Юлски бебета - тема 32

• 68 554
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Дарче от една страна го разбирам, в яда си, че е станала белята, е обвинил теб, не е прав, но човек като е ядосан не мисли какво казва. То е ясно, че не може да си все до нея, както казваш не си почивала през това време. Не му се връзвай, въпреки че и аз да бях, и аз щях да му се вържа. Ще мине малко време, ще ви размине.  Hug
Аз също не съм виждала кърлеж и не знам дали ще разбера, ако на някой в нас му се забие такова чудо newsm78
Вчера ми затвориха зъба, всичко точно, обаче се оказа, че този над него е със пукната пломба, та вчера го отвори и днес трябва да ида да му сложи пломба и на него, до тук добре. Но и двата са с толкова огромни дупки, че каза коронки и на двата, а аз си имам един от миналата година изпилен за коронка та стават 3. Лошо ми стана като чух цената. Ето затова мразя да ходя на зъболекар, златен ми излиза. Вместо да се почувствам малко човек, че нали вземам заплата и половин майчинство, то всичко вече втори месец отива за зъболекари. Дано поне В. има по-здрави зъби, нали уж късно излязоха, ако са прави бабите, трябва да са по-здрави  newsm78

# 451
Кърлеж вадих и аз на ММ по инструкции на лекар по телефона  Sick
Ужасно беше ,не искам и да си представям какво е на дете.Далеч да стоят от нас теи гадове.някой знае ли дали препаратите против комари гонят и кърлежите ? newsm78

# 452
Аз пък никога не говоря неща, които не мисля, колкото и да съм ядосана. Ако кажа нещо лошо, значи съм го мислила от дълго време и вероятно се поставя началото на края. Не понасям грубиянщини! Направо ми се вледенява сърцето!

Не е вярно, че при този, който най-много гледа децата, се случват проблемите. Ето ММ - няма го по 12 ч., върне се, па се изтегне на дивана с биричката и семките, и само аз да си обърна гърба и айде, почват се белите.

Много обичам да правя торти, защото само така мога да си ям, ям, ям. Въздържам се обаче, а и не залагам много на красотата. Тия фондани не ме влекат никак. Тази година двете торти бяха с шоколадови фигурки и съм много доволна.  Пине, тази палачинковата от снимката как ще си остане такава цилиндрична? Майка ми прави солена палачинкова, но винаги й става като купол, сляга се по ръба и то много. Няма ли да се получи и прекалено тестена? Аз обичам торти с много крем, затова тирамисуто ми е най-най-любимо, ама то колкото е по-сочно, толкова е по-грозно.

Руми, заведението в Перник е "Маракеш", сигурна съм, че го знаеш. Много бях слушала за него, но ММ не беше водил, той не обича такъв тип леко мутренски и скъпарски места, а аз точно по такива си падам.

Аз също се ужасявам от кърлежи. Отвратителни болести разнасят, но дори и без тях, самата мисъл е.... ад! Може би наистина тази година има някакъв бум. Синът на една позната, също на 2., се е сдобил с 3 кърлежа по главата при кратък престой в Южния парк. С лупа са успели да ги видят, толкова са били ситнички. Извадили ги в "Пирогов" с тампон с йод или нещо такова. Майката също имала 1. Та, на нея й били ваксина против тетанус, а на детето - не, защото е ваксинирано. То нали това е целият смисъл на ваксините. Миналата година една приятелка хвана Лаймска болест, та си пи антибиотика и сума изследвания и главоболия имаше. ММ също е минал през това. В Америка са страшно разпространени тия гадини, ако това е някакво успокоение.

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 17:09 от Bemol

# 453
Аз не обяснявам много на тази възраст. Смятам ги още за бебета  Laughing
Жалина, детето ви никога няма да направи разликата с инвалид, ако не я посочвате.
Скрит текст:
(те са като нас ми обърна душата, признавам си. Знам, че с най- добри чувства сте го направили.
Децата с проблеми са интегрирани в масовите училища и другите ги приемат като част от ежедневието им. Така е и с децата с различен цвят на кожата.

Много съм радостна, че и двете са родени през топли месеци и избягваме всички затворени помещения, предполагащи надуваеми замъци, пищящи машини и поръчани пици от заведението. Много ще се радвам да се съгласяват и на пътешествия в бъдеще, вместо на партита. Завиждам на всички, които имат къща с двор Simple Smile Най- хубаво се празнува там, дори и времето да не позволява вода за пръскане.

# 454
Bemol, задържа се с нормална форма, тази палачинкова аз съм я правила

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11081 … 8&oe=55C15A47

Не е много тестяна, палачинките са супер тънки, а мисля да сложа и малко повече крем.

Кърлежите са различни видове и размери, ние със съвсем просто око го видяхме. Ако ви интересува как изглежда забит в тяло - напишете кърлеж в гугъл изображения, излизат много снимки. Предупреждавам, че гледката е гадна.

# 455
Аз не се наемам да правя палачинкова торта, точно защото си мисля, че ще ми се слегне в краищата.

Тези, които не са виждали кърлеж, дано не им се случва, но просто няма начин да го пропуснат. То се надува, започва да дразни и се вижда черно на върха.
На брат ми преди 3 седмици му бяха искали 15 лева (или май бяха 25) в спешното да му го извадят от крака.
Не знам дали всички препарати, които предпазват от бълхи действат и за кърлежи. Аз пръскам Кирил с Бочко, че много го хапят бълхите и пише, че действа и срещу кърлежи.

Днес най-накрая събрах сили и заведох Кирил да му отрежат бебешките къдрички. Бях се настроила за страшен рев, а той ме изненада и не гъкна.

# 456
  • София
Джине, аз ако разполагах с време бих се опитала да я спретна.
Около кърлежа е червено, и по - средата се вижда черно рогче/краче.

# 457
В Русе в спешното вземат 20лв за махане на кърлеж и още 5лв за инжекция. Има си ценоразпис на вратата.

# 458
  • Перник
Божке, при нас пари за вадене не вземат. Та и за ваксината даже не се плаща.
Джине няма как да не познаеш кърлежа като го видиш. Дано не ти се налага де. Аз го пръскам с един спрей оротив насекоми на Бочко, пише, че е и против кърлежи. Всъщност започнах да го пръскам тлед случката. Тази година наистина има много гадини.
Бемол знам го да. Хубава им е там градината.

# 459
Пина е виновна! Това ще бъде пробвано: http://yoli-www.blogspot.com.es/2012/07/blog-post.html

И това също: http://yoli-www.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html

Дейзи, не ми изглежда слегнала отстрани.

# 460
За палачинковите торти. Снимката, която показах с моя палачинкова торта има много леко увисване към края, но другата, която правих по рецептата на английски - ванилова, нямаше съвсем никакво слягане. Аз я правя във форма за торта (откопчаваща се, райф се казва). Мажа еднакво количество крем и в средата и по краищата. Щом сложа следващата палачинка върху крема, започвам да натискам с ръце по цялата повърхност - от средата към краищата. Целта е да се разпредели крема равномерно, даже малко да излезе отстрани. Не е нещо сложно, трудно, не отнема време. Няма никакво увисване, гарантирам ви! Това увисване се получава, ако пълнежа се трупа повече в средата и много по- малко или дори никак по краищата. Даже може всяко натискане да се завършва с натиск в средата. Стените на райфа ограничават крема да не хвърчи. Не, че има чак толкова, че да хвръкне. После престоява в хладилника и накрая откопчавам райфа и готово. Ако не го бях правила вече два пъти нямаше да съм сигурна в резултата.
За палачинкови торти се вдъхнових от ето тази, а така и не съм я пробвала, тя е с много крем

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/11/chocolate-crep … mpkin-mousse.html

# 461
Ники, на Пина тортата изглежда точно като тези по блоговете. Подозирам, че аз ако я направя няма да става за показване. На мен дори палачинките ми никога не стават абсолютно еднакви. Но сега с обясненията на Пина май се навих да се пробвам.

Аз предпочитам да си правя тортите за всеки празник. Миналата година правих пожарна, самолет и лодка за тортата за първия рожден ден. Започнах ги сигурно месец по-рано, с оризон и захарно тесто. Накрая рожденика беше с някакъв стомашен вирус и супер нещастен.
Рождения ден на каката беше на тема "Замръзналото кралство" и направих тортата около една кукла на Елза. Присъстващите я харесаха. Важното е, децата да се радват, а то е ясно, че снимките на тортите ми не са много за показване.

# 462
Ужасни сте с тези палачинкови торти! Хич не се съобразявате, че тук има бременни хора!  hahaha Ще се удавя заради вас.  Wink Следващия път някой като покаже палачинкова торта, да прати едно парче глоба за проба.  Mr. Green

# 463

Жалина, детето ви никога няма да направи разликата с инвалид, ако не я посочвате.
Много си права! Благодаря ти, че ми обърна внимание!

# 464
  • София
Пина, правила ли си киш? Имам желание да направя такъв, но първо трябва да си купя форма. Формите са керамични и питането ми е, намазват ли се преди печене?
Прочетох в нета, че Аутана, а и други препарати предпазват от кърлежи.
Много е тъжна темата за хората в неравностойно положение. Марина не е виждала инвалид, ако това се случи не мисля, че ще и направи впечатление, изобщо не мисля, че на тази възраст те могат да разберат. Не, че и на Бранка съм обяснявала. Тези неща някак си се усещат и тя прекрасно знае за какво става въпрос.
Гемавар, ти как се чувстваш?
Бемол, аз също го зная „Маракеш“, води се някаква ВИП зона. Миналата година в Турция се запознахме с едни „лъскави“ перничанки, та от тях съм го чувала.

Общи условия

Активация на акаунт