Юлски бебета - тема 32

• 68 554
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Тази торта е много интересна! И трудоемка, за съжаление, аз толкова време май никога не съм отделяла.
Ние не празнуваме с роднини, празника с децата е единствения с който отбелязваме събитието. Освен това каним 3 деца (миналата година), тази ще е подобно. Аз имам желание и атмосферата, която създавам е много различна от детските клубове, които всички са тип супер маркет - еднакви, стандартни, като от конвейер, от анимацията та до ламината на пода. Докато бях бременна си въобразявах, че никога няма да празнуваме в такъв, но сега виждам, че едва ли ще ни пропусне, но се възползвам докато аз избирам, да избирам друго. След една- две години няма да имам думата и само ще гледам да зарадвам детето, пък какъвто кич сама си избере - това ще е.
Джине, къде ще ходите декември? Аз в обозримо бъдеще няма да ходя никъде.
Онзи ден в Морската градина едни деца репетираха за представление и по едно време ги събраха в свободен строй и ги поведоха настрани. Юлия като видя и се втурна към тях и спонтанно се включи в строя и тръгна с групата. Аз веднага понечих да я дръпна за ръка, обаче тя си издърпа ръката и продължи с групата без да се интересува дали изобщо съм наблизо. Много ме учуди. Днес на площадката доведоха група деца от лятна занималня (за огромно мое съжаление на 'нашата' площадка понякога водят деца от частна градина, а сега и от занималня се появиха) да играят. Играха колкото играха и ги събраха накуп, да си тръгват. Юлия отново се включи в строя и тръгна с тях. Аз видях, но изостанах и гледах какво ще стане. Едната възпитателка взе да вика - 'едно дете тръгна с нас!'. Аз се обадих, че съм майката и вървях отзад с нея - наша Юлия си върви в строя с децата и изобщо не я интересува аз къде съм, дали съм там?!  Thinking   Това сега какво е? Някакъв стаден инстикт може би? Тя никога не е ходила на нищо като ясла, градина, занималня, родителски кооператив или кавото и да е подобно. Само с мен, понякога баща си и напоследък понякога с баба си излиза. Единственото, което е виждала е деца да идват с майките си и да си тръгват с тях. Никакви групови организации.

# 436
Джине и най-добре ще направиш за РД на Марина. То и при нас тя така или иначе не разбира нищо от тези неща, така че няма да ми е мъчно или нещо от сорта. Само дето се молим до нашият РД/с ММ/ да ни дойде колата, и така ще имаме време да измислим някоя мини почивка в региона, мисля че така ще се радва повече детето отколкото с възрастни празнуващи рожденият й ден. Иначе и моите кулинарни умения се свършват до там да поръчам отнякъде нещо  Embarassed ако го докарам на вкус, то с външният вид съм скарана, така че отдавна съм се отказала да се излагам с домашно приготвено каквото и да е.
Пине това говори, че бързо ще свикне в яслата, радвай се. Моето е така залепено за мен, че не знам наесен какви ли изпълнения да очаквам. ooooh!

# 437
Джине ,тази торта е извънземна ,мисля ,че еденици хроа биха се справили в домашни условия ,адски сложно е всичко ...Аз мога само бисквитена  Mr. Green  Ако забода едно пластмасово куче отгоре Тони ще е възхитен и ще спестя 40 лв за торта Mr. GreenБлагодаря за инфото относно кандидат-кмета  Crazy Бройлерите са не по-малък ангажимент ,но поне растат бързо.сега си представи едно масово клане на птици ,скубане ,пърлене ...по-гнусно е от прасето  hahahaНо пък са вкусни  chef
Аз още не съм мислила за празника.Далече ми е ...Мисля навън да е ,както миналата година.Рожден ден в парка не се възприе много добре обаче.Ще трябва да помисля за заведение.При нас децата ще са повечето приятелчета на баткото,само едно -две са набори на малкото.Но все са деца ,забавляват се заедно.Не мисля повече от 5 деца да има.Менюто е ясно - пици ,сок,торта.За майките - кафета ,безалкохолни и т.н. Скромно ще е всичко.Вечерта обаче бабите са ми проблем голям ,не знам къде ще ги водим.Ще мисля и за вариант деца ,майки ,баби - всичко в едно ,но тогава и часа ще е след 18 примерно ,а то в жегата ще е страшно ...
Аз пък смея да твърдя ,че децата ми наистина знаят ,че имат рожден ден  Whistling
Баткото от 3 годишен като истински домакин посрещаше гостите си ,приемаше поздравления и т.н.Няколко месеца обсъждаме тортата ,гости и т.н.Тони и сега знае ,че ще има рожден ден и иска торта с куче.Подарък - "мама купи гачка" (мама да купи играчка) Mr. Green Но той навъртя поне десетина рождени дни в последните месеци и много ясно осъзнава какво се случва там ,кое дете празнува и т.н. В смисъл ,не чак толкова ясно ,но знае ,че има празник и кой е героят на деня.

# 438
  • София
Пине, не мисля, че е стаден инстинкт. Марина е същата, да не говорим, че в момента, в който кракът и стъпи навън, не я интересувам нито аз, нито нищо друго, буквално е като отвързана. Тича сама, „изследва посоки“,екстремно дете е /опитва се да се катери по дърветата, главата и е със сто цицини, но не се отказва/. Бранка не е била така. Тя беше като В на Скарлет.
Скарлет, като изключим, че първата  година беше пълен кошмар /но причината беше самата градина/, никога повече не сме имали проблем със свикването на Бранка в детско заведение, предучилищна и училище /все различни/. Знаеш, тя тръгна и по-рано на училище, никога не е имало ядове с адаптацията, не се настройвай негативно.
За пътуването, аз ви бях казала, в Дубай ще ходим, но без Марина. Това е подарък за рд на мм, който да е жив и здрав ще чукне 40г.
Данче, чичоцецовите щуротии нямат край. А, ти защо трябва да правиш рд, който включва баби? Все пак това е празника на детето, а не на пенсионера…

# 439
Юлия иска компания,Пине.Явно й е скучно само с теб.Дете при дете отива.

Скарлет,кога очаквате колата?От къде идва и каква е?Да се похвалиш като дойде!

Данче,на мен пък идеята ти за рд в парка много ми харесва.Беше ти се получило много добре.Сега защо не го направиш пак така?

Аз съм голяма патка.Лягам към 13ч. с децата(А.днес си е вкъщи) да ги приспивам.Кърмя едното,другото се сърди,че съм му обърнала гръб(не мога да сложа малкото между нас,защото ще бъде наритано,олигавено,задушено в прегръдки от голямото) и почти съм успяла,когато се звъни на вратата.Ама като казвам звъни-на пожар!Решавам,че който и да е,няма да стана да отворя.Часът е неподходящ,а начинът по който звъни-още повече.Човекът се оказва упорит.Подпрял се на звънеца не мърда.Скачам от леглото и поемам с бойна стъпка към врата.Отварям със замах и преди да успея да кресна,някакъв чичка ми се хили на среща.Куриер бил,носел нещо за мен(бях си поръчала снимки на А.).Казали му били,че тук съм на квартира и той за това така настоятелно звънял,щото иначе трябвало да ходи до къщата.6.30лв струва,ама нямам да ти върна,ще ги дам на баща ти.Стоя и гледам,кръвта е нахлула в главата ми и се моля по-скоро да се маха от погледа ми,защото ако си отворя устата ще си събудя не само децата,ами и всички спящи в целия вход.Първо-съм си дала адреса на който живея,този на който ми ги носи,не е нужно да ходи да ги носи другаде.Ама май всичкото беше само за да ми покаже,че познава баща ми.Което мен изобщо не ме касае.Какво значи "нямам да ти върна.ще ги дам на баща ти"?!? ShockedИли пък  казали му,че живея тук и той за това дошъл.Що за куриерска фирма??Не трябва ли да звънне преди да дойде?Ами ако не съм си вкъщи?И как така ще ми носи поръчката на друго място?Ами ако съм си поръчала секс играчка?Баси!
Накрая отварям пакета и установявам,че съм объркала формата на снимките и съм поръчала по-големи,а те няма да се хванат в албумчето.Много ме е яд значи!

# 440
Ние затова изключваме звънеца. Мъжа ми сложи ключ, за да може да се пуска, ако чакаме някой. Омръзна ми всички евангелисти, енергаджии, вода и канал, строителни майстори, пощаджии, куриери и прочие да звънят у нас по обед. И то да търсеха нас, а то - не! Не мога да разбера защо у нас звънят, но май засякох, че звънят на всички и който им отвори.
Дарче, тя компания от деца си има. На площадката е с още 10- 20 деца, 2 часа на ден, всеки ден. Но те идват и си тръгват поединично с майките си. Това с група деца под строй почти никога не го е виждала и тъкмо в строя се включва и то в средата на децата застава и заминава с тях. На площадката си остават другите деца, не остава сама.

# 441
Дарче нали от цяла година се туткахме, и бяхме решили мина ли на заплата, че с 340лв и ипотека, няма пари за бензин даже да ми я подарят,. Та минах на заплата от април съм отпуска, и около 1 май поръчахме на един познат на ММ от Дупница, който е майстор на коли, има фирма за внос и сега чакаме, щото пък сме претенции за евтина, но пък да е Зафира, или в краен случай Астра комби. Това избрахме, но искаме да е здрава и читава, и човека каза, че ще търси, като намери "нашата" ще се обади. Не че сме ходили до банката да питаме дали ще ни отпусне кредит, но ММ продължава да твърди, че човека ще го чака, а банките се избивали да дават заеми, така че нямало защо да си дава зор да пита  ooooh! Аз съм си въобразила, че около нашият РД се случват чудеса, и до 2 седмици ще дойде колата, пък да видим. И то защото навремето все за жилище мечтаехме, и 3 дена преди РД се сдобихме с такова. Като дойде ще се похваля.
За куриерите и мен ме е много яд, преди 5 дена се оказа, че най-изгодната оферта за преподписване на договор е, ако ми пратят договора по куриер, и взех и един телефон на лизинг за ММ, че нали е рожденик, разбрахме се, че куриера ще звънне 2чАса по-рано, за да съм си у нас. Е познай дали ми се обади, звъни " Идвам след 1мин"  Shocked аз съм викнала такси, и с детето ще ходим до поликлиниката, казах му да дойде там, та всичко беше на юруш, че бързам, добре че телефона се оказа, че работи. После видях, че хората са написали да звънне преди да дойде, ама този завеяният изобщо не си беше направил труда. Добре че не ми иска пари за нищо, че и аз тогава нямах. Май всички са едни такива безхаберни. #2gunfire

# 442
  • София
Дарче, трябваше да получиш СМС, че днес ще дойде пратка за теб. Точен час не дават.

Лазар стигна периода в който предпочита всеки друг, но не и мен. Това да вървим по улицата нормално, вече го няма. Не иска да ме хване за ръка. Много ме ядосва. Да не говорим колко е опасно. Миналата седмица 10 метра ги минавахме повече от 30 мин. Влизаше в магазините,говорих, виках, заплашвах, че ще си тръгна, а той просто ми каза "чао" и целувка ми даде. Търпях, говорих с добро,обяснявах, не става. Накрая действах гадно. Имаше двама мъже на улицата които си говориха и аз му викам на Лазар "щом не искаш с мен, ето остани при тези чичковци", тези двамата бързо реагираха и му викат "ела тук, щом не слушаш", като ревна Лазар, като се залепи за мен, до нас нямахме проблеми. Но на следващият ден, пак същата история.

# 443
Весе - при нас това е един от малкото позитиви от яслата и нейният страх, че ще ходи там - започна да ме хваща за ръчичка и да ходим така Simple Smile Като цяло проработиха думите - ок, дай ми ръка и ще ходим, където ти искаш. И наистина ходим, където тя иска - разбирай спираме на всяко камъче, боклуче и всякакви богатства, които се събират в една кофичка и се носят до площадката Simple Smile
Вчера дори беше супер смешна, защото в едната ръка си носи кофичката, в другата един балон и явно не може да ме хване - бре това дете взе да се чуди къде да сложи балона за да ме хване за ръка.
Другото, което успях да я науча - на червен светофар се чака. Голяма радост е да чакаме зеленото Simple Smile
Сега сме на тема за вратите, които се отварят автоматично - направо е очарована! Може да седи по 20 минути да им се любува и да се чуди какво точно се случва!

Искам да ви споделя една прекрасна история от вчера - дойде едно дете в инвалидна количка на площадката. Майката го сложи на пясъчника да си играе и Еми отиде при него, погали го и му даде всичките си играчки за да си играят заедно! С ММ бяхме очаровани! И какво се оказа - тук нали е достъпно на много места за инвалиди и тя непрекъснато вижда хора в инвалидни колички и ние непрекъснато й обясняваме, че те са като нас и ние трябва да сме много мили с тези деца и да си играем с тях, да не се страхуваме ( тя веднъж се уплаши от едно дете така) и тя разбрала всичко и си знае! Стана ми адски мило и в същото време тъжно, че в БГ не е така и че тези дечица имат много труден достъп до каквито и да е места за забавление!

В този ред на мисли - как мина вчерашният празник? Тук от миналата година знам, че не празнуват и не съм и търсила нещо да се случва! Бяхме в парка в едно открито кафе, пускаха страшно забавна музика и тя като взе да танцува....купона беше пълен! Та двете си танцувахме така на открито Simple Smile После ходихме на площадката в парка, където нямаше почти никакви деца, но пък имаше много слънце и пясък, та падна голяма игра Simple Smile (умирам да се заровя с нея в пясъчника и даже й се сърдя, като ми развали замъка Simple Smile

Торти - открих, че аз тези неща не ги мога! Тоест украсата от фондан мога да направя страхотна, но самата торта става ужасна и ефекта е много гаден - всички казват уау и после хмммм..... хаха, миналата година беше супер гадна изненада - ехааа каква красива торта и после бляк отвътре  Embarassed

# 444
Нищо не съм получила.От Еконт пращат смс и винаги ми звънят да видят дали съм на адрес,но тези М&MB...

Весе и А. ми ги прави тези.Аз тръгвам,заплашвам я,че ще си тръгна,оставям я и наистина се отдалечавам,но тя не се трогва.Ако някой случаен минувач реши да ми помогне като я привика,мислейки,че ще я сплаши и тя ще хукне при мен,тя тутакси му дава ръка и ми маха за чао.Представете си колко съм скучна.
Снощи мм много ме нагруби. CryСкарахме се за нещо друго,но в скандала си ги наговорихме едни...Къде съм била когато А. е паднала,защо винаги при мен се случват тези неща и т.н. Ами къде съм била.Не съм пушела цигара или пък да пиля ноктите.Кърмех другото,което се беше разревало и докато го оставя в количката и хукна подире й,белята стана.Тези неща се случават винаги при мен просто защото тя прекарва 95% от времето си с мен и чисто физическо,вероятността да се случат при друг е много малка.

# 445
Ох,Руми ,стига де ....не си го слагай на сърце,много ясно ,че нямаш вина Sad
Тези мъже ....за бой са всичките  Sick
Изпуснала съм ,лошо ли е паднала Ади  newsm78 Дано всичко да е наред вече .Щом е такъв бяс ,значи такива неща често ще се случват за жалост. Confused

# 446
  • София
Джине, тортата е много хубава, но изисква много време. Аз съм правила "медовик" с много блатове /приличат на тънки бисквити/ и крема е  заквасена сметана със захар.
Миналата неделя на Ясен му се беше забил кърлеж в гърба, издави го съседка на село. Не са му били тетанус. ММ го видя веднага каза, че преди десетина минути не е бил там.  В понеделник видях, че имам и аз в крака. Ходих в ИСУЛ и там ми го извадиха със марля, в/у която сложиха течен сапун Sick.  Също не са ми били нищо.

# 447
  • София
Руми, много ясно, че при който гледа детето стават и паданията и белите. Ккак да станат при друг, когато той няма прекарано време с  детето? Не се ядосвай за снимките, купи си албум за по- големи снимки. По-големите са по-хубави /според мен/!

# 448
  • София
Верче, аз не бих могла да направя такава торта, но зная, че сте доста Уфатни булки и за това я пуснах, заслужава си.
Ние с мм така се изпокарахме миналата седмица, че ви е бедна фантазията. А ние като се караме сме по-зле от най-черните цигани: викаме, обиждаме се, само дето не се бием. Добре, че не ни държи повече от два часа и бързо забравяме.
Жалина, за щастие аз до сега не съм виждала дете на възрастта на Марина в инвалидна количка. След като те прочетох се зачудих дали в Германия има повече инвалиди или просто в БГ масово на обществени места не е достъпно за тях.
Весе, тм започна ли работа?
Момичета, това с тези кърлежи много ме плаши. Аз се съмнявам, че мога да позная или забележа кърлеж… Ужас.

# 449
  • София
Aбе какво става с тия кърлежи? Каква е тази напаст? Предишни години не е било така, хем цял живот съм била кучкарка, такова чудо не съм виждала.

Дарче, в момент на нерви сигурно го е казал. Знаеш, тогава казваме неща които не мислим. Не се ядосвай, поне се опитай.

Започна, Джине. Още април започна на едно място, а от вчера се върна и на старата работа. Те си го искаха, пък и той. Сега ще тъче на два стана. Много ще се скапе, но няма начин. Финансово ни е много трудно. Пък и Лазар още не е приет на ясла, не знам аз как ще я карам. И майчинството свършва.

Лазар ходи за ръчичка, но когато го хване някоя друга майка от групата. С тях може да си върви много и то спокойно.Само на мен ми се дърпа. Не иска и да се прибира, с тях иска да ходи в техните къщи. Казва ми чао и заминава. Сигурно му писна от мен, все с мен, всеки ден, нещо поне за цвят да имахме някоя баба за час поне да го гледа, ама на, няма.

Общи условия

Активация на акаунт