Препоръчайте ми книга като ...

• 155 918
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря за разнообрзните предложения,за съжаление не намерих в електронен вариант Галвестън и Малкият приятел,което логично сведе изборът ми до Нора Робъртс,дано се спогодим с авторката.

# 376
Благодаря за разнообрзните предложения,за съжаление не намерих в електронен вариант Галвестън и Малкият приятел,което логично сведе изборът ми до Нора Робъртс,дано се спогодим с авторката.

На Патриша Максуел доста от романите, които са в жанра трилър, са с място на действието в Луизиана, както на Стивън Кинг са в Мейн. За съжаление, гледам, че в читанката има нейни творби само под псевдонима "Дженифър Блейк", които не съм чела и показва, че са любовни романи на предимно историческа тематика, но може в някои от тях действието също да е в Луизиана.

# 377
  • София, България
За действие, което се развива във блата се сещам само за Баскервилското куче ...

Само, че там действието се развива в Англия, а не в Луизиана. Peace

Права си разбира се  Wink  Сега като казахте Патриша, ми дойде още една на ум - Ферма за трупове, мисля Патриша Корнуел беше, и там едни блата имаше. И със сигурност са в Америка, ама в кой щат  Confused

# 378
  • София
Бихте ли дали идеи за книги, за поддържане и израстване във връзка с по-зрял човек, понеже изпитвам трудности и по-скоро трябва да променя някои неща в себе си, и ми се ще да спестя някои "проба-грешка", докато не е станала късно   Blush

Чел съм преди години "Да се обичаме с отворени очи" Букай, но не помня много от нея, мисля че беше добра.
Последно четох на Кибеа - 101 начина да направиш жената щастлива - много добра книжка!

# 379
Бихте ли дали идеи за книги, за поддържане и израстване във връзка с по-зрял човек, понеже изпитвам трудности и по-скоро трябва да променя някои неща в себе си, и ми се ще да спестя някои "проба-грешка", докато не е станала късно   Blush

Чел съм преди години "Да се обичаме с отворени очи" Букай, но не помня много от нея, мисля че беше добра.
Последно четох на Кибеа - 101 начина да направиш жената щастлива - много добра книжка!

Щом ти е харесала Да се обичаме с отворени очи, виж и Писма до Клаудия, пак на Букай.

# 380
  • София, България
Този тип книги, за себеопознаване са много, но за мен най-великата е Бог пътува винаги инкогнито. Тя по скоро лъха на роман, а не на тези строго поучителни писания, които мен лично много ме дразнят. Книгата е на Лоран Гунел, и другите му книги са хубави, но тази е най-добрата. Иначе Хорхе Букай да, Паоло Коелю, но останалите автори ми идват в повече /като Робин Шарма например/

# 381
Моля препоръчайте ми книга подобна на "Пеперудата" от Анри Шариер. Просто след като я прочетох, нищо не може да ме "грабне" така. Ще съм много благодарна,ако ми препоръчате друга книга с подобна тематика. Весели празници!
"Дъщерята на пеперудите", Мери Алис Монро Hug

Не знам дали тематиката е сходна,но книгата е омагьосваща Heart Eyes

Скрит текст:
МЕРИ АЛИС МОНРО НИ УЧИ КАК ЧРЕЗ НАСЕКОМИТЕ ДА ПРЕОТКРИЕМ СЕБЕ СИ

"ДЪЩЕРЯТА НА ПЕПЕРУДИТЕ", ИЛИ ЛУС, КОЯТО СЛЕДВА ПОЛЕТА НА ПЕПЕРУДИТЕ МОНАРХ
Има теория, че миграцията на пеперудите монарх е доказателство за съществуването на Бог. Хората просто не могат да повярват, че целият този сложен замисъл на тяхното съществуване е плод на случайност. Насекомите, въпреки крехката си физика, успяват да прелетят над 5000 км от Северна Америка до Мексико, като не приемат храна, а само вода.

Мери Алис Монро е впечатлена от това природно чудо и решава да го превърне в ядро на прекрасната си книга. Тя е сред авторите, които притежават способността да пишат красиво, а думите й буквално се разпиляват като полет на пеперуда. Романът "Дъщерята на пеперудите" по удивителен начин вплита знанията за пеперудите монарх в един богат роман за поколенията и традициите, потапяйки ни в тайните на женската душа. Според Монро дамите, също като тези красиви насекоми, трябва да повярват на инстинкта си и да почувстват свободата си.
Лус, главната героиня на книгата, също тръгва на пътешествие, което следва полета на пеперудите.

Тя трябва да отнесе тленните останки на баба си в Мексико, накъдето са се отправили и красивите оранжево-черни пеперуди – единствените насекоми, мигриращи на такива далечни разстояния. Лус среща по пътя си няколко много интересни жени и всяка от тях изиграва важна роля в нейното израстване. Авторката свързва преоткриването на личността с различните етапи от жизнения цикъл на пеперудите. В началото на всяка глава има кратка информация и човек просто вижда как главната героиня Лус прави своите стъпки към трансформацията – така, както пеперудите се трансформират от неугледни какавиди в изящни създания. В пътуването си Лус не е сама, а заедно с няколко забележителни жени, всяка от които е като преродена богиня от легендите на древните ацтеки.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 15:16 от krem-karamel

# 382
Здравейте, бихте ли ми препоръчали книга, чието действие се развива в блатата на Луизиана. Звучи малко неясно, знам, но просто скоро хвърлих поглед на някакъв подобен филм и ми хареса. Благодаря предварително.
"Ухание на мрак", Марго Бъруин Hug
Действието се развива точно в блатистите местности на Луизиана Simple Smile

Скрит текст:
В своята първа и изключително успешна книга "Цветята на дъждовната гора", Марго Бъруин ни пренесе в дъждовните гори на Мексико, в земя на шамани, на духове, на повелители на змиите, в търсене на девет редки и ценни растения. С втория си дългоочакван роман - "Ухание на мрак", Марго Бъруин ни отвежда дълбоко в блатистите земи на Луизиана, в свят на предсказатели, гадатели на бъдещето и мощни отвари и аромати.

Хората са безсилни пред аромата. Не могат да се скрият от него, защото не могат да го видят, да го докоснат или уловят и задържат. Против волята им той прониква в мозъка им и докато се усетят, вече е много късно, те са влюбени в него или в човека, който го излъчва.
Аромат, който може да те връхлети като помитаща вълна - или да предизвика гигантска промяна в живота ти, или да те погуби. А най-често и двете.

Еванджелин израства, осъзнавайки изключителните ефекти на уханията. Баба ѝ Луиз е талантлива "aromata" – майсторка в създаването на парфюми и аромати. Когато Ева навършва осемнадесет години, Луиз ѝ оставя своя последен подарък – ухание, създадено специално за нея. Малката стъкленица е придружена с бележка, изписана с изящния почерк на Луиз: "Не махай кристалната запушалка, Еванджелин, освен ако не искаш всичко в живота ти да се промени".
От мига, в който слага капчица от парфюма на шията си, тя става обект на неустоимо желание от страна на всички хора край нея. И особено на двама мъже...
Когато най-големият ѝ дар се превръща и в непоносимо проклятие, Ева трябва да открие тайната на уханието си и посланието, което баба ѝ, жената обичала я най-много на този свят, е искала да ѝ предаде. Ухание на... кожа, жасмин, огън, червена кадифена роза и... още нещо.

Любов и обсебващи аромати, страст и магия в "Ухание на мрак" - вълнуващ роман, който ще съблазни всички сетива на читателите.

"Елегантна и проникновена... Написана под формата на измислени спомени, това е история за първата любов, за обсебването, откриването на сексуалността и съзряването..."
The Washington Post

"Вътрешният свят на Еванджелин, героинята в "Ухание на мрак", е умело представен и изследван в новия роман на Марго Бъруин... Очарователно! Кой път ще избере Ева? Дали могъщото ухание ще бъде използвано за добро или за зло? Отговорите на тези въпроси ще откриете след интересни обрати и неочаквани решения, но няма да ви ги дам аз, защото ще бъде нечестно спрямо читателите, които сами трябва да проследят тази вълнуваща история."
Laura Schultz, New York Journal of Books

Марго Бъруин е автор на два романа, "Ухание на мрак" и "Цветята на дъждовната гора". Романите ѝ са преведени на 19 езика. Получава магистърската си степен (Master of Fine Arts) от New School през 2005. Марго Бъруин живее в Ню Йорк Сити.

# 383
Зравейте!
Търся някаква завладяваща книга.Искам да има любовна история,но да е разтърсваща и да е с неочакван край.Смисъл да не е от типа - харесват се,преживяват някаква трудност и заживяват щастливо , и още от началото се знае,че ще са заедно.. Simple Smile  Не знам колко точно го описах,но ще се радвам на всякакви предложения  Simple Smile  Party

# 384
Зравейте!
Търся някаква завладяваща книга.Искам да има любовна история,но да е разтърсваща и да е с неочакван край.Смисъл да не е от типа - харесват се,преживяват някаква трудност и още от началото се знае,че ще са заедно.. Simple Smile  Не знам колко точно го описах,но ще се радвам на всякакви предложения  Simple Smile  Party

Може би "Дневникът на един ангел-хранител" на Каролин Джес-Кук ще ти хареса. Има любовна история, разтърсваща е, краят е доста неочакван, макар че още в началото се знае, че умряла героинята, но историята така върви, че човек все си мисли, че ще промени съдбата си и до края има напрежение.

# 385
  • Belgium
weronikaa, виж "Аз преди теб" на Джоджо Мойс.

Иначе от класиката мога да ти препоръчам множество разтърсващи любовни истории  Simple Smile

# 386
  • София, България
weronikaa, виж "Аз преди теб" на Джоджо Мойс.

Иначе от класиката мога да ти препоръчам множество разтърсващи любовни истории  Simple Smile

мдаа, като Брулени хълмове, Птиците умират сами, Отнесени от вихъра ...

# 387
  • somewhere over the rainbow
Зравейте!
Търся някаква завладяваща книга.Искам да има любовна история,но да е разтърсваща и да е с неочакван край.Смисъл да не е от типа - харесват се,преживяват някаква трудност и заживяват щастливо , и още от началото се знае,че ще са заедно.. Simple Smile  Не знам колко точно го описах,но ще се радвам на всякакви предложения  Simple Smile  Party
"С Русия в сърцето". Впечатли ме екранизацията "Курт Сеит и Шура", а след това и книгата.

Иначе за мен най-разтърсващата любовна история остава нашата "Осъдени души".

# 388
Зравейте!
Може да погледнеш "Индийската принцеса" от Хавиер Моро, създава и много приятна атмосфера, с аромат на подправки.
Аз също много обичам и "Хартиеното момиче" от Гийом Мюсо, макар да не е точно разтърсваща любов понеже липсва тази характерна отчаяност, за мен е по-скоро весела и усмихваща  Simple Smile
И руските класики са ясни - "Ана Каренина", "Евгений Онегин"...  въобще по тази тематика е писано, писано... любов да искаш Wink

# 389
Моля препоръчайте ми книга подобна на "Пеперудата" от Анри Шариер. Просто след като я прочетох, нищо не може да ме "грабне" така. Ще съм много благодарна,ако ми препоръчате друга книга с подобна тематика. Весели празници!

"Дъщерята на пеперудите", Мери Алис Монро Hug

Не знам дали тематиката е сходна,но книгата е омагьосваща Heart Eyes
.........
В "Пеперудата" от Анри Шариер се описва отвратителната история на един затворник, осъден несправедливо. Книгата е потресаваща, да, аз прочетох около 100 страници и я изхвърлих... потриса ме дори само като си спомня за гадостите в нея.... съвсем не е омагьосваща, поне не в смисъла, за който krem-karamel пише... Самият автор е бил затворник много пъти. Може и да има някакви литературни качества тази книга, не съм специалист, но е най-гадното нещо, което някога ми е попадало.

Общи условия

Активация на акаунт