КГБ = Клуб на Готините Баби - 157.

• 77 443
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София

Фло, страшен език знаете вие с Яжка. Направо сте супер! Някои неща мога да разгадая, защото имах баба от тоя край, не точно Брезнишко, де. Но, други абсурд направо.
Но, май е разгадана гатанката. Важен е все пак смисълът, а не точ в точ превода, нали?  Joy

Аз харесвам тези екзотични подправки, но то зависи какво количество поглъщаш. Heart Eyes

Кари за Великден направих това пиленце и беше супер. Бях на тръни, зарази липсата на сол, че Пламен не обича допълнително за досолва, обаче си го харна с удоволстие. Накрая го питах как е на сол и той потвърди, че е супер. Чак тогава споделих, че няма грам сол.  hahaha Не можа да повярва.

Борянчеце, къде изчезна?  Hug

Шпунци, да знаеш, че мушкатото, дето ми го даде на първата среща с Борянка е супер - расте и вече е напъпило.  Hug

Стига за днес от мен. Отивам на разходка без лодка.  Mr. Green

# 211
Янушка, да ти е жива и здрава Галенка! newsm51
Да е все така обичана, усмихната и лъчезарна! newsm10
Наздраве за красивото ти момиче! cheers

newsm59 Two Hearts Flowers Four Leaf Clover

Хайде, заповядайте съботно, следобедно, лековито, полезно, здравословно, ароматно, билково или плодово чайче!
Всекиму според вкуса и предпочитанията!  Joy
От кутийката преценете, направете и почерпете някого!  tooth
Да ни е сладко!  Laughing

# 212
  • София
 rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo
Ох, честен кръст, сълзи ми потекоха от смях.
ЯЖКЕ, ти си виновна. Точният превод е твоя, имаш утре една бира от мен, но, ще почерпя и Янчето - поощрително. А сега да видя коя се наема да преведе казаното от Яжка.
ЗДРАВЧЕ, като не си учила в Брезнишкия университет, така ще е. Далече си от истината Simple Smile НЕма бира за теб.
КАРИ, тия хора знаят ли каква красота е шкембе чорбата и какво изпускат, като не я хапват. Мммм, хубаво измит материал, добре сварен. Подправена с прясно мляко и препържено масълце с червен пипер. Вкусище. Ох, покапахте ли се? Спокойно си пиша, че няма никоя да пометне... А пък за бозата, мои колеги, състуденти, от ГДР казваха: Ето дяволски неприятно, ето смъртна отрова. И потреперваха чак.
ИВЛИН, благодарности на момчето ти.
БОРЯНЧЕ, сладуранче, на теб пък много  Hug Hug Hug
Отивам да си измия косата, че съм боядисана. Правя се на красива за утрешната среща. 4470

ПП ей, не мога да се доредя да публикувам.  Heart Eyes Яжка, Маринка. хайде пак да се пробвам...

Този път Танита ми сложи крак, ама нищо, нали черпи с чайче-простено ѝ е. Мари, жено, как така да почерпим някого. Ами ако почерпя комшията и ме погне, иди, че обяснявай, че е било от чая... Мани, бегай. Ша си нося главата под мишница, ша бягам на зиг заг и като нищо ша ма нарешетят с Макаровия. Таз кутийка ни я ща. Не пипам. hahaha

# 213
Опасни сте мамуни ,как да не ви рече човек.Това е комплимент ,не е обида да си знаете.
Аз ходих малко навън ,лепна ме една бивша колежка и лаф ...Тя скоро се пенсионира и не излиза много,а така са си подредили къщата и двора ...муци е станало,то и хубаво си беше но сега е  супер. Така става когато се разбират един мъж  и една жена. Наприказвахме се че ми се продра гърлото пък ви е се питайте къде е Боряна ...забравана. Дето забрави яйцата та изгоряха и  сега ще боядисва . Утешава се ,че и без това беше за боя....кво да направя. Оплаках се на сина си а той ,значи си говоря с истинската майка ,не са те сменили...Това ма намек че все съм си била забравана  и  да не конкретизирам каква...ма да ме сменя ,само дето малко е закъснял...вместо една майка на 60 да го осиновят две по 30 ...дали ще се съгласи?  Ми и аз на майтап го удрям ,то какво ми остана...И съм си тук бе ,сутринта поздравих Галена ,освен да не е излязло ...Хапнах нещо си ,сега мога да подремна и пак навън...малко е ветровито утре дъждовно ще да е

поне пера и суша да е готово...Че  се очакват скъпи гости това лято ,няма ги посрещам  в неоправено  я...за тях най-доброто само...

# 214
  • Кубрат/ Пишурка
 Хайде пак аз! Еее, Яжке, хайде две трети да е! Все пак само една дума съм сбъркала Joy Joy Joy А това към Фло почти не го разбрах Joy.........Ако нямаш зъби за правене, или......за мазане, вземи парцали и да изчистиш прозорците newsm78 Joy
 Аз извадих от фризера едни ярешки кокали с месенца, ще ги сваря в тенджерата под налягане и ще ги наготвя с лопуш. Отдавна ми се яде такава манджа. Утре Анжелка отива на екскурзия до Силистра, езерото Сребърна, та ще използвам времето да отида да поошетам в къщата на майка. Искам да освободя единия гардероб \ те са два \ и да си донеса повечето дрехи от село. Че то като отидох из онези дни, ами където и да се обърнеш - все мои неща! Събирани 35 години! Е, да им освободя поне един шкаф. Все още има много дрехи на татко \а минаха 7 години \ , на майка, че и мои. На татко балтони, костюми, ризи, вратовръзки.....Ще видя какво да ги направя, но повечето ще раздам. Казах на асистента ни да дойде да види какво може да вземе за цялата рода. После ще рапортувам.

# 215
Фло, мила моя, никъде не съм писала да се черпи КОМШИЯТА! Joy
Я, да те пита тебе на Ягето съученика- как така прецени, че комшията ще почерпиш! newsm78
А някъде пише, да ни са чисти делата и помислите!!!  rotfImao

Grinning Laughing Joy hahaha tooth newsm47 newsm62 smile3503 newsm10

# 216
  • София
Жива и здрава да е красавицата Галена. По вода да и върви, много добрини да  я споходят ,да е богата на любов и пари,да  е много щастлива и още едно внуче за Янчето. Laughing.

За Янчето:

Арита,все така да се имате със сестричката ти,да ти е жива и здрава.

Танита, Фло големи скици сте. Heart Eyes Heart Eyes
 Яжка Hug
 И Фло да ти кажа ,че ти разгадах  загадката веднагически. Да живее чичко Гугъл.
Утре може  и да ви изненадам в "Дон Домат".
 Римарче утре сутрин ще ти известя ,да кършиш ли сакъзчета или не за мен.
 Маринка замръзнаха ми повечето мушката и сакъзи ,радвам се че твоето ще цъфне. Ще дрънча аз от приятелки,в това число и от вас. Laughing
 Днес съм замаяна от една новина ,ама ще я споделя по късно,нека я асимилирам първо. Party
 Светленце ,как си ? Оздравя ли вече.
Борянче,то неможе само работа,и от сладки приказки имаме нужда.
 Е толкова  се сещам,щото съм ошашавена яко.

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 14:54 от Шпунц

# 217
  • София
Слушай, варненска жено! Не ми прехвърляй топката в моето игрище. Не мога да изтипосам цитат, но си написала така: От кутийката преценете, направете и почерпете някого. Ако беше писала да почерпим мъжовете си, харно, ама някого... newsm78 реших, че намекваш за комшията Joy Joy Joy На дела го докарвам, ама на помисли... Добре, че все още не можем да си четем мислите rotfImbo

ШПУНЦИ, добре че си призна, че си се справила с подсказване. Айде и теб ще те почерпя. Ти само ела. Иначе губиш Heart EyesКаква ли ще да е новината newsm78 Боже, дано да е нещо много хубаво и добро. Амин!

ЯНЕ, тебе поощрително ще те черпя, защото си упорита и не се отказваш. На 50% си се справила. За сега още няма да дам превода, а и по-добре Яжка да го каже hahaha

БОРЯНЧЕ, ами тъй де. Явявай се и при нас, че а не си си подала муцунката на мамунка, а сме те пуснали за общодържавно издирване   animal037. Напоследък модерно стана.

Ей, днес не ми се отделя от вас. ММ на тия години вече се отказа да ме ревнува ( е как да не го е яд човек. Лошо нещо е да ти имат пълно доверие smile3511 ) ама днес само ме подпитва: защо се смееш, какво толкова смешно пишат бабите, какво толкова много пишеш...Възбудих му ЕнтересЪТ, а може и да ме ревнува, ама малко...

Хайде пак да се позанимавам с визията си, че то престоях с боята, можеше и да ми окапе перушината. Сега съм се завила с един тюрбан, не съм се нарешила даже, та после ща приличам на ритана зелка ( прическа от каталога на Джили  Wink)

После пак. Кой се отказва от хубавото? Кой разбира тук се спира... Joy

# 218
  • в малка спретната къщурка
Добър ден!
Янче, жива,здрава и щастлива да е Галена!  bouquet  bouquet  bouquet
Иха, нека и твоето синче е щастливо и да се сбъднат твоите желания.  bouquet  bouquet  bouquet
Много са ми приятни,твоите постове.
Арита, честит празник и на вас.  bouquet  bouquet  bouquet
Много приятна атмосфера в темата.А утрешната среща, направо ми докарва сърбел по ходилата.Трябва да се напъна,  newsm78за да измисля причина за пътуване.
Ако някой иска семена кориандър,мога да му пратя.Аз не мога да търпя миризмата нито на растението,нито на семето.Еднакво отвратително ми миришат,макар,че се различават.А като се смели ми е отврат.
Готова съм с домакинската работа за днес и сама си давам почивка.Ще си мързелувам  пред компа и тв-то.

# 219
Здравейте готини ! Hug
Ред ми е да  направя отчет . Разклечих  се три  дни  от домакинска работа , но съм доволна ,че всичко ми е чисто изпрано и измито. За Великден не успях , но пък като видях хубавото време , бягай работа. newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes needle clean clean clean prostor Бях сама и шетах на воля.  прирових всички кюшета. Вече с удоволствие си дадох почивка. Изчетох ви , пия си кафенцето с вас ,че и сладоледче си хапнам...
Радвам ви се за утрешната среща , а вие си ги правите  прекрасни , весели ,забавни , нооооо аз пак  ще липсвам.
Яжка Hug миличка ,толкова ти се радвам на снимките колко си усмихната и чаровна ,  да не те урочасахме...? Я се вземи в ръце , отивай на срещата с момичетата , поговори си  да се разтовариш от проблема, не се затваряй в себе си .

Янче Hug честит рожден ден на чаровната Галена ! Нека да е здрава , щастлива и много обичана ! Много късмет и успехи !

за мама Янче

Фури Hug и аз не понасям кориандър и въобще го нямам в подправките ми. Аз си ползувам най много черен пипер , кимион , къри , гьозум ,магданоз, копър,целина , соев сос...,много рядко босилек  когато е с домат със сирене моцарела .
За сега ще ви кажа приятна вечер , а по късно може би пак ще  се включа.
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 220
Като сте на тема подправки да си призная,че изсуших един плик с дивисил.Пораснал е  и  скоро ще пусне вретена-семена.Струва ми се късно чак тогава да го режа ,аз го подрязвам периоди
чно ,ръцете ми миришеха два дни от него ,в смисъл не страда на аромат,беше горещо и изсъхна.Режа го на по дребно ,иначе  цял лист ми идва много,не го ползвам много ,но обичам да имам от всичко.Всъщност преди две години си взех семена и  направих разсад ,защото всеки обеща да ми даде корени и не даде. Сета имам цели туфи и   тези дето не ми дадоха из измръзна,искат от мен. Ще си помисля. Вече съм на принципа дай ми да ти дам. То   и мама на тате не дава без нищо...ама та ха.
Бе не съм чак толкава лоша,правя се повечето.

# 221
  • София
Цял ден вися вкъщи, асансьора е спрял и нъпреки обаждането никой не дойде до го оправи. Но не затова съм тук, а защото ни правят домофонна уредба и звънци. Още са на етап стълбищни кутии.
Друг о има за оплакване, ама няма да мрънкам.
Борянче, така де-като са се ослушвали и ти сега се ослушвай. Аз също много давам /от различно естество каквото имам/, но отгоре се вижда.

# 222
Римарска ,я мрънкай ,кво те бърка ,да има за четене. Ти си траеш ,Яжка си мълчи какво я мъчи

само аз ли да съм в  прав текст тука

# 223
На всички, които тези дни са празнували рождени дни, именни дни, годишнини- ЧЕСТИТО! ВСИЧКИ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Скрит текст:
Моят внук днес стана на 6 г. Да е живо и здраво, на баба първото внуче! За обяд  баба наготви и подреди  трапезата в негова чест, а в момента мама и тати правят детско парти в специализирано за целта заведение.

# 224
  • в малка спретната къщурка
КАГ, живо,здраво и щастливо,да е на баба внучето!Весел празник!
Римар,с една дума: Вързана в къщи си.
Боряна,не ти вярвам въобще.То,който си е давателен,такъв си остава.

Общи условия

Активация на акаунт