Кошмари в кухнята Тема 2

  • 152 431
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 870
  • София
  • Мнения: 9 031
Чак се дразня понякога като гледам предаването  Joy Заделил някой си пари,и какво какво да прави, хайде заведение. Ама то така не се прави. Не е лесно нито да управяваш хора, нито ресторант. Това си е бизнес, майсторлък трябва, колкото и лесно да изглежда отстрани. После олеле няма хора, няма пари.

# 871
  • Мнения: 24 427
Манчев е прав като им казва, че отначало трябва да спят в заведението, повечето си мислят, че ще вложат Х средства и ще си свиркат, но не става така.

# 872
  • София
  • Мнения: 24 727
Прави ми впчеатление, че повечето собственици на заведения обръщат повече внимание и влагат пари в обзавеждането и инетриора на заведението, но кухните им остават на заден план - оборудване и условия за работа на персонала.
И снощи в харманлийския ресторант - вложили много пари за заведението, но в кухнята ползват домашни уреди, тигани и тенджери. Не само смешно, но и абсурдно!  Mr. Green

# 873
  • Мнения: 288
Така е. Бизнес не се прави лесно, то ако беше така, всички щяхме да сме бизнесмени. Ама грешката на много хора е, че мислят: "Имам пари, имам идея, правя бизнеса."  ooooh!
За изцепката на сервитьорката си мисля, че не беше по сценарий. Има хора, които не се усещат къде говорят и какво. Или пък не ги бърка как ще блеснат, въпросът е да блеснат, че и да засият.  hahaha

# 874
  • София
  • Мнения: 24 727
Собствениците на харманлийското заведение ми се сториха умни, интелигнетни, имат желание за бизнес....Това е хубаво! Хатресах ги и им желая успех!

# 875
  • София
  • Мнения: 9 031
Сервитьорката беше доста злобна, хич не беше по сценарий.

# 876
  • София
  • Мнения: 24 727
Това е до характер! Sad Но нека не забравяме, че понякога се наемат хора, каквито и да са, само защото няма други кандидати за позицията, а трябва персонал. И в това е проблема!!!

# 877
  • Мнения: 24 427
Момичето е много младо, въпреки че това не оправдава държанието ѝ.

Собствениците не са наясно какво трябва да направят, вярно е, че са инвестирали повече пари в обзавеждането на салона за сметка на оборудването в кухнята, но погледнато реално в повечето заведения е така, кухнята остава на заден план.
Предлагат ястия, които не отговарят на описанието в менюто, използват продукти с по-ниско качество, а ги представят за вся и всьо. Както почти всички правят искат от нищо да печелят пари, не става така. Не казвам, че трябва да готвят с най-скъпите продукти, но нека качеството да оправдава цената. Като го гледам какво е лъскаво, вероятно цените са по-високички.

# 878
  • Мнения: 10 555
Това е до характер! Sad Но нека не забравяме, че понякога се наемат хора, каквито и да са, само защото няма други кандидати за позицията, а трябва персонал. И в това е проблема!!!

В момента търся хора за новооткриващ се обект(хотел и ресторант). 90% от кандидатите ми заявяват "Ооо целогодишно, ммм не, мерси." Crazy Но няма да взема кой да е, само защото няма никой.
Ще търся идеалния някой.  Peace

960 ... толкова бяха чиниите ни на последната ми месторабота. Още помня...  Crazy

И да, в 90% от случаите последното, на което се обръща внимание, е кухнята, оборудването и организацията ѝ. На всичкото отгоре масово не се зачита мнението на готвача. Вечно собственика/управителя "знаят" повече от готвача. Но не знаят каква е разликата между чубрица и джоджен.

# 879
  • Мнения: 24 427
Именно.
И снощи беше така.
И Манчев като почне, че не уважават професията и т.н., какво да направи като никой не го слуша и не му обръща внимание. А и повечето такива хора не са професионални готвачи, гледат да не се обаждат много, за да имат работа.

# 880
  • Мнения: 138
Някой не е ли ходил в заведението на Манчев ,да сподели дали там   меню ,обстановка и обслужване са както той постоянно ни ги представя .

# 881
  • Мнения: 24 427
Ходила съм и съм доволна, както от храната, така и от обслужването.

# 882
  • Мнения: 11 632
Някой не е ли ходил в заведението на Манчев ,да сподели дали там   меню ,обстановка и обслужване са както той постоянно ни ги представя .

В На кафе скоро имаше репортаж от кухнята в заведението му. Млад персонал, чиста кухня. Най- много ме впечатлиха едни лампи, под които се слагат вече пълните чинии за да не изстива храната докато се сервира- не бях виждала.

# 883
  • Мнения: 3 819
Собствениците искат с трици маймуни да ловят, но не става така.
Интересно ми като себестойност как ще се вържат ястията от новото меню.
Пак не ми харесаха предложенията на Манчев.
Салата с дробчета, лук и ябълки може да е интересна, но не мисля, че ще е лесно продаваема.

# 884
  • София
  • Мнения: 31 415
Ходила съм и съм доволна, както от храната, така и от обслужването.

И аз останах много доволна. Още със сядането и хвърлих едно око на оливерниците. Бяха абсолютно чисти, а отидохме за вечеря. Wink
Обслужването ми хареса и менюто не е голямо.

Общи условия

Активация на акаунт