Майките и дъщерите

• 8 260
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ти твърдиш, че тя била наясно.
Майка й няма да се промени, но момичето ще трябва да живее с последиците от сексуалните си избори и изобщо от изборите си. Това е човек да съзрее, да е наясно, че си сърба попарата, каквато си я надроби.

# 31
Ти твърдиш, че тя била наясно.
Майка й няма да се промени, но момичето ще трябва да живее с последиците от сексуалните си избори и изобщо от изборите си. Това е човек да съзрее, да е наясно, че си сърба попарата, каквато си я надроби.

Би ли ми посочила къде твърдя такова нещо? И какви са последиците от сексуалните избори на момичето? За какви попари говориш? Къде четеш?

# 32
  • София
Тя с майка си може и никога да не се разбере, но ще се наложи да се разбере със себе си и своето поведение по отношение на връзките и секса. Това е по-важно - да знае кое е правилно и кое грешно, за да не се озове в ролята на самотна майка или жертва на насилие. Първото и най-важно нещо, което трябва да научи е да казва "не" и да не се поддава на... твръде настойчиво ухажване (което бих нарекла емоционално изнудване, избиване на чувство за вина и т.н.).

Аз никъде не прочетох авторката да има противоречия със себе си! Защо предполагаме, че не е наясно с връзките и секса и че не се е научила да казва "не"? Информация по този въпрос има ли или така превантивно ние да се произнесем, че всеки, който дръзне да прави секс на 17 може да се озове в ролята на самотна майка или жертва на насилие? Не е ли неуместен този коментар?

Ето! Болднатото особено, но целият ти пост е в този дух.

# 33
Тя с майка си може и никога да не се разбере, но ще се наложи да се разбере със себе си и своето поведение по отношение на връзките и секса. Това е по-важно - да знае кое е правилно и кое грешно, за да не се озове в ролята на самотна майка или жертва на насилие. Първото и най-важно нещо, което трябва да научи е да казва "не" и да не се поддава на... твръде настойчиво ухажване (което бих нарекла емоционално изнудване, избиване на чувство за вина и т.н.).

Аз никъде не прочетох авторката да има противоречия със себе си! Защо предполагаме, че не е наясно с връзките и секса и че не се е научила да казва "не"?
Информация по този въпрос има ли или така превантивно ние да се произнесем, че всеки, който дръзне да прави секс на 17 може да се озове в ролята на самотна майка или жертва на насилие?
Не е ли неуместен този коментар?

Ето! Болднатото особено, но целият ти пост е в този дух.
Четеш това, което искаш да прочетеш Peace и честно да ти кажа, опитваш се да ми вкараш твърдения в клавиатурата! Даже по-надолу питам нещо, ама вече е все тая!
А ти усещаш ли, че именно, защото никъде не твърди, че знае всичко, има желание да споделя с майка си и не ѝ се получава? Намираш ли разликата?   

Това доказва, че не си ме разбрала!

# 34
  • СОФИЯ
Ако смятате това за нормална реакция на майка, горките ви деца.
Абсолютно подкрепям. Влязох в темата, защото реших отначало, че е писана от майка, която се притеснява за връзката с дъщеря си. И тъй като и аз съм майка на дъщеря - доста по-малка, но все пак много ме вълнува този въпрос. Знам колко лесно се къса връзката и колко е трудно , понякога невъзможно да се възстанови. Колко болно е и за двете страни.
  В случая дъщерята е тази, която се стреми да запази връзката, иска да споделя , има нужда от това. Майката със сигурност иска най-доброто за детето си, но много често го правим по грешен начин.  Не знам какво да посъветвам дъщерята, по-скоро майката май трябва да получи съвет и подкрепа за своето отношение.
Peace
По мое мнение детето пита, със старание да го разберем=мамите. Има някакъв проблем с комуникацията именно към майка си, явно доста сериозен, щом пише за "шамари". Не знам, де факто първият човек, който беше наясно с дефлорацията ми беше именно майка ми.

# 35
  • София
Това с разбирането се отнася и за теб - ти разбра нещо, което не съм написала.

Така или иначе, изразих се достатъчно ясно. Казано с прости думи - да си опича акъла, защото тя ще си носи последствията, независимо каква е майка й.

# 36

Така или иначе, изразих се достатъчно ясно. Казано с прости думи - да си опича акъла, защото тя ще си носи последствията, независимо каква е майка й.

Да приемем, че е така!

# 37
  • СОФИЯ

Вярно. Опира до възпитание. Дъщеря ми е на 11 г. и ...никога не казвай Никога, но не се притеснявам.
Майка ми е на 66 г. и още се изненадвам, че се облича почти като Спайдърмен, зависи от ситуацията
И
Няма нищо общо с темата.

# 38
Не твърдя, че съм запозната с всичко, затова и ми трябва подкрепа от майка ми. Говорила съм с други възрастни относно болестите, нежеланата бременност и така нататък, но съвсем различно е когато можеш да го обсъдиш със собствената ти майка. Първият ми път както и останалите са били с едно момче, а именно гаджето ми, с което моята майка не иска да се запознава, защото било рано (заедно сме от 3 месеца). И знам, че повечето от вас ще кажат, че съм избързала, защото ходим от скоро, но аз съм сигурна в него, не просто защото той искаше и аз го исках. Майка ми се притеснява от това, че той е някакъв "умочко" (тя така го нарече), а всъщност не е така. Знам, че повечето от вас биха казали, че съм влюбена загубена, но наистина имам чувства към него и не защото е готиния плейбой, спал с коя ли не, а човек, на когото му пука за мен, наистина!. И дори той отначало не искаше да правим секс, но това е дълга тема, която не ми се обсъжда. Майка ми просто реагира много остро, аз искам да и споделям всичко, за да не се притеснява какво мога да направя, а тя ми отвръща с "Мислех,че си по-разумна". Много ме заболя.
Искам много да мога да си споделям с нея и да не се крия за всичко, тя също обаче крие много неща от мен. Просто исках вашето мнение защо може да постъпва по тази начин.
Иначе пределно ми е ясно, че една бременност ми съсипва бъдещето, затова много се пазя, винаги презерватив и така.

# 39
  • София
Само майка ти си знае защо е така. Ти можеш само да предполагаш, а ние тук освен боб да хвърляме, не виждам какво можем да направим. Ние знаем по-малко от теб относно майка ти.

# 40
  • СОФИЯ
Не твърдя, че съм запозната с всичко, затова и ми трябва подкрепа от майка ми. Говорила съм с други възрастни относно болестите, нежеланата бременност и така нататък, но съвсем различно е когато можеш да го обсъдиш със собствената ти майка. Първият ми път както и останалите са били с едно момче, а именно гаджето ми, с което моята майка не иска да се запознава, защото било рано (заедно сме от 3 месеца). И знам, че повечето от вас ще кажат, че съм избързала, защото ходим от скоро, но аз съм сигурна в него, не просто защото той искаше и аз го исках. Майка ми се притеснява от това, че той е някакъв "умочко" (тя така го нарече), а всъщност не е така. Знам, че повечето от вас биха казали, че съм влюбена загубена, но наистина имам чувства към него и не защото е готиния плейбой, спал с коя ли не, а човек, на когото му пука за мен, наистина!. И дори той отначало не искаше да правим секс, но това е дълга тема, която не ми се обсъжда. Майка ми просто реагира много остро, аз искам да и споделям всичко, за да не се притеснява какво мога да направя, а тя ми отвръща с "Мислех,че си по-разумна". Много ме заболя.
Искам много да мога да си споделям с нея и да не се крия за всичко, тя също обаче крие много неща от мен. Просто исках вашето мнение защо може да постъпва по тази начин.
Иначе пределно ми е ясно, че една бременност ми съсипва бъдещето, затова много се пазя, винаги презерватив и така.
Странно, на мен пък този пост не ми звучи реално.
Канибал?

# 41
Защо да не е реално?

# 42
  • СОФИЯ
Само майка ти си знае защо е така. Ти можеш само да предполагаш, а ние тук освен боб да хвърляме, не виждам какво можем да направим. Ние знаем по-малко от теб относно майка ти.
Сори Жено, не съм наясно с ролята ти, но това е повече от...неразумно.

# 43
  • София
С кое не си наясно? Да не би да познаваш майката на момичето? Да не би да й четеш мислите на майката?

# 44
  • СОФИЯ
С кое не си наясно? Да не би да познаваш майката на момичето? Да не би да й четеш мислите на майката?
Майка съм. Преди години съм била и момиче, след години ще стана баба. С това съм наясно. Считам, че е достатъчно.
Уваженията ми към всички, които пишат. За съжаление не такова уважение към форума в настоящия му вариант.

Общи условия

Активация на акаунт