Днес е почивен ден и отидоха тати и Еми на плуване. Да ги видим като се върнат.
Вчера пък бяхме на плаж на р. Елба. Еми падна във водата цялата. Водата ледено студена, направо не знам как издържа. Бях взела предвидливо комплект дрехи, защото миналият път на морето се оказах неподготвена и трябваше да се прибираме набързо....
Дарче - споко, момиче! Дръж се! Това е засега положението. Какво става ако спреш да й се караш и я оставиш да трещи на воля? При Еми работи до някъде - просто се усеща сама и спира с тъпотията си. Или пък аз я гледам много тъжно-лошо и тя милата спира. Гледам я разочаровано и тя май се усеща. Другото е, че й говоря много. Вчера примерно не искаше да седи в количката, а не можем да я пуснем, защото имаше много коли по пътя до плажа. Тя мрънка ли мрънка. Първо й се ядосах много, искаше ми се да я шляпна, но се въздържах. Накрая спрях и й обясних защо я държим в количката и тя вярно спря да мрънка. Явно разбира. Казах и - ето аз знам, че искаш да ходиш, но има много коли и нали искаш да стигнем по-бързо до плажа и да си играеш с пясъка - ето затова ще седиш в количката и ще имаме повече време в пясъчника.
Иначе избягвам да ходя на места, където може да са й дразнители. Пазарувам само с бебето. Проблема ще дойде, когато и бебето вече не е толкова бебе и иска да пипа и дърпа и то от количката...тогава според мен ще дойде истинското натоварване. Надявам се до тогава каките да са станали човеци
...
Днес присъствах на една случка, бабата изтървала внучето малко по-малко от нашите, то се качило на количките, знаете ги дето пускаш 1лв и се клатят, тя го дърпа, то реве и се тръшка, тя го нагрубява и става още по-лошо. Сигурна съм, че тя ще се оплаче, че детето не слуша и ще се оплаква много от него, как не го наби пред хората не знам. В същото време, моето също иска на колите, качих я, засякох 15 мин, без да пускам 1лв, след което й обясних, че на мама и е много топло, и не мога да стоя повече там, затова ако иска, да идем до магазина, да си взема вода, а на нея сок. Еми повтори 5 пъти, топло, след което сок, и тръгна примерно до мен, да ходим да търсим сок. Малки са още, намира им се цаката.