Аз затова не можах да заспя. Направо съм потресена....Този дом наистина е змиярник. И всичко тръгва от Къймет. Може би цял живот, тя е правила някакви интриги, намесвала се е в живота на децата си. Ставало е както тя е искала...Кахраман направо е различен, ще кажеш, че не е раждан от тази змия. Но Якуп, макар да не й син и Мерием, са хора злобари. В това число слагам и Мерием, - дали, че заради баща си и брат си, защото е останала сама, но от тази жена лъха злоба. Говорят Къймет и Шюкран за подготовката на сватбата, Мерием ги пита, само за тази сватба ли ще говорят, за годежа, за вечерта на къната...Нямало ли друго какво да говорят...и да внимават много, да не чуе Керем....
Ами да, три дни ще говорят за сватбата - не е ли нормално. Защо живота на всички в семейството трябва да се подчинява на Керем. Той затова е станал такъв егоист и без да му мигне окото поръча убийството на вуйчо си...Грам съвест няма в това момче.
Мерием, дори и да научи истината за това, че Керем е поръчал убийството на вуйчо си , няма да се примири. Многократно се връщах на момента преди изстрела. Видях с каква злоба Мерием гледаше танцуващите Кахраман и Елиф. Много злоба има в душата на Мерием и Кахраман трябва по-скоро да отведе Елиф в новия им дом. Тя и там няма да бъде спокойна, но поне няма непрекъснато да я тормозят......
ПП Гости

Още като видях 22ч.-23ч.ще дават 1и2еп.(за 1час) и разбрах,че е грешка!Още повече,че рекламата я даваха с анонс,че Черни планини започва на 19.04.(неделя),иначе щеше да изменят датата!Аз си чаках тъй като гледах мач и имаше продължение...
,така че видях финала!
- вече дори слънцето занича 
- вчера не можах да го гледам, че заради градинарстването ми преди предсказаният дъжд, доста се понапънах и умората рано ме събори