Юлски бебета - тема 32

• 68 275
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Джине и аз по принцип съм за спазването на законите и плащане на данъци, такси и т.н. Но напоследък много се замислям как ни вдигат нашата пенсионна възраст защото нямало да има кой да внася осигуровки за нашите пенсии.  Е хубаво, а ние сега за какво ги внасяме тези осигуровки? За какво всеки месец ни взимат една бала пари от заплатата? И не съм толкова против да внасям осигуровки, които да отиват за пенсиите на нашите родители и баби и дядовци, но съм адски против да плащам, за да може някоя циганка да ползва вода и ток без да плаща, да получава бала пари помощи от държавата, а аз да не взимам едни кирливи детски (не ми е за парите - и с тях, и без тях ще си отгледам детето. Въпроса е в принципа защо другите деца да имат право, а моето не). И какво направиха сега - за да ограничат раждаемостта при циганите, четвърто и нататък дете ще взима по-малка еднократна помощ (то понеже с нея ще го отгледам). Ми хубаво, с какво стимулират тогава българите да имат повече деца - с нищо. покрай циганите пак ние си го отнасяме. И после ми разправят че стимулирали раждаемостта и били в подкрепа на модела за три + детно семейство. Ми с тази им политика, няма как да стане просто. Отделно, че искаха да махнат и платената отпуска на жените в майчинство (не знам какво направиха финално по въпроса).
Сорри за лирическото отклонение, ама се ядосвам много по темата...
Аз онази вечер много се разстроих като се замислих как ММ иска да праща децата да учат и живеят в чужбина. И какво, носиш го 9 месеца, мъчиш се да го раждаш, после да кърмиш, да отказваш от биба и гърне, да го възпиташ, да го гледаш в къщи или да го пускаш на ясла, как да го вкараш в хубаво училище, в гимназия, частни уроци, курсове, спорт... и накрая какво - хайде мило, отивай да учиш и живееш в чужбина и гледай, ако можеш да се обаждаш поне веднъж месечно на мама и тати по скайпа да те видим добре ли си... Cry Cry Cry

# 646
Честит имен ден на Юлия и Юли (гърл ин блу) Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 18:32 от Niki1

# 647
Джине,благодаря!Пак ще звъня в НАП да питам,че миналия път нищо не знаеха. Peace

# 648
Ники, благодаря за вниманието!

# 649
  • Перник
Честит Рожден ден на Маринка  baloni
С много здраве да си носи хубавото име, да слуша и радва мама, тате и кака
Джине, весело изкарване на празника.

# 650
Честит рожден ден на Марина! Да е много здрава и много усмивки!

# 651
Честит рожден ден на Марина!! Да е жива и здрава и да носи много радост на мама, тати и кака, а мама да не я подценява толкова, че уж от най-изоставаща, тя взе че изпревари повечето деца тука. Simple Smile Пожелавам и щастливо и безгрижно детство и да стане добра и емпатична към околните като майка си!! nbirthday  ura

# 652
Честит рожден ден на Марина! Здрава и весела да расте.   bouquet
...

Темата за юлчетата очаквах да бъде по- весела през юли. Дано във ФБ се компенсира настроението. Щастливи празници на всички деца и родители.

# 653
Ники, ти не искаш ли да се присъединиш към ФБ?
Мен не ме гледай, аз съм бременна - нормално е да изпадам в депресивни състояния...

# 654
Гема, мислех го, но участвам в 2 групи за деца (малки и ученици) в САЩ. И трябва да ти кажа, че понякога ми става много натоварващо.
Тази година съм на емоционален ролеркостер качена. Всеки ден ново 200.

# 655
  • varna
Pine, и мойта е кльощава, гащите за едногодишните едвам и стават, и то като е добре нахранена да заформи шкембе, на което да се закачат Embarassed Бтв, на 23 отварят Икея, да знаеш - УРА!
Браво на Марина, аз съм стиснала здраво зъби и ще го преборя това, ако ще цяло лято да чистя, зимата просто няма да имам нерви на затворено.

# 656
О, Хера, знам за Икеа! Ура! Ние чакаме, че веднага трябва да купуваме подматрачна рамка за новото легло на Юлия. Матрак може би от другаде, не знам. И за канелените кифли чакам Simple Smile Както и за домашните им потреби и играчките, а то май нямало да ги има, така четох, без дребните артикули  Thinking  Но ще може да се поръчва, ама на живо да ги види човек е друго....
Преди 2 дни с огрона мъка нанизах една блузо-риза от H&M размер 92. После не мога да я съблека, толкова тясна беше в гръдния кош................ Мислех да я режа, а тя необличана беше, новичка... Явно защото беше напълно неразтеглива материя, от трико си носи 92 все още. Иначе и 98, разбира се. В момента няма дълги панталони и не знам как би била дължината, но на ширина си ги пълни. Роклите 98 също са идеални, но то там е много относително. Ще я видим наесен как ще е. То има и едно положение, дето на шкембето тясно, пък на крачола дълго........... Ужас!

# 657
Честит вчерашен рожден ден на Марина! Честит рожден ден на Кирил! Да са здрави, палави и обичани.

Ники, и групата във фейса не е много активна. На мен ми липсва хубавата темичка.

# 658
  • София
Честит рожден ден на Кирето! Много щастливо, здраво и усмихнато да расте детенцето!

# 659
Честит рожден ден на малкия чаровник Кирил!! Да расте умно и будно дете и много да радва мама и тати!!  Пожелавам ти едно безгрижно и прекрасно детство!!!

Общи условия

Активация на акаунт