Математически турнири - 32

• 95 773
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Математици са, да направят една формула, или покажат кое, как защо.
Формула за какво?
Можеха поне да включат кое дете от кое състезание се класира и с какъв резултат.

# 616
Не помня тук или в на друго място четох за някакви рейтинги, как се образуват, това имах предвид.

Беше ясно и точно, и мисля, че е много по-добре. Сега неясноти и гадания.
Така деца традиционно добре представящи се, ще бъдат класирани, дори и да нямат макс резултат. Моят син има само веднъж макс резултат, на ЕК.
Познавам две страхотни деца от нашето училище/ 1 клас/, традиционно силно представящи се, но имат 5т. по-малко на ЕК, и не са класирани, много жалко, за което

# 617
Като гледам класираните третокласници като че ли са допуснати децата от ЧХ с и над 110т, от ИС с и над 54, от ВМС с и над 70т. За КМС не можах да преценя. Ако има нещо такова, поне да го публикуват официално като критерии за допустимост. Иначе всякакви конспирации ще се завихрят.
Затова е възможно едно дете на повечето от състезанията да не се е справило добре, а само на едно да е с нужния брой точки и да се класира (което лично аз не намирам за коректно и смятам, че рейтингите на крис са по-обективни, тъй като дават ясна представа за целогодишните постижения).

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 13:35 от *paper cake*

# 618
  • София
Като гледам класираните третокласници като че ли са допуснати децата от ЧХ с и над 110т, от ИС с и над 54, от ВМС с и над 70т. За КМС не можах да преценя. Ако има нещо такова, поне да го публикуват официално като критерии за допустимост. Иначе всякакви конспирации ще се завихрят.

И аз мисля така. От ЕК в трети клас са допуснали децата с и над 100 точки. На КМС резултатите в трети клас бяха ниски. Имаше само едно дете с 59 точки (допуснато е). Двете деца от София на първо място с 57 точки също са допуснати (това е втори резултат за страната).  Следващите след тях с 55 точки (трето място в страната) не са допуснати.

# 619
То хубаво, че за тази година има класиране с имена и точки, та все още да може да се ориентира човек. Не ми се мисли какъв смут ще настане догодина, ако откажат публикуването на общи резултати от състезанията.  Twisted Evil

# 620
То хубаво, че за тази година има класиране с имена и точки, та все още да може да се ориентира човек. Не ми се мисли какъв смут ще настане догодина, ако откажат публикуването на общи резултати от състезанията.  Twisted Evil
Това ще е пълна глупост, направо да престанат да организират състезания

# 621
Липсва прегледност на класирането. Толкова рейтинги се изчисляват без проблем. Толкова състезания и имена се засичат, а сега … изплуват някакви имена от някъде си. Единствено са ги подредили по азбучен ред.
Доста несериозен подход от страна на организаторите. Списъкът може да се приеме с уважение, само ако е добре обоснован.

# 622
  • най-шареното място
Прави впечатление, че отделни училища и градове правят по-добри /обосновани/ класирания.
Но спазиха срока - 10 дни по-рано списък. Догодина и с класиралото състезание поне.

ПП Примерът за децета с точките по-горе прилича на дете допуснато заради КМС. Съвсем в духа на регламента, защото не следи общо ниво, а се гони максимален или максимум втори резултат /при силно ограничен брой първи резултати и други условия за останалите класове/ на едно състезание.

# 623

И аз мисля така. От ЕК в трети клас са допуснали децата с и над 100 точки. На КМС резултатите в трети клас бяха ниски. Имаше само едно дете с 59 точки (допуснато е). Двете деца от София на първо място с 57 точки също са допуснати (това е втори резултат за страната).  Следващите след тях с 55 точки (трето място в страната) не са допуснати.

Не съм сигурна,че е точно така.От нашето училище от 3 клас има допуснато едно единствено дете, чиито резултат на ЕК е 70 точки.

# 624
Не съм сигурна,че е точно така.От нашето училище от 3 клас има допуснато едно единствено дете, чиито резултат на ЕК е 70 точки.
А не е ли възможно да влиза с резултат от друго състезание?

# 625

Сигурно!!!Въобще не ми става ясно как точно ги определят.

# 626
ПП Примерът за децета с точките по-горе прилича на дете допуснато заради КМС. Съвсем в духа на регламента, защото не следи общо ниво, а се гони максимален или максимум втори резултат /при силно ограничен брой първи резултати и други условия за останалите класове/ на едно състезание.

Добре де, а защо толкова държите на общо ниво? Първо, не всички състезания се провеждат навсякъде, а това е важно ако се гони общо ниво. И второ, помислете и за по-големите ученици, все пак светът не се състои от деца 1-3 клас Twisted Evil Големите, особено най-добрите, имат толкова много състезания, квалификации, подготовки и други неща, че не ходят масово на всички състезания, а си подбират в зависимост от това кое състезание им харесва и за кое имат време и кеф. Ако се въведе исканото от вас "общо ниво" ще видите едно национално състезание без националните състезатели, защото на последните изобщо не им дреме за всички състезанийца.

# 627
  • София

Сигурно!!!Въобще не ми става ясно как точно ги определят.

От децата със 70 точки на ЕК във Варна, има 3 в списъка за Националното състезание. И трите обаче са там заради 110 точки, които имат на Черноризец Храбър. Деца, които имат 110 точки и нагоре от трети клас на ЧХ, са включени в списъка за Националното състезание (или поне такива са моите наблюдения, които съвпадат с тези на *paper cake*).

# 628
Не правите разлика между рейтинг и квоти. При рейтинга се получава обобщена оценка от участията в няколко състезания, а квотите са определени бройки участници. При 400 планирани участници, на ЕК се падат 180 участници в НМС, а на КМС и ВМС по 20 участници (разпределени за класовете от 2 до 12).

Едно дете може да е участвало на ЕК и да няма максимален резултат, но да се класира, а друго да е участвало на КМС или ВМС и да има максимален резултат, но да не се класира. В 10 клас на КМС има 32 максимални резултата, в 8 клас има 19 максимални, в 5 клас - 22 максимални. Е как точно да бъдат избрани тези 20 участници от КМС?

# 629

При максимум 60 да класират деца със 47!?! Та това дори не е и трети резултат! Лично познавам друго дете с резултат 47 от КМС и не е класирано. Категорично не е заради КМС.

Общи условия

Активация на акаунт