Отговори
# 345
  • София
Криси, знаеш ли й ЕГНто на Хелиана за да проверим какви здравни осигуровки дължи?
Ето страницата: http://healthinsurance.nssi.bg/Report_healthHtm_15_out.asp

Бащата все пак ще си намери работа в Испания, той е отскоро и предполагам още не се е ориентирал в обстановката, а и испански като не знае, не е лесно...

# 346
  • София
Viki, знам че подбудите са благородни !  bouquet
Виждам усилията които полагате майките от движението и на колко деца и семейства правите добрини! Аз се намесих защото ми се стори че сте малко "сърдити" на родителите...а обичам да ви чета като сте по- ведри Grinning
Чета ви редовно(дукато работя уж), ще се опитам да помагам повече а иначе съм преизпълнена с добри намерения!   bowuu
Поздрав най-сърдечен!

# 347
Вече два дълги поста ми се губят #Cussing out а малкия реве,така че накратко:Вики прати ми на мъжа си данните за банковата сметка -пращам 80лв в понеделник.
Прати на лични или anna_atanasova@abv.bg   др. ми емайл не отваря в Бг

Последна редакция: сб, 17 юни 2006, 13:34 от macoball

# 348
  • sofia
Viki, знам че подбудите са благородни !  bouquet
Виждам усилията които полагате майките от движението и на колко деца и семейства правите добрини! Аз се намесих защото ми се стори че сте малко "сърдити" на родителите...а обичам да ви чета като сте по- ведри Grinning
Чета ви редовно(дукато работя уж), ще се опитам да помагам повече а иначе съм преизпълнена с добри намерения!   bowuu
Поздрав най-сърдечен!

всички имаме добри намерения към хората но които помагаме и всички гоправим абсолютно безкористно.
Но факта,че именно Хелиана не си дава сметка е обиден.Точно тя трябва да е наясно с последтствията от решенията и действията си.

Знаем какви усилия се полагат,наясно сме какво ни коства и как се организира всяка акция и ходене до там,но ако не си помагаш сам как да ти помагат и околните.
Мъчно ми е,естествено ще им помагаме,но ме е яд,че се подиграва с усилията на десетки от нас,които не са цъфнали и вързали финансово.
аз отдавна съм разбрала,че благодарностите са най-малкото нещо,което трябва да очакваме,но уважението трябва да го има и държа хората около нас да се чувстват полезни, а не използвани!!!!!!!

Последна редакция: сб, 17 юни 2006, 09:52 от lavender

# 349
  • София
всички имаме добри намерения към хората но които помагаме и всички гоправим абсолютно безкористно.
Но факта,че именно Хелиана не си дава сметка е обиден.Точно тя трябва да е наясно с последтствията от решенията и действията си.

Знаем какви усилия се полагат,наясно сме какво ни коства и как се организира всяка акция и ходене до там,но ако не си помагаш сам как да ти помагат и околните.
Мъчно ми е,естествено ще им помагаме,но ме е яд,че се подиграва с усилията на десетки от нас,които не са цъфнали и вързали финансово.
аз отдавна съм разбрала,че благодарностите са най-малкото нещо,което трябва да очакваме,но уважението трябва да го има и държа хората около нас да се чувстват полезни, а не използвани!!!!!!!

Абсолютно съм съгласна !!!

# 350
Нещо не мога да разбера : защо се чуствате използвани ?  newsm78
Помагаме на Петя, които има 4 деца, на майката с шестте деца от Надежда, а сте "ревнали" за безотговорността на Хелиана ! Дай Боже , да се роди живо и здраво детето ! Хелиана според мен е герой ! Ако повече жени мислеха като нея, нямаше да имаме отрицателен прираст на населението. Не познавам бащата, но Хелиана ми се видя свестно момиче. Сигурна съм, че ще си стъпят на краката след време. Сега имат нужда от помощ ,  ще им помага, който иска. Peace

# 351
Нещо не мога да разбера : защо се чуствате използвани ?  newsm78
Помагаме на Петя, които има 4 деца, на майката с шестте деца от Надежда, а сте "ревнали" за безотговорността на Хелиана ! Дай Боже , да се роди живо и здраво детето ! Хелиана според мен е герой ! Ако повече жени мислеха като нея, нямаше да имаме отрицателен прираст на населението. Не познавам бащата, но Хелиана ми се видя свестно момиче. Сигурна съм, че ще си стъпят на краката след време. Сега имат нужда от помощ ,  ще им помага, който иска. Peace
Ефи не е точно така, не е въпроса в това колко деца имат, как живеят и тн, а в това как приемат нещата, а Хелиана ги приема доста повърхностно, разбираш ли, разбира се че е хубаво че чака бебе, разбира се че е смела, но тя самата казва че не е трябвало ама се кикоти - ми не се пазихме, това ме ядосва, ядосва ме че всеки път по сто пъти ми казва че има сметка в магазина а аз и казах че пари на ръка няма да и дам, да ми казва какво им трябва, сещаш ли се
абе сложно ми е да го обясня с две думи, Хелиана е добро дете, никога няма да спра да го повтарям, но трябва да порасне,да се стегне и да мисли в преспектива нали, това е проблема, не друго
ДА КРАЙНО НУЖДАЕЩИ СА, ДОРИ ИСКАМ ДА НАМЕРИМ ВРЪЗКИ ТАМ ДА ИМ ДАДЪТ ДРУГО ЖИЛИЩЕ, ДА ЕДНИ ОТ НАЙ БЕДНИТЕ ХОРА СА, НЕ САМО ТОВА АМА И СЕ ОПРАВЯТ САМИ - НАЛИ ЗА ТОВА ХОДИМ...НО ТРЯБВА ДА СА СЕРИОЗНИ, ДА СЕ СТЕГНАТ И ДА СЕ ОПИТАТ ИСАМИ ДА СИ ПОМОГНАТ, НАЛ ТЪЙ Hug

# 352
Съгласна съм Криси. Не вярвам мъжът й да си пие пиенето в Испания, като бащата на шестте деца от Надежда. Аз им нося печката си, а те дори не ни пуснаха вътре, малко се сконфузиха, но се забавляваха. Подразних се, почувствах се глупачка, ангажираща мъжа си, приятеля си, жена му, за да им помогнем , заделяйки един от двата часа, които щяхме да прекараме заедно. Това ни се случва много рядко,  два-три пъти в годината само - по Коледа, Нова година и Великден. Та на Великден ми се "подиграха" за благотворителността, но какво да се прави, разни хора, разни идеали ! Нали е казано : "Направи добро и го хвърли зад гърба си!"  Hug
При Хелиана определено нещата не стоят така. С удоволствие ще й помагам, когато мога.  Peace

# 353
  • sofia
Ефи,ако си сред такива семейства от години както мен и други от нас няма да разсъждаваш така.Разчитат само на нас ,което грешка!Не си ме разбрала,но това не е важно.
Визирам  случая Хелиана и не само,но няма значение......

# 354
Роси, струва ми се, че с Хелиана бъркаш. Не смятам, че разчитат само на нас. Като си намери работа мъжа й , ще се оправят. Тя не е лошо момиче.  Hug

# 355
  • София
Да ви кажа аз какво измислих - здравните осигуровки са голям проблем за Хелиана и няма да я прегледат никъде без да ги плати. Това не е добре, особено, ако я боли или не дай боже изкочи някакъв проблем. Затова да ви питам какво да се направи за да ги платим? Предлагам си услугите, ако мога нещо да помогна.

Идеята ми е следната: Криси, ако можеш да разбереш от Хелиана нейното ЕГН, за да видим в Интернет за колко и кои точно месеца дължи пари. После в сайта на НОИ: http://www.noi.bg/ има таблица за размера на вноските и лихвата към тях, като наистина не смятам, че сумата ще е голяма. Видях, че една-две мами по нагоре предложиха да помогнат с пари, аз също. Проблема по-скоро е, че дори да платим това, което дължи досега, тя няма да може да плаща и по натам, а след още 3 месеца пак ще я отрежат и няма да стигнат, за да може да роди в болница безплатно. Така, че трябва да измислим за вноските й поне още 9 месеца. Но се чудя, как така дължи вноски, майките нали ги осигурява държавата, преди това сигурно е била ученичка  Thinking Както и да е, Криси, ако можеш ми прати ЕГНто на лични, ще видя какво и за колко м. дължи горе долу по таблицата и после мога да се срещнем някъде и ако се съберат парички да отида да ги платя аз. Мъжа ми плаща преди година така накуп, забравила съм точно как беше, но ще разпитам. Мисля, че може по банков път да се плати и ставаше бързо. Възстановяват здравноосигурителните права до няколко дни, като на мъжа ми му бяха казали, че няма нужда да плаща лихвите, а само главницата и готово. През седмицата ще мога да излизам до към 15ч, очертава се да съм по свободна и да оставя детето на съпруга, затова Криска кажи, мога ли да ти помогна?

# 356
  • sofia
Роси, струва ми се, че с Хелиана бъркаш. Не смятам, че разчитат само на нас. Като си намери работа мъжа й , ще се оправят. Тя не е лошо момиче.  Hug

не съм казала,че е лошо момиче , а това ,че ми е неприятно да се чувстваме използвани.И то на фона на всички усилия които полагаме.
нищо лично,само мнение,което не променя нищо.

# 357
  Когато се запознах с Ivette много ме впечатли едно нейно изказване: "За съжаление всички очакват от тези деца да бъдат идеални, но те не са". Те мислят повърхностно, ние им помагаме в належащите неща. Получава се затворен кръг. Ние не можем да променим тяхното мислене като им носим необходимите им неща. И не можем да очакваме те да го променят сами. Просто сме различни. Раждането на едно дете не е само проста сметка дали ще ти стигнат парите. Само Господ може да отсъди кой крив и кой прав. Така че хайде стига сме се дърляли по махленски! Изобщо доста махленски тон настъпи в движението напоследък.

# 358
Ева, това, че с Роси мислим по различен начин, не означава , че се "дърляме" ! Просто обменяме мнения, а и тонът ни е съвсем приличен.
Роси, ако не е така, казвай ! Не съм си и помисляла да се "дърлям" с някого, камо ли с теб ! Имаш моите уважения, но ти си го знаеш !  Hug

# 359
  • sofia
Ева, това, че с Роси мислим по различен начин, не означава , че се "дърляме" ! Просто обменяме мнения, а и тонът ни е съвсем приличен.
Роси, ако не е така, казвай ! Не съм си и помисляла да се "дърлям" с някого, камо ли с теб ! Имаш моите уважения, но ти си го знаеш !  Hug

Евче,не се дърляме,обсъждаме положението.Неприличният тон сме го оставили за понеделник,ти само ми ела и ще видиш!!!!!!!!
И с по-голям тиган ако може....

Общи условия

Активация на акаунт