Пелени и гащички за многократна употреба - 17

• 136 996
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Всичко зависи от подложките. Най-попивни са конопените, после има бамбукови, памук, микрофибър и т.н. . А сега се сетих, че в Пелени.бг съм виждала от сурова коприна. Описани са като противовъзпалителни, но пък до сега не съм ги пробвала.  newsm78

# 256
Въпреки че изчетох всички теми за многократни пелени, имам няколко въпроса Embarassed Искам да купя няколко пелени, размер newborn. Едните, които харесах са Tots Bots Teenyfit , но имам няколко неясноти:
1. Тип джоб ли са?
2. От какъв материал са?

Другите пелени, които харесах, са Pop-in Newborn Nappy Pack, като заради снимката съм убедена, че са тип "джоб" Mr. Green Някой има ли препоръки към кои да се насоча?

# 257
Поп-ин не са джоб. Това, което се вижда на снимката е подгъв, който е като допълнителна защита от протичане.
Тотс Ботс са тип "Всичко в едно", т.е. основната подложка е зашита за пелената (Джобовете са на същият принцип, но подложките са свободни агенти, така да се каже  Mr. Green).
Ето видео
Скрит текст:

За материята това е информацията от официалният им сайт:
Brushed anti-wick Polyester
Used in our Easyfit and Teenyfit nappies this is really clever cloth. It provides a barrier between the absorbent core of the nappies and the outside world preventing any wetness leaking at the legs and waist. As long as the nappy isn’t sodden of course. Nothing will hold in wetness in this instance. It stays dry next to baby’s skin and also resists staining. As with all Tots textiles it’s supersoft.
Въпреки, че това май се отнася за външната част сега, като се замисля и вътрешността би трябвало да е микрофибър. newsm78

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 15:01 от kalei

# 258
Благодаря bouquet, ще се опитам да харесам някакъв джоб, защото нямам сушилня, нито тераса, т.е. ще трябва да съхнат бързичко на сушилника.

# 259
  • София
Аз имам един Тотс Ботс, доволна съм, не пуска, обаче подложките са бамбукови - хубаво попиват, но съхнат бавно и седят мокри на кожата на бебето. Бързо съхнат подложките на Fuzzi Bunz, май са памучни, и седят сухи отгоре, дори да са мокри, ако мога така да се изразя.
Сега съм на вълна Бамбино Мио - кавър гащи и подложки вътре.

# 260
Аз първоначално бях харесала бамбукови на Little lamb, но прочетох, че съхнат бавно и се отказах.

# 261
Благодаря bouquet, ще се опитам да харесам някакъв джоб, защото нямам сушилня, нито тераса, т.е. ще трябва да съхнат бързичко на сушилника.

Джобовете по-скоро няма да ти свършат работа, защото при тях трябва да се изпере (и съответно - да чакаш да съхне) пелената и подложките.
Тип като Поп-инките можеш да изпереш само подложката, когато е само напишкана (затова в комплекта подложките са повече от гащите).Тук някой ще трябва да потвърди, но принципно не виждам проблем да си ползваш, освен техните подложки, прифолд или каквито други подложки се побират.
За сухо - ще ти трябват "сухи" подложки. По-нагоре ги обсъждахме, има и линкиве.

# 262
На мен също ми харесаха Pop in, точно защото са от 2 части и мога да изпера само подложката. Намалени са в момента и ме устройва (а ако някой иска да се присъедини към поръчката и да поделим доставката, да заповяда Wink).

# 263
  • София
При мен, ако съм с бамбукови подложки, не мога да не сменя и външната част на Pop-in-а - просто се мокри, а една материя, леко плюшена, не е полиестер да изсъхне веднага. Иначе бих казала, че повечето подложки ще станат, а пък принтовете им са много симпатични  Sunglasses

# 264
Потвърждавам за Поп ин. Нямам за новородено, но ги гледам са на същия принцип като нашия. Няма проблем да се ползва с каквато и да е подложка, просто пъхваш в двата края.

# 265
  • София
Здравейте,
Замислям се вече да минавам на гащички за учпене на гърне, защото много се движи дребчо и джобовете не му смогват:)

# 266
Принципно идеята на гащите за приучаване на гърне е детето да подпишне, да се усети и да седне на гърне. Те не са проектирани да поемат цялото количество течност.  Peace

# 267
  • София
Така е. Някой да се похвали със своите гащички:)

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 02:36 от Yoanny

# 268
  • София
Амиии, ние с баткото бяхме с Фъзита докъм 1 год и 10 мес, после просто взеха да му омаляват и минахме на гащичките за приучаване на Бамбино мио. Имам 8 чифта май. Обаче аз го бях научила да го изпишквам и горе-долу следях през час-два да му предлагам да пишка, а той пък някак си се научи да пуска по мъничко в гащите и после да си казва - е в тези случаи ни свършиха страхотна работа гащите. Обаче като се напишка както си трябва... никакви гащи не помагат - става гьол (с акането нямаме проблеми, казва си от около годинка и половина). Имах мерак да го науча рано, ама имам успех чак сега, на 2.8 години.

# 269
Ще правя поръчка от babipur.co.uk. Ако някой е пазарувал от сайта, моля да сподели дали са коректни, за колко време идват поръчките и чрез коя куриерска фирма?
Ще правя поръчка и на тези Поларени "сухи" подложки Little Lamb. Не мога да разбера тази цена от 2.00 лв. за една подложка ли е или за комплект Thinking

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 17:54 от addicted2U

Общи условия

Активация на акаунт