Препоръчайте ми книга като ...

• 155 403
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • София, България
И Цар Плъх и Каин и Авел също ги препоръчвам, много добри книги. Не знам дали Ключът на Сара не е в исканата тематика, струва ми се че да, но пък не съм я чела, за да съм сигурна ...

# 301
Препоръчайте ми моля някакви книги за човешката психология  newsm78

# 302
  • София, България
Хорхе Букай например ... или Лоран Гунел Thinking

# 303
  • Ямбол
Като кои?

# 304
  • София

"Изкуството да бъдеш Бог".

# 305
В момента чета "Елегантността на таралежа" и съм направо възхитена!!

Философска, без излишна помпозност и тежест, написана на прекрасен език, доста богато..Абе..  Heart Eyes Чета с удоволствие!

# 306

"Изкуството да бъдеш Бог".

И аз я препоръчвам с две ръце. Ако трябва да прочетеш само една книга за самопомощ, нека бъде тази. Ще разбереш много неща за себе си, за начина, по който сама градиш живота си и как да го подобриш. В три части е, но първата е достатъчна.
Съветвам те да потърсиш и книгите на Ерих Фром. На българския пазар са издадени много, но започни например с "Изкуството да обичаш", "Да бъдеш човек", "Да имаш или да бъдеш".
"Бягащата с вълци" от Клариса Пинкола Естес пък е много ценна книга за всяка жена. Чрез нея намираш несъзнавания или изгубен път към женската природа.
"Фрагменти на любовния дискурс" от Ролан Барт пък изследва природата на влюбването, поради което също често я препоръчвам.
За финал - "Емоционалната интелигентност" от Даниъл Голман.

Уточнявам, че отговорът ми се основава на предположението, че питащата търси популярна психология, а не научна литература.  Simple Smile

*

Захир, потърси и "Лакомството" от Мюриел Барбери.  Grinning

# 307
Госпожа Шуберт  много ти благодаря  Heart Eyes

# 308
Здравейте! Искам да подаря книга на майка ми за Коледа, но заради различните ни вкусове се затруднявам. Тя обича леки и неангажиращи книги. Може би някой любовен роман (харесва поредицата Кросфайър)? Приемам всякакви предложения, разбира се.  bouquet

# 309
Купи й ваучер за книжарница.

# 310
  • Ямбол
Или абонамент за библиотека. Или направо четец.

# 311
  • София, България
И на мен ми е много трудно да избирам книги за друг човек. Виж Пържени зелени домати, на мен много ми допадна. Не е любовна история, но е много приятна за четене. Никълъс Спаркс пише интересни любовни книги /и за младежи и за по-зряла възраст/, ако не си го чела, със сигурност си гледала поне някой от филмите по книгите му - Тетрадката, Писмо в бутилка, С дъх на канела, Нощи в Роданте ... много са. Доста е продуктивен.

# 312
  • София
Здравейте! Искам да подаря книга на майка ми за Коледа, но заради различните ни вкусове се затруднявам. Тя обича леки и неангажиращи книги. Може би някой любовен роман (харесва поредицата Кросфайър)? Приемам всякакви предложения, разбира се.  bouquet

Аз бих й взела Сонетите на Шекспир. Вечна.

# 313
Препоръчайте ми екшън романи като Хард Инк или Черните рицари АД.

# 314
Препоръчайте ми книга като "На изток от рая"   Praynig
Не знам какъв роман се води, просто не обичам любовни, не обичам крими, не обичам фентъзи и узаси. Не знам какъв точно стил е този, който харесвам, но най-общо за живота, за отношения между хората, с поука, които те карат да се замислиш за смисъла на живота   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт