Грешки при шофиране

• 30 027
  • 505
  •   1
Отговори
# 405
Имам един 20 годишен форд мондео, който трябва да се даде за старо желязо, защото купето му е невероятно изгнило и вече за нищо не става. Дори не може да бъде повдигнат на крик, здраво място няма къде да се хване крикът.
А двигателят му е пушка:)

# 406
За старите мазди така се говореше, купето ще е отдавна изгнило, двигателят и скоростната кутия ще продължават да работят без забележки Simple Smile).

Ами, може за части да го продадете, ама си е занимавка..

Ние се отклонихме, дамата питаше за грешки при шофиране.

Честа грешка е да се гледат само огледалата. Понякога човек трябва да се пообърне - при престрояване, или дори само смяна на положението на пътя, при каране назад.
Друга грешка е да останеш без течност за чистачки. Или да не знаеш откъде се пускат чистачките, как се пръска вода или откъде се включват фаровете. Когато се качваш в непознат автомобил, това са нещата, които трябва да разбереш как стават преди да потеглиш. А и как се включва задната не е лошо да разбереш Simple Smile)).

# 407
  • Перник
Всяко нещо трябва да се поддържа,нали? Досега веднъж оправях ръжди по купето, по ходовата част не знам колко си пъти са сменявани части, но постоянно да оправяш двигател не е работа - освен това е най-скъпата услуга.Е, нормално е да смениш колата след като е вече на доста години,а не да чакаш да пробиеш пода с краката си.

За да не е спам ще кажа,че грешка например е да се предоверяваш в познанията за шофиране на отсрещната страна, винаги трябва да се "понапазваш", нищо,че предимството е твое.   Laughing

# 408
Всяко нещо трябва да се поддържа,нали?

Ми не. Във Фау Ве-то от 5 години само наливам бензин и карам. Чак сега смених накладки и дискове, нищичко не съм бутнал за 5 години. Не е мръднало.

# 409
  • Перник
Мисля,че писах, че колата ми е 22годишна,а аз я карам едва от 7.

# 410
  • София

Честа грешка е да се гледат само огледалата. Понякога човек трябва да се пообърне - при престрояване, или дори само смяна на положението на пътя, при каране назад.
Друга грешка е да останеш без течност за чистачки. Или да не знаеш откъде се пускат чистачките, как се пръска вода или откъде се включват фаровете. Когато се качваш в непознат автомобил, това са нещата, които трябва да разбереш как стават преди да потеглиш. А и как се включва задната не е лошо да разбереш Simple Smile)).

Заради това в червеното не си оставям едната кола в автомивката да я местят мангалите.

# 411
Мисля,че писах, че колата ми е 22годишна,а аз я карам едва от 7.

За жена 22 е страхотна възраст, ама за кола... Stop

# 412
  • Перник
Това ми е пределно ясно - май трябваше да уточня, че мисля вече да я сменявам(затова се оглеждам в Пежо 206, но май няма да е) - след като за пореден път ръждата се показва и се лашка като кораб, щото амортисьорите пак са разбити.  Laughing

Ама спирам със спама.

И все пак- пак по темата - май най-голямата ни грешка изобщо е да шофираме в Бг - с тези разбити пътища все така за н-ти път ще сменяваме части по ходовата част на колата.

# 413
Не само да шофираме, ами и да се родим тук е грешка, ама никой не ни е питал.

# 414

А и как се включва задната не е лошо да разбереш Simple Smile)).

Заради това в червеното не си оставям едната кола в автомивката да я местят мангалите.
Ох, на мен са ми палили колата на автомивка, докато работеше двигателят.  ooooh!

На VW-то сме сменяли едни четки на стартера и едно реле за 14 години (на половин милион км го продадохме), а на опела една водна помпа, един маншон и едно гумено нещо за 8 лв. Оттам нататък само консумативи и гориво ми е бил разходът. Него го имахме 10-тина години.

Според мен, не е само във влагането на средства за поддръжка. Може би зависи и как се кара. Някои хора взимат здравето на колата по-бързо от други.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 19:47 от Windekind (ex Aludra *)

# 415
При рязко натискане на спирачките при по висока скорост , за да се избегне дупка  се чува ужасен звук наподобяващ строшени чаркове.
На някой случвало ли му се е нещо подобно?  newsm78

# 416
  • София
При рязко натискане на спирачките при по висока скорост , за да се избегне дупка  се чува ужасен звук наподобяващ строшени чаркове.
На някой случвало ли му се е нещо подобно?  newsm78

Ако скоростта е висока, по-добре мини без спирачки през дупката.

# 417
При рязко натискане на спирачките при по висока скорост , за да се избегне дупка  се чува ужасен звук наподобяващ строшени чаркове.
На някой случвало ли му се е нещо подобно?  newsm78

Ако скоростта е висока, по-добре мини без спирачки през дупката.
Joy Joy Joy Ще се чуе същото...

# 418
И без дупка пак се чува същия звук. При нощно шофиране за да се избегне сблъсък с животинче изскочило на пътя, при рязко натискане на спирачките и по-висока скорост пак се чува все едно съм изпотрошила нещо под колата?
 Rolling Eyes

# 419
Скърцането от триенето на гумите с асфалта е нормално. Чукане, тропане, хлопане, строшаване не мисля, че е нормално. Wink

Иначе за спирачката през дупка съм съгласна, независимо от скоростта. По-добре да вкараш по-ниска предавка, ако имаш време, или да минеш на свободна. Ако мине човек със спирачка през дупка, колата поема тежестта си и може да стане поразия по окачването.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт