Математически турнири - 32

• 96 096
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • В офиса
Е, тук няма "заслужил". Просто такъв е регламентът. Надявам се за догодина да го прецизират. Да кажем средно претеглено от състезанията.
Изненадващи "трансфери" на училища в 6-ти клас  Laughing Някой май не може да сортира в ексел Simple Smile

# 571
Синът ми се е класирал с 2 максимални резултата - на ЕК и КМС. На ВМС беше на 2 място, но явно това не е отчетено, взимат се само първите места.

Дъщеря ми беше на 3 място на КМС и на 4 на Салабашев, но пропусна ЕК, съответно не участва. А тя е по-силният състезател вкъщи. Но това е положението - не може навсякъде.

# 572
Има. Ама е от друго училище и е от първи клас.  Mr. Green
Току-що разбрах, че има и дете от шести клас с максимален резултат на ЕК, което не присъства в списъка.
Явно грешките и пропуските са в изобилие.

Последна редакция: чт, 21 май 2015, 14:38 от Анонимен

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing ето за това не искат да пуснат класации с имената и точките от всички състезания - разконспирирате ги и без тях  Hug

# 574
Не просто от СМБ мислят за нас да не скучаем, представете си, че бяха дали всичко и то както трябва с точки, без грешки, е тогава какво щяхме да правим цял ден  Grinning

# 575
И математиците грешат Wink, случва се. Пуснаха ви и по-рано списъка, за да можете да им помогнете с корекциите

# 576
А по какава логика допуснатите състезатели от 7, 8 и 9 клас общо са по-малко от тези в първи клас?

Изглежда ми нелепо, като сравнявам сложността на задачите от ЕК за 1 клас (лесни) и тези на трудни турнири като ЧХ и Салабашев.

# 577
Е, тук няма "заслужил". Просто такъв е регламентът. Надявам се за догодина да го прецизират. Да кажем средно претеглено от състезанията.
Изненадващи "трансфери" на училища в 6-ти клас  Laughing Някой май не може да сортира в ексел Simple Smile

Има. Ама е от друго училище и е от първи клас.  Mr. Green
Току-що разбрах, че има и дете от шести клас с максимален резултат на ЕК, което не присъства в списъка.
Явно грешките и пропуските са в изобилие.

Е, те това е подигравка  #2gunfire
Тоя регламент така и не стана ясно какъв е , нищо че го има публикуван на сайта на МОН.
Но няма как дете с максимален резултат на едно от изброените 6 състезания да не присъства в Списъка  #Crazy
Явно цялата работа е вятър и мъгла ! Twisted Evil

# 578
Явно има как и моето е с максимален на КМС, но го няма в списъка

# 579
а всъщност колко деца сас макс. резултат от КМС и ВМС?
има ли някъде инфо?

# 580
Е кой да ти каже като в София, а и в други градове, няма класиране за всички деца. МГ са аут от класирането. Питах организаторите, защо децата от 125-о и 107-о от математическите паралелки  участват в класирането, а СМГ не, но отговор не получих.

# 581
цитирам от друг форум  Confused

Цитат
Moeтo мoмчe e 5 ĸлac в CMГ и изĸapa 145 т нa eвpoпeйcĸo ĸeнгypy ,пoĸaнeн e нa нaциoнaлнoтo cъcтeзaниe зa пъpви път щe ce явявa .Mнoгo cмe щacтливи и тoй cъщo ,нo знaм ĸoлĸo тpyд мy ĸocтвa и ceгa e мнoгo гopд cъc ceбe cи.Уcпex нa вcичĸи пoĸaнeни дeцa.

да му е честито участието на детето, но не мога да не се замисля за това, че дете с по-малко точки от максималните ще участва, а други няма.

# 582
...
...
Дидева, извинявай, "току-що разбрах" означава, че ти го провери ли? Защото аз на теб вярвам  Peace, а не ми се рови.
Аз мисля, че това би се случило, ако въпросното дете не се е явило или се е представило зле на всички останали състезания(което на практика ми се струва невъзможно- да имаш макс на ЕК, а да си зле на другите)
Аз и по-рано писах, и пак ще повторя - за мен отношението 9:2:4:3:1:1 показва като коефициент тежестта на резултата, показан  на съответното състезание
Прави се едно приравняване на точките (напр.към 100) и след това се умножава по коеф. и се събира всичко накрая.
Убедена съм, че така са го правили.
Синът ми тази година се представи много зле на ЕК, но на Салабашев е със сребърен медал в нац.класиране и на всички останали е с прилични резултати.
Общият му бал явно е добър, защото е сред поканените.

# 583
Дидева, извинявай, "току-що разбрах" означава, че ти го провери ли? Защото аз на теб вярвам  Peace, а не ми се рови.
Аз мисля, че това би се случило, ако въпросното дете не се е явило или се е представило зле на всички останали състезания(което на практика ми се струва невъзможно- да имаш макс на ЕК, а да си зле на другите)
Ще добавя, че детето се класира и от Салабашев, което не пречи да отсъства в списъка.  Simple Smile

# 584
...
Аз и по-рано писах, и пак ще повторя - за мен отношението 9:2:4:3:1:1 показва като коефициент тежестта на резултата, показан  на съответното състезание
Прави се едно приравняване на точките (напр.към 100) и след това се умножава по коеф. и се събира всичко накрая.
Убедена съм, че така са го правили.
...
Изобщо не е така (за мое съжаление)! Няма коефициенти, само квоти. Като пример мога да дам много деца от втори клас (защото само тях следя) - има деца явявали се само на ЕК и изкарали 115 или 110 точки и са се класирали. Има дете със 115 точки от ЕК, 17 от КМС и 14 от ВМС и пак е класирано и още много, много такива случаи. Но за сметка на това детето, което по коефициент за София е на второ място и което е спечелило ЧХ за страната не е класирано (може би защото няма нито един максимален резултат, въпреки, че всичките са му билзки до максималните и не е изпускало състезание).

Общи условия

Активация на акаунт