Ние не празнуваме с роднини, празника с децата е единствения с който отбелязваме събитието. Освен това каним 3 деца (миналата година), тази ще е подобно. Аз имам желание и атмосферата, която създавам е много различна от детските клубове, които всички са тип супер маркет - еднакви, стандартни, като от конвейер, от анимацията та до ламината на пода. Докато бях бременна си въобразявах, че никога няма да празнуваме в такъв, но сега виждам, че едва ли ще ни пропусне, но се възползвам докато аз избирам, да избирам друго. След една- две години няма да имам думата и само ще гледам да зарадвам детето, пък какъвто кич сама си избере - това ще е.
Джине, къде ще ходите декември? Аз в обозримо бъдеще няма да ходя никъде.
Онзи ден в Морската градина едни деца репетираха за представление и по едно време ги събраха в свободен строй и ги поведоха настрани. Юлия като видя и се втурна към тях и спонтанно се включи в строя и тръгна с групата. Аз веднага понечих да я дръпна за ръка, обаче тя си издърпа ръката и продължи с групата без да се интересува дали изобщо съм наблизо. Много ме учуди. Днес на площадката доведоха група деца от лятна занималня (за огромно мое съжаление на 'нашата' площадка понякога водят деца от частна градина, а сега и от занималня се появиха) да играят. Играха колкото играха и ги събраха накуп, да си тръгват. Юлия отново се включи в строя и тръгна с тях. Аз видях, но изостанах и гледах какво ще стане. Едната възпитателка взе да вика - 'едно дете тръгна с нас!'. Аз се обадих, че съм майката и вървях отзад с нея - наша Юлия си върви в строя с децата и изобщо не я интересува аз къде съм, дали съм там?!
Това сега какво е? Някакъв стаден инстикт може би? Тя никога не е ходила на нищо като ясла, градина, занималня, родителски кооператив или кавото и да е подобно. Само с мен, понякога баща си и напоследък понякога с баба си излиза. Единственото, което е виждала е деца да идват с майките си и да си тръгват с тях. Никакви групови организации.
Бройлерите са не по-малък ангажимент ,но поне растат бързо.сега си представи едно масово клане на птици ,скубане ,пърлене ...по-гнусно е от прасето
Но пък са вкусни 

Като цяло проработиха думите - ок, дай ми ръка и ще ходим, където ти искаш. И наистина ходим, където тя иска - разбирай спираме на всяко камъче, боклуче и всякакви богатства, които се събират в една кофичка и се носят до площадката
Скарахме се за нещо друго,но в скандала си ги наговорихме едни...Къде съм била когато А. е паднала,защо винаги при мен се случват тези неща и т.н. Ами къде съм била.Не съм пушела цигара или пък да пиля ноктите.Кърмех другото,което се беше разревало и докато го оставя в количката и хукна подире й,белята стана.Тези неща се случават винаги при мен просто защото тя прекарва 95% от времето си с мен и чисто физическо,вероятността да се случат при друг е много малка.

Дано всичко да е наред вече .Щом е такъв бяс ,значи такива неща често ще се случват за жалост.