Кошмари в кухнята Тема 2

• 152 431
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Чак се дразня понякога като гледам предаването  Joy Заделил някой си пари,и какво какво да прави, хайде заведение. Ама то така не се прави. Не е лесно нито да управяваш хора, нито ресторант. Това си е бизнес, майсторлък трябва, колкото и лесно да изглежда отстрани. После олеле няма хора, няма пари.

# 871
Манчев е прав като им казва, че отначало трябва да спят в заведението, повечето си мислят, че ще вложат Х средства и ще си свиркат, но не става така.

# 872
  • София
Прави ми впчеатление, че повечето собственици на заведения обръщат повече внимание и влагат пари в обзавеждането и инетриора на заведението, но кухните им остават на заден план - оборудване и условия за работа на персонала.
И снощи в харманлийския ресторант - вложили много пари за заведението, но в кухнята ползват домашни уреди, тигани и тенджери. Не само смешно, но и абсурдно!  Mr. Green

# 873
Така е. Бизнес не се прави лесно, то ако беше така, всички щяхме да сме бизнесмени. Ама грешката на много хора е, че мислят: "Имам пари, имам идея, правя бизнеса."  ooooh!
За изцепката на сервитьорката си мисля, че не беше по сценарий. Има хора, които не се усещат къде говорят и какво. Или пък не ги бърка как ще блеснат, въпросът е да блеснат, че и да засият.  hahaha

# 874
  • София
Собствениците на харманлийското заведение ми се сториха умни, интелигнетни, имат желание за бизнес....Това е хубаво! Хатресах ги и им желая успех!

# 875
  • София
Сервитьорката беше доста злобна, хич не беше по сценарий.

# 876
  • София
Това е до характер! Sad Но нека не забравяме, че понякога се наемат хора, каквито и да са, само защото няма други кандидати за позицията, а трябва персонал. И в това е проблема!!!

# 877
Момичето е много младо, въпреки че това не оправдава държанието ѝ.

Собствениците не са наясно какво трябва да направят, вярно е, че са инвестирали повече пари в обзавеждането на салона за сметка на оборудването в кухнята, но погледнато реално в повечето заведения е така, кухнята остава на заден план.
Предлагат ястия, които не отговарят на описанието в менюто, използват продукти с по-ниско качество, а ги представят за вся и всьо. Както почти всички правят искат от нищо да печелят пари, не става така. Не казвам, че трябва да готвят с най-скъпите продукти, но нека качеството да оправдава цената. Като го гледам какво е лъскаво, вероятно цените са по-високички.

# 878
Това е до характер! Sad Но нека не забравяме, че понякога се наемат хора, каквито и да са, само защото няма други кандидати за позицията, а трябва персонал. И в това е проблема!!!

В момента търся хора за новооткриващ се обект(хотел и ресторант). 90% от кандидатите ми заявяват "Ооо целогодишно, ммм не, мерси." Crazy Но няма да взема кой да е, само защото няма никой.
Ще търся идеалния някой.  Peace

960 ... толкова бяха чиниите ни на последната ми месторабота. Още помня...  Crazy

И да, в 90% от случаите последното, на което се обръща внимание, е кухнята, оборудването и организацията ѝ. На всичкото отгоре масово не се зачита мнението на готвача. Вечно собственика/управителя "знаят" повече от готвача. Но не знаят каква е разликата между чубрица и джоджен.

# 879
Именно.
И снощи беше така.
И Манчев като почне, че не уважават професията и т.н., какво да направи като никой не го слуша и не му обръща внимание. А и повечето такива хора не са професионални готвачи, гледат да не се обаждат много, за да имат работа.

# 880
Някой не е ли ходил в заведението на Манчев ,да сподели дали там   меню ,обстановка и обслужване са както той постоянно ни ги представя .

# 881
Ходила съм и съм доволна, както от храната, така и от обслужването.

# 882
Някой не е ли ходил в заведението на Манчев ,да сподели дали там   меню ,обстановка и обслужване са както той постоянно ни ги представя .

В На кафе скоро имаше репортаж от кухнята в заведението му. Млад персонал, чиста кухня. Най- много ме впечатлиха едни лампи, под които се слагат вече пълните чинии за да не изстива храната докато се сервира- не бях виждала.

# 883
Собствениците искат с трици маймуни да ловят, но не става така.
Интересно ми като себестойност как ще се вържат ястията от новото меню.
Пак не ми харесаха предложенията на Манчев.
Салата с дробчета, лук и ябълки може да е интересна, но не мисля, че ще е лесно продаваема.

# 884
  • София
Ходила съм и съм доволна, както от храната, така и от обслужването.

И аз останах много доволна. Още със сядането и хвърлих едно око на оливерниците. Бяха абсолютно чисти, а отидохме за вечеря. Wink
Обслужването ми хареса и менюто не е голямо.

Общи условия

Активация на акаунт