Препоръчайте ми книга като ...

• 155 164
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
О, да !
И другите пътеписи на Марко Семов са чудесни - разказва увлекателно и леко.
Много са приятни Simple Smile

# 691
Много ми беше харесала тази книга пътепис. За Азия става въпрос. Тициано Терцани "Един гадател ми каза". Дано виждате картинката.
http://www.colibri.bg/k_img/edingadmik3.jpg]http://www.colibri.b … g/edingadmik3.jpg

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 20:41 от mariposa333

# 692
  • Бургас
Момичета,коя от тези книги ,,Прилепът,, Несбьо,Ю.Юнасон ,,Стогодишният старец,който скочи през прозореца и изчезна,, Убийството на ЛИнда,, Лейф Першон,,,Жената в капана,, Юси Адлер Улсен,се доближава най-много и е много интересна,до книгите на  Юрт и Русенфелт?

# 693
  • София
Малко ми е трудно да ги сравнявам, но си мисля, че Юси Адлер Улсен би бил добър избор, както и Несбьо (но с уговорката, че не съм чела "Прилепът"). Но Юси пише страхотно!

# 694
  • София
Търся книги за самотния човек, аутсайдера, неразбрания, който е попаднал в чуждо време и място, може би нещо с повече вътрешен монолог.
Най-близото, което съм чел са "Мартин Идън"и донякъде "Самота в мрежата"...Изворът и Атлас изправи рамене също са добри, но са си доста положително настроени.
Искам да проникна в мрака на една такава душа, да се разпозная може би и да изплувам отново.

# 695
Може и да бъркам, но на мен веднага ми изплуват Спасителят в ръжта на Джером Селинджър и Ние на Евгений Замятин. Поне аз така ги усещах. Има една трилогия на Маркъс Зюсак, Аутсайдерът, може би тя отговаря на изискванията. Опитай да разгледаш и това. Вътре има стабилен списък с книги на тази тематика.

# 696
Здравейте!
Прочетох "Споделен живот" и "Домашни правила" на Джоди Пико и много ми допаднаха и двете! Ще се радвам, ако ми препоръчате нещо подобно.

# 697
На Марко Семов "Цената" много ме впечатли Peace Не е лесен емигрантският живот.....

# 698
Здравейте! Препоръчайте ми книга, подобна на Тютюн. Чела съм и другите два романа от Димитър Димов и съм влюбена в стила му.

# 699
Моля за препоръка коя книга на Теодора Димова да подхвана - само "Майките" съм чела и бях възхитена. Нещо подобно? Имам чувството, че избягвам други нейни книги толкова време само, за да не се разочаровам случайно след силната "Майките"...

# 700
Интерисуват ме книги свързани или за живота в Истанбул през 20-30 те години на 20 ти век ?
Имам предвид книги романи в които да прочета повече за Истанбул по това време.Книгите да са новоиздадени , тоест от съвременни автори/предполагам и по добре от турски писатели /.Може ли да ми препоръчате конкретни заглавия в които да е застъпен бита , заведенията , пазарите , занаятите  и живота като цяло в Истанбул в началото на миналия век ?

# 701
  • Belgium
Markrit, непременно виж "Странност на ума" на Орхан Памук: https://www.goodreads.com/book/show/30335611?ac=1&from_search=true

Всичките му книги се развиват в Истанбул, но в този роман градът е един от основните герои. Детайлно са предадени точно нещата, които искаш - бит, нрави, промени в самия град през годините.

# 702
Markrit, непременно виж "Странност на ума" на Орхан Памук: https://www.goodreads.com/book/show/30335611?ac=1&from_search=true

Всичките му книги се развиват в Истанбул, но в този роман градът е един от основните герои. Детайлно са предадени точно нещата, които искаш - бит, нрави, промени в самия град през годините.
Много ти благодаря за препоръката  , ще се радвам и на други  ?!
 Hug

Последна редакция: нд, 05 мар 2017, 14:05 от Markrit

# 703
Търся книги за самотния човек, аутсайдера, неразбрания, който е попаднал в чуждо време и място, може би нещо с повече вътрешен монолог.
Най-близото, което съм чел са "Мартин Идън"и донякъде "Самота в мрежата"...Изворът и Атлас изправи рамене също са добри, но са си доста положително настроени.
Искам да проникна в мрака на една такава душа, да се разпозная може би и да изплувам отново.

От описанието ти в ума ми изникна една великолепна книга, която съм чела преди няколко години- "Самотата на простите числа" от Паоло Джордано.

# 704
Добро утро!
Някой може ли да ми препоръча хубави книги от съвременни латиноамерикански писатели на любовна тематика, може и тийнейджърска литература? Последно четох на Симон Елкелес и много ми хареса - "Перфектна химия".

Общи условия

Активация на акаунт