Математически турнири - 32

• 96 827
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Нали днес трябваше да се вдигне информационното затъмнение за задачите от ЕК. Дали вече ги има някъде? Не, че децата ще си ги спомнят, но на мен ми е любопитно да ги видя.

# 241
В крайна сметка аз разбирам, че не е нужно да се явява детето на всички състезания от критерия за Националното състезание. Аз това съотношение го разбирам като пропорция на допуснати деца от всяко състезание, без да се съставя бал на всяко дете за всички състезания. Или нещо не съм доразбрала правилно  newsm78 ?

# 242
Здравейте, не знам дали тук е мястото  Embarassed,
Но иска да помоля, ако някой има задачите от Прегледа на знанията по математика за 4 клас, давани през 2013 и 2014 год. да ми ги изпрати на krasi_shumanova@abv.bg.
Предварително Благодаря Simple Smile

# 243
  • София
по друга тема, че ме итнересува, за да сверя часовник: нали "Математика без граници" е със сложносттта горе-долу на "Аз и числата"? няколко пъти съм надниквала и съм останала с впчатление, че е доста лесно, но може и да бъркам...
"МБГ" е по-сложно, с по-интересни задачи. Първите няколко задачи наистина са по-лесни, но след тях останалите "загрубяват". Другото сложно при МБГ е, че са 20 задачи за 60минути.
За Австралийското и аз съм голяма чуденка  newsm78 . За втори клас няма Австралийско, т.е. трябва да го пусна на него чак след 3-ти клас ли?
Аз пък за Кенгуруто имам спомен, че датата за задачите беше 24-ти.

# 244
Преглед на мат.знания  има ли за трети клас или е само за четвърти?

Има за 3ти клас , дори и за 2ри мисля ,че има. Peace

От 1-ви клас е състезанието. Ако ти трябват теми, мога да пратя, но са до 2012.

А за ЕК мисля, че на 24-ти вече трябва да ги има задачите.

# 245
Преглед на мат.знания  има ли за трети клас или е само за четвърти?

Има за 3ти клас , дори и за 2ри мисля ,че има. Peace

От 1-ви клас е състезанието. Ако ти трябват теми, мога да пратя, но са до 2012.

А за ЕК мисля, че на 24-ти вече трябва да ги има задачите.

Трябват ми разбира се,пращай на ЛС. Simple SmileАко някой има от 2013,2014 г.също може да ми изпрати.

# 246
# 247
# 248
Видяхте ли това:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/04/22/2518108_obrazovatelnata_komisiia_otmeni_ranniia_priem_v/

# 249
не обичам такъв изказ, ама идиоти е точната дума в случая; дано разума надделее, че вместо от средното ще почнем да се чудим как да си пращаме децата да учат в чужбина от 4-5 клас; уравняването на знаещите и искащите да се развиват с разни дебилчета, дето не знаят какво правят в училище ще доведе точно до това

# 250
  • Варна
уравняването на знаещите и искащите да се развиват с разни дебилчета, дето не знаят какво правят в училище ще доведе точно до това

Децата неучещи в МГ 5-7 клас дебили ли ги наричате или така ми се стори ?  Rolling Eyes

# 251
не, не ги наричам така дечицата; но поне по мои впечатления в почти всеки клас има по 1-2-3 деца, които не знаят къде се намират и защо са там и пречат на всички останали; и за още по-голямо съжаление за да не си изгубят скъпоценните бройки от училището се занимават главно с тях, а за децата, които имат талант и искат да се развиват допълнително няма нито време, нито се полагат усилия

а специално при нас след завършен 4-ти клас с отличен успех и грамота, после в МГ се видя нивото на подготовка - общо взето голяма трагедия и по български, и по английски и т.н.; с всичко, с което допълнително се занимаваше детето в школи или в къщи се справи отлично, каквото остана на училището - пълна трагедия; е, не може да се занимава едно дете допълнително по всички предмети - въпрос и на време, и на пари... та ако някой ми предлага още 3 години в същото училище (5, 6, 7 клас), ами не благодаря, дори и да се наложи да търсим път към чужбина

и въобще чувството ми е, че всички така наречени "образователни реформи" са с една идея - резултата на изхода на образованието да са прости и неграмотни хора; точно такива им трябват на политиците, че лесно се манипулират

така или иначе много се отклонихме от темата, модератора ако иска да действа с гумичката Simple Smile

# 252
От 5 клас да започва да учи дете в чужбина става късно,най-малко 1-2 години ще изтърве детето Ви за да навакса поне откъм езика.Както и да е,наистина много се отклонихме от темата,а и доколкото разбирам идеята е да се смени името от гимназия да е средно училище,а не точно премахване на ранния прием.

# 253
Има тема за обсъждане на законопроекта.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=810887.945

# 254
Други деца са талантливи по рождение, решават само преди състезание миналите години, правят по някоя грешка от "заплес" и пак са с хубави резултати. Тази група е по-малка.

Някои деца са с различен капацитет на ума.  Peace
Затова дете като Евгени Кайряков се появява на състезанията в 5 клас и в 7 е безусловен победител за набора си.
Ето и 2 новини от МЕНСА:

http://news7.bg/Новина/България/Образование/14-годишна-разби-теста-на-Менса_l.n_i.144724_c.23.html#.VTihH6bZq7d

http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/04/22/108847/ученик-с-рекорден-резултат-на-тест-за-интелигентност/

https://www.facebook.com/pages/Mensa-Bulgaria/530398367026246?fref=nf

Браво на тези деца - Цветан Чуканов и Владимира Иринчева!

Общи условия

Активация на акаунт