Математически турнири - 32

• 96 827
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
# 136
752 участници! Проверено и класирано за по-малко от 7 часа! БРАВО!

# 137
  • София
Да, така е, не може да им се отрече бързината!  Peace
Макар че този път ни вълнува и крайното класиране за 2-ри клас, защото след моето обаждане продължиха да оценяват според грешния отговор на 9та задача, а предполагам, че утре ще има разместване, след като се обадят родители на ощетените деца.

# 138

Освен бързо - най-прегледното класиране, което съм виждала досега.

# 139
Макар че този път ни вълнува и крайното класиране за 2-ри клас, защото след моето обаждане продължиха да оценяват според грешния отговор на 9та задача, а предполагам, че утре ще има разместване, след като се обадят родители на ощетените деца.
В друг форум прочетох следното:
Цитат
В подадените от Русе резултати отговорът на задача 9 за 2 клас не е коригиран, явно там си зачитат отг А и това си е. Днес разговарях с представител от секцията в Търново, който призна, че триъгълниците са 12. Писах на секция Изток, а от там ми отговориха, че всички сигнали от интернет са фалшиви и отговорът си бил съвсем правилен.

# 140
  • София
При първи клас, също има грешка на 14 задача. Пише: по 8 от всеки вид, разположени шахматно, а те са 9 от единия вид.

# 141

Цитат
В подадените от Русе резултати отговорът на задача 9 за 2 клас не е коригиран, явно там си зачитат отг А и това си е. Днес разговарях с представител от секцията в Търново, който призна, че триъгълниците са 12. Писах на секция Изток, а от там ми отговориха, че всички сигнали от интернет са фалшиви и отговорът си бил съвсем правилен.
И аз писах на секция Изток с копие до СБМ (като приложих и схеми с 12-те триъгълника), но нямам отговор. Ако практиката е да отговарят, защо не са ми отговорили? newsm78

# 142
  • София
Ето още нещо от другия форум
Цитат
Аз пък смятам, че оценяването на зад.13 за 5-ти клас с 1 точка в случай на посочен само един от два възможни верни отговора е твъъъъърде пестеливо, да не кажа некоректно, при положение, че 1.задачата  е за 9 точки и 2. в задачата се пита кое е числото, а не кои са числата/което леееко ги е подвело, че и едното стига/.
Наистина, редно ли е да се пита "кое е числото", като има два възможни отговора?
13. Ако разделим 22641 на едно естествено число, се получава остатък 3, а ако разделим 8289 на същото
число, се получава остатък 6. Естественото число е:
А)7
Б) 13
В) 3
Г) друг отговор

# 143
При първи клас, също има грешка на 14 задача. Пише: по 8 от всеки вид, разположени шахматно, а те са 9 от единия вид.

Няма грешка. Квадратчетата, които може да се запълнят са 17, т.е. 16 от тях се запълват с фигурките, които по условие трябва да са поравно. Триъгълниците трябва да са равни на кръгчетата.

# 144
На първия ми имейл отговориха преди около 5 часа. След това написах нов, малко по-протестен, но от тогава нищо. Все пак отговорите в Плевен са коригирани, това означава, че нещо се прави по въпроса. Резултатите от Велико Търново все още не са излезли, ако ги публикуват без корекция че звънна пак утре

# 145
  • София

Няма грешка. Квадратчетата, които може да се запълнят са 17, т.е. 16 от тях се запълват с фигурките, които по условие трябва да са поравно. Триъгълниците трябва да са равни на кръгчетата.

И аз сега включих. Извинявам се.

# 146
  • Варна
И аз съм със забележка относно 13 та зад. за 4 клас от ВМС ,където ще се отсъдят 2 т. за тези посочили а ) 24 ,а не е упоменато ,че ще се присъдят на тези ,които са посочили г) друг отговор -30 .
В случая отговора верния е г ) друг отговор 24 или 30  

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 21:36 от Деска

# 147
аз си открих грешка Sad

# 148
  • София
Цитат
Утре в ранния следобяд са насрочени часове за контестации. Надявам се да се явят родители на ощетени деца и ще ги коригират в крайното класиране. Моето дете, така или иначе, я е объркало, защото е преброило до 10 само Wink , но нека е честно класирането.

# 149
На сайта на СОУ " Иван Вазов" - Плевен задачата вече е с коригиран отговор Г-12.

Общи условия

Активация на акаунт