Математически турнири - 32

• 95 815
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Е кой да ти каже като в София, а и в други градове, няма класиране за всички деца. МГ са аут от класирането. Питах организаторите, защо децата от 125-о и 107-о от математическите паралелки  участват в класирането, а СМГ не, но отговор не получих.
Специално за Коледното и Великденското състезание от няколко години наблюдавам една странност - децата от математическите гимназии само от София са извън класирането, в другите градове МГ-тата участват заедно с другите и обират първите места  Peace
Нямам обяснение защо е така.

# 586
Не е само София, тази година се загледах имаше и други градове, но сега не мога да проверя кои бяха. По спомени Бургас

# 587
  • В офиса
Дидева, извинявай, "току-що разбрах" означава, че ти го провери ли?
....
за мен отношението 9:2:4:3:1:1 показва като коефициент тежестта на резултата, показан  на съответното състезание

Категорично не означава това. Достатъчно е да се направи справка с първите (или последните) 2-3 човека по азбучен ред. Липсва името на най-силния състезател на ПЧМГ за 6-ти клас (А Дидева най-вероятно говори за друго дете, значи липсват повече)

# 588
Липсва името на най-силния състезател на ПЧМГ за 6-ти клас (А Дидева най-вероятно говори за друго дете, значи липсват повече)
Не. Просто съм се объркала за Салабашев по резултатите на друго дете.
И изобщо, колкото повече гледам списъците, толкова повече се оплитам.  #Crazy

# 589
  • Русе
И аз гледайки списъците установих много разминавания в участниците и тези постигнали максимални резултати от посочените от МОН състезания. Явно няма да открием логиката, по която са избрани участниците на националния кръг.

# 590
Нямам за цел да споря, пък и виждам, че вие много по-добре познавате таблиците с резултати по класове.

Мнението, което изразих беше формирано у мен от самото начало - още първия път, когато прочетох за новия регламент. Струва ми се най-логично, тъй като по този начин се правят рейтингите по принцип.

Добре, в крайна сметка няма ли как да се изиска официален отговор на вълнуващия ни въпрос?
Не виждам причина да отказват да обяснят. В противен случай оставят у хората усещането за някакви нередности, несправедливости и т.н.

# 591
Заболяха ме пръстите да пиша, че квотите са по състезания, а не по класове.
На ВМС в първи клас, доколкото ми е известно няма максимален резултат, докато в другите класове има такива и те са попълнили бройката от квотата на ВМС.

Ако действително е така (квота по състезания, общо за всички класове) липсва всякаква логика и справедливост. Участници поставени при различни условия ще изпълват една и съща квота...?!

На единия клас като се паднат относително по-трудни задачи съответната година, а за други класове по-лесни от нормалното,се получава че късметлиите на задачи са с множество максимални резултати и квоти за финалното, за сметка на тези които са се борили с по-трудни задачи и съответно по-трудно постижим максимален резултат......

# 592
Пак да побутна темата. Ако някой има възможност, може ли да ми прати условия от състезание Еврика за 1,2 или 3 клас от минали години, просто да им хвърля едно око. Моля пишете ми на лични. Предварително благодаря!  bouquet

# 593
  • Резерват "Северозапад"
Преди време и аз ги търсих - няма и няма Mr. Green....Но се самоуспокоявам, че щом дъщеря ми се готви за ОМТ, то не може задачите на Еврика да са толкова различни Wink.
Но си е хубаво поне формата да беше видяла...на 13-ти каквото - такова Laughing.

# 594
Е, той форматът е ясен от регламента, но друго си е да видиш поне един вариант от предходни години.

Състезанието “Еврика” за ученици, кандидатстващи за 2., 3. и 4. клас, е с продължителност
60 минути и включва 10 тестови задачи с избираем отговор и 2 задачи с подробно записано
решение.
 За ученици, кандидатстващи за 5. и 6. клас, състезането “Еврика” е с продължителност 90
мин. и включва 15 тестови задачи с избираем отговор и две задачи с подробно записано
решение.

# 595
А със сигурност няма да са по -различни, единствено, че има задачи с писане на отговор. Ние сме далече още от 2 клас, но ми беше много интересно. Но карай като нямате желание да ги споделяте, можем да живеем с това  Grinning

# 596
  • София
А със сигурност няма да са по -различни, единствено, че има задачи с писане на отговор. Ние сме далече още от 2 клас, но ми беше много интересно. Но карай като нямате желание да ги споделяте, можем да живеем с това  Grinning
И как разбра, че нямаМЕ желание за споделяне???
Обясняват ти най-любезно хората, че ги няма из нета публикувани....и други търсят, не само ти.
Пфу, извинете ме, не се сдържах.

# 597
няма да изпадаме в безмислени дискусии.....

# 598
  • Варна
Повярвайте ,много е хубаво детето ти да отиде на поне едно състезание без да е решавало предходни и да ги е виждало дори!  Laughing

# 599
Аз си мисля, че другите състезания и сборничета са достатъчни. Попитах от чисто любопитсво. Ако бяхме ходили на такова състезание щях да споделя например някоя задача, където се пише решение.

Общи условия

Активация на акаунт