Женени от пръв поглед - 4

• 53 607
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Е, и аз това казвам  - значи са съвсем наясно в какво са се забъркали.  Peace
Мисля, че за човек незапознат с материята, консултацията с юрист е силно  препоръчителна  - аз не бих я пропуснала, а за хора като Атанас и Светлето е просто задължителна -  в случай, че трябва  да им се изясняват някои клаузи, които едва ли биха им говорили нещо, но за промяна някаква в договора и дума не може да става - да. Не и за редови, простосмъртни участници. Laughing 
Не, не са. И честно, съмнявам се някой от тях, дори и Георги да се е консултирал с адвокат. Даже изобщо не съм убедена, че са им позволили да вземат договора преди да го подпишат, за да се консултират с когото и да било по него. Освен че така сладкодумно им се описва всичко, че едва ли им е минало през ум, че собствения им правен капацитет е нищожен, за да си изяснят ангажиментите, в които се вкарват. Абе греда си е от всякъде и ако не отиваш за единия кеф, трябва да знаеш, че си вътре и с време, и с лични средства , които трябва да отчислиш, за да се справиш с ангажименти по формата и с всичко, което ти дойде на ум. Слава, ако гониш, тя е мимолетна, преходна и смешна, и общо взето е единствено сред таргета на формата, не ставаш световно известен, ама някои хора и с такава цел се бутат по разни предавания. Laughing
В двата формата, в които съм участвала, отидох единствено за да се забавлявам! Струваше ми основно много време, но имам свободно такова. Доста средства и за тоалети, защото нищо не осигуряваха; за таксита, за да съм на време на места, които ми обявяват половин час преди да съм там задължително в уречения час, където следва размотаване и чакане, щото никой никого не е организирал. Първия формат беше преди много, много години и дори нямаше договори или заплащане. Затова пък получих 2-ра награда. А във втория имаше заплащане, което преди да бъде обявена реалната сума, срещу която се подписах, на думи беше разтеглено до много приятни размери. Също така значимостта ни се преекспонираше многократно и някои дори повярваха, че и сами си повярваха Mr. Green Абе, изобщо е много интересно из телевизиите... Whistling

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 13:38 от Бижy

# 196
Еее,Бижу,сън не ме лови в кои формати си участвала  Flutter

# 197
е, щом Светлана е била наясно той пък съвсем няма как да е подведен - не е малко дете,а договорите сигурно са изпипани до най-дребните детайли.  :peace А и баш Жорката не е човекът , който ще подпише нещо без да се посъветва с юрист Wink
не помня кой от участниците в ББ споменаваше  за договор от 20-тина стр.

С договора се е запознал - спор няма! Може би друго имат предвид: - записал се е на кастинга като е мислил, че ще е просто търсене на партньор - нещо като забавна игра, после са отсели участниците и в последния момент им обявяват всички подробности - тогова дали от еуфория, че някой те е избрал за нещо, дали по инерция -абе така или иначе стигнах до тука, дай да видим какво ще стане - подписваш и се впускаш в приключението. Стефан също се пошегува, че  в деня, в който са му казали, че ще има истинска сватба е бил с махмурлук, защото предишния ден му се е бил родил втория племенник.
Това исках да кажа с "подвел се е". Много правилно си разбрала   bouquet

# 198
Еее,Бижу,сън не ме лови в кои формати си участвала  Flutter
Подозирам, че няма да ти каже   Simple Smile

# 199
Еее,Бижу,сън не ме лови в кои формати си участвала  Flutter
Подозирам, че няма да ти каже   Simple Smile

Не казва бе, и аз вчера я питах  Wink

Сетих се за един изтъркан виц: Защо булката е в бяла рокля, а младоженеца в черен костюм?
Защото на булката и е последния бял ден, а на него първия черен   Mr. Green

На Наско му е много бяло, на С-тата - светло сиво, на Г-тата тъмно сиво....да видим как ще се развият нюансите до края

# 200
Бижу, ако у всяко продължение на темата ще ни разказваш за твоите участия, то бъди по-конкретна. Бижуту на теле форматите

понеже стана на дума, то и мене всички сте ме виждале у телевизора, ама какво общо има това с женените от пръв поглед????

# 201
Трябваше Гогата да го сватосат за Тоцето и тогава щяхме да гледаме истински сеир!  И след това да ги менкат Тоцето и Гериту.  След приключението с Тоца, на Гошето щеше да му се види Гери по-по-по-най-най и немаше да има никакви претенции и конфликти у тия изтерзани души.  Забравих да вметна, че Гериту първо щяха да я сватосат с този титан на мисълта и действието - Насето.

# 202
Бижу, айде подшушни де, в кои формати си участвала Simple Smile  Mr. Green

seti, кавай бързо и теб къде сме те виждали на тИлИвизУра. Mr. Green

# 203
Бижу, айде подшушни де, в кои формати си участвала Simple Smile  Mr. Green

А след нея и seti , за да е честно  Peace

# 204
Бижу, ако у всяко продължение на темата ще ни разказваш за твоите участия...
Rolling Eyes Не ви разказвам за моите участия, а за условията по такива участия...
Няма да ви кажа. Simple Smile

# 205
Ааааа,значи това сега ми е по-интересно от всички предавания  Laughing Много моля всички съфорумци,участвали във всевъзможни формати,веднага да си признаят къде сме ги гледали   Laughing Whistling

# 206
Аз бех в "Измре от лИбоф", ама бях само публика нИ сЪм участвала иначе като Флюбена или Разлюбена.  Party Crazy Беше си кастинг, за който ми плащаха по 15 лева на снимачен ден, отделно трябваше да си направя сама портфолиото, за което се бях набутала доста. И чаках да ми звънят по телефона. Някой път снимките бяха през седмицата и трябваше да отсъствам от даскало. Туй е било през далечната 2002-2003 година.
А сега и пари да ми дават нИ съм за по телевизията.   Joy

# 207
  • SF
Вие какво си представяте, че пише в тези договори?
Това са договори, в които участниците се съгласяват да бъдат излъчвани кадри с тях в предаванията и извън предаванията. Съгласяват се да не предявават претенции за авторство. Дават съгласието си да се използват техни думи, изрази, постъпки. Съгласяват се с участия в други предавания, мероприятия, организирани във връзка с предаването или след приключването му.  В договорите се обяснява, че само техни отделни моменти ще бъдат показвани, че всичко, което са казали и направили подлежи на монтаж от трети лица (редактори, режисьори, сценаристи, асистенти, монтажисти), а не цялостното им представяне. Ако има хонорари как, кога и при какви условия се изплащат. Тук няма хонорари, но има други финансови ангажименти, свързани с предаването - описват се в детайли, така че после участниците да нямат претенции.
Част от договора е за конфеденциалност с детйлите  какво и при какви условия могат да споделят. Забрани за изявления за медиите, които не са медиини партньори и съответните санкции, които биха могли да произтекат. Също имат клаузи, ако се показват техни лични вещи, домове, приятели, роднини (трябва да се даде съгласието, че ще бъдат подсигурени такива). В случая го има, в Биг Брадър, Мюзик Айдъл, Х-фактор  може да няма такива точки в договорите. В договора пише, че за целите на предаването може да бъде използвана и показвана лична информация - разкази, снимки, вещи от детството, подаръци, къде са учили, къде са работили (с които може да се самосезират от НОИ например).
Продуцентите пък се задължават да пазят тази информация и се изброява в какви случаи и при какви условия биха я ползвали (например заснемане на визитка-представяне или ако има следващ сезон, може да се рекламира с този).
Аз не виждам нещо много плашещо. Представете си един нормален трудов договор, в който са описани правата и задълженията ви, е естествено, плюс това, че за целите на проекта е хубаво да дадете съгласието си да снимат в къщите ви, майките ви, да сте предупредени, че евентуално по някакъв начин от кадрите би могло да се покаже част от квартала и да бъдете локализирано точното ви местоживеене - блок, вход. Ако от това произлезе нещо (не особено приятно), не бива да предявявате претенции към продуцентите, че са допринесли за това. Ето такива неща се описват.
На някои от нас дори не ни идва наум какво може да произтече от подобно "показване" по телевизията.

# 208
В договорите се обяснява, че само техни отделни моменти ще бъдат показвани, че всичко, което са казали и направили подлежи на монтаж от трети лица (редактори, режисьори, сценаристи, асистенти, монтажисти), а не цялостното им представяне.
Баш това пропускат да им го кажат така. Mr. Green
И не е от най-нормалните трудови договори. Общо взето се задължаваш да правиш всичко, което изискват от теб, да нямаш претенции за нищо и то за десет години напред, и да получиш някаквото там определено заплащане, към което също нямаш право на претенции, или да не получиш нищо, щото те лансират(как и на кого, не е ясно) и това е. Задължения бол, права нямаш. Т.е. имаш право да се набуташ колкото си искаш.

# 209
Скрит текст:
Пък като ще си мериме  ТВ изявите (Бижу  Hug ) -   и аз съм минала през  две, ама за щастие без да ме женят Laughing ,  че и бивш водещ на Всяка неделя (не е Кеворкян) ни е близък приятел – та съм наясно горе-долу какво се случва по телевизиите. Peace Ето – не устисках, пофалих се и аз – вече ми е по-спокойно.  Mr. Green
Обаче участие в ТВ шоу, съчетано  с  брак  е  различно нещо – може да има всякакви  проблеми   -  имуществени, деца  да се народят (ето Насенце може да свършил и тази работица), здравословни и пр.  – та  така да се хвърлиш в подобна авантюра като се довериш  на сладки приказки и голи уверения newsm78  ... ми,  солидна  доза приключенски дух,  или отчаяние си трябва. Аз не бих.

seti, ти да не си синоптичка? Wink

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 14:54 от Banshee

Общи условия

Активация на акаунт