. Имам подозрения, че около крачетата границата полар/ непромокаем слой не е добре направена и от там се просмуква течността. Момченце или момиченце е детето ти?

# 232
  • София
И моите са с копчета и пускат по крачетата - поларът се подава малко навън там, където е зашит за кавъра, и като подгизне отвътре, мокри и навън, не че пускат в буквалния смисъл.
И откакто започна да яде пюре (слагам доста вода, за да е редичко), започна да пишка по мнооого, та сменям през 1.30 - 2 часа, иначе подгизва целия. Но ги ползвам 2-3 дена докато свършат всичките чифтове, после 1 ден сме с памперси, докато изпера и изсъхнат и така.

# 233
Момченце е. Опасявам се, че когато започне да сяда, проблемът ще е още по-голям.
Абе, аз  си бях наясно, че избирайки евтини китайски пеленки, поемам риск. Явно са си такива. Хубавото е, че с другите китайчета нямам проблем, а тези използвам само вкъщи и сменям по-често.
Скрит текст:
Когато беше съвсем мъничък доста му хлопаха. Тогава се мокреше на всяко пишкане. Беше на около месец обаче, когато установих, че в продължение на 7-8-9 часа не пишка. Всичко беше абсолютно сухо и не миришеше на урина. Много се притесних и ЛЛ ни изпрати за ехография на бъбреци. Лекарката, като го видя с това "нещо" ми се накара, че не използвам еднократни, понеже така не мога да разбера изобщо кога и колко (?!) пишка и ще му докарам ужасни обриви (гледайки съвършеното му бебешко дупе). Беше възмутена от моята безотговорност. Когато го сложих в слинга и си тръгнах, окончателно се убеди, че съм сектантка Crazy

# 234
  • София
А нашата ЛЛ още пита всеки път - Ама това ортопедични гащи ли са?  Joy

# 235
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Скрит текст:
Значи ей такива осведомени "специалисти" вече директно и право в лицето трябва да се наричат некадърници #Cussing out 

За пелените - ти само по една подложка ли слагаш или няколко ?
Бамбуковите, конопени и т.н. супер (но бавно) попивни подложки изискват върху тях такава, която да попива супер бързо ( микрофибър, памук, тензух).
Освен това китайските партида с партида няма еднаква и е абсолютно възможно още да са му големи.

# 236
Да, по една. Ще опитам с тензух, дано има ефект. Не знам дали са му малки - той е с пухкави крачета и ластиците се отбелязват, но пък на коремчето му е добре. Когато отпусна, за да му е добре на крачетата, пък става широко на коремчето. Май си е и до структура, затова ми е по-лесно с лепенките.

# 237
Малко по диагонал ги закопчавам, долу около крачетата винаги ми е с по едно копче навътре, защото те са ми клечовци. И освен това леко подвивам навътре, така, че където има полар да е към кожата, а не към дрехите. Но все пак мокрят.

# 238
  • София
Майчета, да ви питам нещо.
Ползвам FuzziBunz с втория ми син, първият си израстна с тях. Малкият сега е на 6 м.
Имам 14 чифта. Преди перях като останат 3 чисти чифта, и се получаваше непълна пералня.
Сега обаче малко смених тактиката - пера, когато всички се изцапат, и един ден ходи с памперси, докато изсъхнат. Така пералнята се пълни добре и ми се струва по-разумно.
Обаче ми направи впечатление, че като е с памперси бебето, е много по-подвижно - вдига си крачетата, обръща се по корем и т.н. С гащите не ги прави тези неща - дали някак си не му пречат и не го ограничават? Имате ли такива наблюдения?

# 239
Нищо няма да му стане на детето, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт